icon

Skúsenosti s pôrodom v Trnave: Zdieľajte svoje!

neli11
22. máj 2024

Kto tu rodil? Aké máte skúsenosti? 🤗

hsara99
22. máj 2024

Bučko je super, prístup sestričiek - záleží na koho narazíš, môže to byt super aj strašne, laktačné rady a podporu tu nečakaj.

monicatko20
22. máj 2024

@hsara99 dovolím si nesúhlasiť..mne teda veľmi pomáhali jak so spustením mliečka, tak aj prikladať malého.. avšak u nás snaha marna..ale hlavne si treba radu pýtať, tie sestričky maju kopu roboty a silno pochybujem, že majú na mysli chodiť z izby na izbu a pýtať sa..Mne sama doktorka povedala, že sa mám ohlásiť a pomôžu mi 🥰 avšak malý bol predčasne a žiaľ nenaučil sa..pôrod super, starostlivosť taktiež.. ja teda nemôžem ani slovkom vytknúť nič.. boli sme tam s malým cez 2 týždne a všetko super..okrem stravy 🙈 ale vypiplali mi malého ukážkovo napriek komplikáciam pri pôrode a XY diagnóz.. ja by som inú nemocnicu nevolila

hsara99
22. máj 2024

@monicatko20 tak to si jedna z mala, veľa kamarátok a známych mi tam rodilo a takmer vsetky sme sa zhodli. Ale som rada, že ty si mala pozitívnu skúsenosť. Ja som ich 3 dni prosila o radu, veľmi som chcela kojiť, ale bolo vtedy preplnené oddelenie, ženy ležali aj na gynekológii a teda jedina rada, čo som za 3 dni dostala, bola, že si mám kúpiť klobuciky 🤷🏽‍♀️

petravmi
22. máj 2024

@hsara99 plne súhlasím stebou 14hodin v kontraciach každé 3min.uz som bola k.o. nakoniec dosiel Dečkov a hovorí mi bud spravíme hneď sekciu alebo tu budete takto do druhého dňa o 14.27 sa syn narodil sekciu a za 4 hodky ma dali na nohy a ešte som si musela sama brat veci na nadštandardnú izbu takže tak nejako

monicatko20
22. máj 2024

@hsara99 to mi je ľúto..ja som rodila tiež v najväčšej špičke..dokonca som ležala na izbe matiek už mimo oddelenia kým bol malý na jiske..Ale teda mne ozaj veľmi pomohli ja nemôžem kriveho slova na komplet nemocnicu..a to som bola PD gynekologii, izba matiek a následne potom šestonedelie 😊 dokonca mne aj počas toho ako som bola vedená len ako doprovod, chodili sestričky na kontrolu kvôli prsníkom ktoré som každé 2h musela odsavat a potrhanym stehom .. Možno ozaj záleží od toho, ktorú sestričku chytíte.. ale teda ja som ich tam mala dosť.. okrem jednej gestapacky ktorej sa nepáčilo, že malý spával somnou v posteli 🤣 samozrejme chápem.. mal defekt komorového septa a problémy s dýchaním čiže mal spať na monitore dychu..čiže moja chyba 😉 inak absolútne nič..

cacorka2704
22. máj 2024

Pri prvom porode mi nechceli dat mlieko pre dceru pri druhom mi zabudli placentu treti krat som isla rodit do bory. Na trnavu nemam dobre spomienky

monicatko20
22. máj 2024

@petravmi môžem sa spýtať kedy si rodila?Ja som mala ma izbe počas pobytu 2 sekcie a teda ani jednu nepostavili skôr jak po 12h..a sestričky chodili k nej každé 2 hodiny, kontrolovať ranu, dávali jej piť a lieky od bolesti..až po 12h ju sanitarky postupne posadili, keď bolo ok postavili..po istom čase išla do sprchy..všetko za pomoci 2 sanitarok.. dokonca jej medzitým jak ležala nosili aj bábätko ukázať.. 🤩

petravmi
22. máj 2024

@monicatko20 v r.2016 a v r.2019som mala ďalšiu ale už v skalici a tam mi nedovolili absolútne vstať aj keď som chcela len pozerali na mňa ze čo robím malú mi ukazovali stále na noc som ju chcela už hneď ale nedali až poslednú noc že nech si odpočiniem

mackka9
26. máj 2024

Akože zamna nič moc 🤷‍♀️. Ale hlavne som narazila na prišernu porodnu asistentku. Ostatne vcelku ok. Ak mas preferencie napis si porodny plan a pouč partnera čo chces a čo nie. Po porode ak chces kojit tak sa samovzdelaj. Jedina rada bola pre kazdu jednu klobuciky a dokrmovat UM. A absolutna neochota pomoct s kojenim. A hlavne nepocuvaj rady ze kojit len x minut a kazde 3 hodiny! Blbost a najrychlesia cesta ako o to mliecko prist. A hlavne zabal si dake snacky alebo nech ti potom niekto nieco donesie. Jedlo je naozaj prišerne. Teraz tam sice idem rodit tiez ale skor preto lebo je to najblizsie a uz viem co cakat a co vyzadovať. Kedy mas termin ? 🙂

neli11
autor
26. máj 2024

@mackka9 24.jula mam termín a ty?

mackka9
26. máj 2024

@neli11 29. augusta