icon

Aké máte skúsenosti s úhradou špeciálnych dojčenských mliek cez zdravotnú poisťovňu?

miriam_nutrilon
22. apr 2014

Využívate úhradu na špeciálne dojčenské mlieka (ako napr. mlieka pre deti s rizikom vzniku alergie, s prejavenou alergiou, s tráviacimi problémami, grckaním)? Aké sú vaše skúsenosti, je to rýchly proces a oplatí sa to? Podeľte sa o vaše tipy s ostatnými mamičkami.

Strana
z3
lauritta96
26. apr 2014

Dobry den chcem sa opytat ci mlieko Nutrilon allergy care obsahuje laktozu myslim, ze male mnozstvo tam asi je? Od 2 meiaca sme na Neocate, ktory miesame s Nutrilon Ha . Teraz prechadzame na Allergy care, tiez by ma zaujimalo kolko krabic sa da ziskat na recept, neocate sme mali najprv 8 potom 5 krabic. Ako robia babatkam v 9 mesiaci testy na bkm pripadne na neznasanlivost? Nam ziadne robene neboli, maly mal silne koliky, hnacky s hlienom a varacal tak sme dostali neocate len mam obavu ako bude tolerovat Nu allergy care

sheronka
26. apr 2014

@lauritta96 Ahoj. Moja malá pije allergy care. Obsahuje laktózu v min. množstve. Do 1.roka sme dostávali 10 krabíc na predpis. Po 1. roku ak chceš mať mlieko na predpis, musí gastro požiadať zdravotnú poisťovňu, vyplňa sa žiadosť, ktorú si zanesieš do zdravotnej poisťovne. Nám schválila poisťovňa 36 krabíc na 6 mesiacov, čiže 6 mesačne. Testy robia klasickým odberom krvi.

bibistec
27. apr 2014

tak my sme problem nemali aj ked najprv stacilo od koznej potom muselo byt od gastrologicky a pod...ale v podstate recept sme vybavili akurat len na 5 mliek za mesiac. Co na zaciatku bolo velmi malo. Ale dalo sa ostatne sme dokupili. Mali sme nutrilon HA

miriam_nutrilon
autor
28. apr 2014

@budemmamina
@bianus
@zuzka2244
Mile mamicky, dakujem, ze ste sa podelili aj o Vase skusenosti s predpisovanim specialnych Nutrilon mliek.

miriam_nutrilon
autor
28. apr 2014

@lauritta96 Dobry den, mlieko Nutrilon allergy care obsahuje upravene mnozstvo laktozy, len 41%. U babatiek v tomto veku je najlepsim dokazom alergie na BKM tzv. eliminacny test, cize uplna eliminaciou/vylucenie vsetkych potravin s obsahom bkm a tiez diagnostikovanie na zaklade klinického obrazu. Krvne testy byvaju priekazne obvykle az po 1.roku. Hradena liecba sa poskytuje do dovrsenia 3.roku veku dietata. A u deti starsich ako 1 rok je hradena liecba podmienena suhlasu zdravotnej poistovne. Podmienkou je pozitivny expozicny test opakujuci sa po 6.mesiacoch terapie. Limity oficialne urcene nie su, zalezi na potrebach dietata a od lekara a poistovne, ktori urcia odporucane mnozstvo. V pripade eliminacneho testu, tam je na dobu 2-4 tzydnov moznost preskripcie maximalne 8 baleni Nutrilonu Alergy Care. Zelam Vam este pekny den!

miriam_nutrilon
autor
28. apr 2014

@francaise22 Dobry den, ak ma vase dietatko problém s tvrdsou stolicou, tak by som odporucala mlieko Nutrilon comfort. Obsahuje specialny beta-palmitat, ktory pomaha prave pri tychto tazkostiach. Mlieko Vam moze predpisat pediater alebo gastroenterolog, hradena liecba je poskytovana do 10. mesiacov veku dietata.

tajka1986
28. apr 2014

@miriam_nutrilon poistovna preplaca len polovicu z ceny tohto mlieka, tj.450 g zhruba 6e

miriam_nutrilon
autor
29. apr 2014

Mile mamicky, dakujem Vam za vsetky Vase prispevky. A aj nadalej nam mozete pisat a podelit sa o Vase skusenosti s uhradou a predpisovanim dojcenskych mliek.

evuliceeek
29. apr 2014

môj malý papá od narodenia Nutrilon HA - hypoalergénny, máme ho na recept, mesačne máme nárok na 3 veľké 800 gramové balenia, cenovo je to o 50% lacnejšie ako bez receptu, mlieko mu chutí a s receptami nie je problém, som spokojná, 3 sú síce málo, také 4 by boli akurát

evuliceeek
29. apr 2014

@miriam_nutrilon do kedy poisťovňa prepláca vlastne nutrilon ha? dá sa prejsť aj na iný a mať ho na recept?

miriam_nutrilon
autor
29. apr 2014

@evuliceeek Dobry den, mlieko Nutrilon HA je hradeny z verejneho zdravotneho poistenia a hradena liecba sa poskytuje do dovrsenia 10. mesiacov veku dietatka. Ak sa uz u dietatka alergia prejavi, prechadza sa na Nutrilon allergy care, pripadne Nutrilon allergy digestive care, u ktorych je hradena liecba do 3.roku veku s tym, ze u deti starsich ako 1 rok hradena liecba podlieha suhlasu zdravotnej poistovne s podmienkou pozitivneho expozicneho testu, ktory sa opakuje vzdy po 6. mesiacoch.

Strana
z3