Mám si založiť YouTube kanál na čítanie príbehov?
Už nie som najmladšia (43), ale rozmýšľam, že si založím YouTube kanál s videami, kde by som čítala svoje príbehy, alebo rôzne knižky... Už nad tým rozmýšľam pár rokov, ale neviem nabrať odvahu. Bojím sa možnej kritiky, keďže pozerám tie reakčné kanály, čo reagujú na každú blbosť. Asi by som musela dosť dávať pozor na to, čo vravím. Ďalej ani neviem, že či by vôbec niekoho také videá zaujali. Čo si o tom myslíte?
Čo si myslím? Nevyskúšaš, nevieš 🙂 A nedovoľ svojmu strachu zvíťaziť 🙂
Ale áno, na určitú kritiku, "hejt" sa za mňa musí pripraviť každý kto niečo tvorí na internet. Naučiť sa to odfiltrovať a nenechať si to zažrať pod kožu. Aj keď teda keď človek začína je to skôr o tom, aby sa to vôbec k niekomu dostalo. Trh je už celkom presýtený samými tvorcami. Aby ti hneď "naskákali čísla" a s tým aj "hejt", ktorého sa obávaš, tak to by si musela dávať niečo fakt virálne, resp. bizárne.
Poradila by som ti skúsiť a už to neodkladať 🙂 Prípadne môžeš spraviť kompromis, že najskôr dáš obsah len s hlasom (nie s kamerou na teba) a do toho nejaká grafika/pekné zábery niečoho. To by ti mohlo pomôcť odbúrať obavy, začať a prípadná kritika by sa ťa nemusela až tak dotknúť keď tam vlastne nebudeš mať svoju tvár 🙂
Držím palce
treba skúsiť a uvidíš. Ja som si založila blog a trvalo rok, kým si ho niekto všimol, pretože ide o moje úplne príbehy veľmi zvláštneho charakteru 😀 absurdného humoru. a šup, už si žije, číta sa a čísla si rastú. Aj keď ho beriem ako moju psychohygienu, mám radosť 🙂 držím palce
Ak to nebudú tvoje príbehy,výtvory jedna otázka.Nevzťahuje na to nejaký zákon?Verejné čítanie nejakého diela bez súhlasu autorra?
Ak to chceš robiť ty pre seba na odreagovanie a máš chuť tvoriť, smelo do toho, ale nemala by som veľké očakávania, čo sa týka publika, obzvlášť ak sa nebudeš prezentovať aj inde alebo nemáš niekoho kto ťa odpromuje... preraziť dnes s dlhými videami na youtube je náročné, populárne sú iné formáty a na iných platformách, tam sa dá stať virálnym cez noc, stačí trochu šťastia...
Ak to nebudú tvoje príbehy,výtvory jedna otázka.Nevzťahuje na to nejaký zákon?Verejné čítanie nejakého diela bez súhlasu autorra?
@babababka Mám aj vlastné príbehy, ale myslela som, že občas prihodím aj iné. 🤔 Netuším
@babababka Mám aj vlastné príbehy, ale myslela som, že občas prihodím aj iné. 🤔 Netuším
@anonym_autor nemozes len tak citat cudzie knihy, nikdy si nevidela v knihe upozornenie, ze sirenie obsahu je zakazane bez predchadzajuceho suhlasu autora?
Veru nemôžeš len tak bez súhlasu čítať na youtube cudzie knihy.
Cudzie diela sirit verejne len tak nemozes, su na to autorske prava. Asi 15 rokov dozadu jedna ceska pani tiez citala rozne rozpravky na Youtube, aj svoje vymyslene. Bol to taky jej pokus, mala normalne beauty kanal. Vydrzalo jej to par videy, lebo tam sledovanost bola taka aka bola, cize mizerna. Dnes su ine formaty ako Youtube, fici Tiktok alebo Reels na Instagrame. Doba je taka, proste zijeme rychlo a nikto nema cas pozerat alebo pocuvat hodinove videa.

@anonym_autor mozno to niekoho zaujme, nikdy nevies a mozes zakazat komentare pod videom.