Ako prekonať blok na písanie v horúčave?
Ahojte, živím sa primárne písaním, nebudem špecifikovať kde, čo píšem apd. Každopádne sa odo mňa očakáva určitý objem prác a odovzdávam to na týždňovej báze. Od minulého piatku ma vyplo. Ako sú tie vysoké teploty, ja nevládzem písať, absolútne mi to nešrotuje v hlave a neviem sa sústrediť. Nepomáha nič. Snažila som sa dať si deň voľna, ale obdeň som do toho išla z veľkou nechuťou. Zimné, jarné a jesenné mesiace mi nejako idú lepšie. Čo pomáha vám, ak máte blok a neviete ísť ďalej? Nejaká únava materiálu apd. Ďakujem ❤
Neverim ze sa zivis pisanim, ked ani neovladas gramatiku
@anonym_208905 stačí si prečítať články na rôznych portáloch - topky, nový čas,.. a zistíš, že dnes môže písať ozaj každý. Väčšina textov tam vyzerá ako od žiakov ZŠ 😂.
@anonym_208905 myslíš s veľkou nechuťou? No vidíš, aj majster tesár sa utne. Kde ešte vidíš chybu?
@anonym_208905 kde má chybu??
@anonym_208905 kde má chybu??
@stellarstar s veľkou nechuťou, inštrumentál s kým, s čím.
Asi ostáva len namontovať klímu, lebo extrémny počasia budú častejšie a intenzívnejšie.
Asi myslela " od minulého piatku"- má byť "piatka" (ale tiež som si nebola istá)
(áno, aj to "s veľkou nechuťou" (nie "z"), už som naučená, čo mám vidieť, tak som to ani nepostrehla :D
@anonym_autor Ja som tiez posledne dni vypnuta. Neviem nic vyprodukovat. Nepomaha mi nic. Dnes som si dala po praci uplny oddych. Pospala som si,nerobim nic v domacnosti a dufam,ze zajtra to bude lepsie.
U nás konečne teraz večer prší (západné Slovensko), lebo aj keď som sa snažila v noci vetrať a pozatvárať, zatemniť okná, aj tak tu bolo hrozné teplo, lebo sú teplé noci.
pisaci stroj si kup,nema ziaden facebook, ziadne okienka, ziadne este toto si kuknem....
Asi myslela " od minulého piatku"- má byť "piatka" (ale tiež som si nebola istá)
(áno, aj to "s veľkou nechuťou" (nie "z"), už som naučená, čo mám vidieť, tak som to ani nepostrehla :D
@unicornlady čakám na korekcie, snáď ma opraví. A to ešte ja zvyčajne v súkromí píšem bez diakritiky.
@unicornlady čakám na korekcie, snáď ma opraví. A to ešte ja zvyčajne v súkromí píšem bez diakritiky.
@anonym_autor ved budes mat prestavku, na takom portali, kde pises, to nevadi...
@anonym_autor ved budes mat prestavku, na takom portali, kde pises, to nevadi...
@anonym_d73c4f ja nepíšem na portál, sú to odborné veci a odborné periodiká.
@anonym_d73c4f ja nepíšem na portál, sú to odborné veci a odborné periodiká.
@anonym_autor tak toto potom nechapem... ak vies temu a vyznas sa v tom, malo by sa to "pisat same"... Ja by som chapal tvorivy blok... ze nevies nic "vymysliet"... ale "opisat" nieco (v zmysle nejaku odbornu vec, priblizit verejnosti - hocico)... ved to nemoze byt az take tazke...
@anonym_autor tak toto potom nechapem... ak vies temu a vyznas sa v tom, malo by sa to "pisat same"... Ja by som chapal tvorivy blok... ze nevies nic "vymysliet"... ale "opisat" nieco (v zmysle nejaku odbornu vec, priblizit verejnosti - hocico)... ved to nemoze byt az take tazke...
@anonym_55afa8 nejde to, jednoducho v tomto teple mi to nemyslí. Neviem sa vôbec sústrediť a to, čo mi normálne ide od ruky mi teraz vôbec nejde. Absolútne som neproduktívna.
@anonym_208905 ja som robila niekolko rokov jazykovu korekturu...a to neznamena, ze sa nepomylim, aj mne to ujde. A? Nikto na svete nie je neomylny
S odbornými vecami neporadím, ja píšem blog, takže píšem tvorivo. Ale na sústredenie v tomto teple mi pomáha studená sprcha, niekedy aj namočiť nohy do ľadovej vody a veľa ľadovej kávy. Tiež máme klímu a chodím vyzlečená.
@anonym_autor no komu by to v tej horucave myslelo...ja robim doma teraz iba to nutne, na viac nemam energiu.
Asi to chce klimu.
Zajtra sa ma ochladit, bude uz lepsie.
@anonym_autor Obdeň nie je čechizmus? Povedala by som po slovensky každý druhý deň.
@anonym_autor Obdeň nie je čechizmus? Povedala by som po slovensky každý druhý deň.
Slovo obdeň je bežné v češtine, odtiaľ sa rozšírilo aj do bežnej hovorovej slovenčiny. V odborných textoch sa nepoužíva.
Slovo obdeň je bežné v češtine, odtiaľ sa rozšírilo aj do bežnej hovorovej slovenčiny. V odborných textoch sa nepoužíva.
@anonym_autor Ďakujem za vysvetlenie.
Ak pises doma a je teplo, zbal sa rano ako do prace a chod do klimatizovanej miestnosti kde si sadnes a do poobedia mozes pisat. Ci uz kaviaren alebo prenajata kancelaria.
@anonym_autor Cez najväčšie horúčavy 11:00 – 16:00 mozog neprinútiš k hlbokej práci. Skús písať v režime 5:00 – 9:00 ráno alebo neskoro večer po západe slnka, kedy je vzduch chladnejší. Alebo ráno a aj večer.
Cez obed prácu úplne vypni. Daj si vlažnú sprchu, ľahni si do tmavej miestnosti a len oddychuj bez telefónu.
Pred písaním urob niečo fyzické, čo zamestná ruky inak – umy riad, utri prach, urob si rýchly strečing.
Ak nevieš ako začať vetu, napíš len kľúčové slová, ktoré ti napadnú, a spájaj ich neskôr.
Podpor aj telo. Čistá voda v teple nestačí, vyplavuješ z tela minerály, čo vedie k mozgovej hmle. Striedaj vodu s minerálkou. Jedz ľahké svieže jedlá.
@anonym_208905 ty si členka Rádu gramatickej inkvizície?
Pis v noci.Cez den si rob len utrzkovice zapisky ked ta nieco napadne,aby ti neusla dobra myslienka,cokolvek ta napadne.A zosrot to v noci alebo si nastav budika na velmi skoro rano,napr.na 4,00.Papatam si ze v tonto case sa mi mega dobre ucilo na skusky.A cez den mozes oddychovat.Docasne si bratit rezim.

@anonym_autor Skúsila by som si nájsť dočasné útočisko niekde, kde je chladnejšie