icon

Ako dlho trvá uvoľnenie blokácie hotela na karte?

Včera o 06:34

Zdravím, pri check-ine v hoteli mi na karte zablokovali 150 eur ako depozit. Hotel sme opustili pred piatimi dňami, účet je vyrovnaný, ale suma je stále blokovaná. Na recepcii tvrdia, že ju už uvoľnili a mám čakať na banku. Ako dlho vám trvalo, kým takáto blokácia zmizla? Vďaka.

anonym_237c42
Včera o 06:37

kontaktuj banku, ale banka bude potrebovat nejake doklady (vyjadrenie hotela a pod.), urcite ti to neodblokuju len tak

martinmmartin
Včera o 06:49
@anonym_237c42

kontaktuj banku, ale banka bude potrebovat nejake doklady (vyjadrenie hotela a pod.), urcite ti to neodblokuju len tak

@anonym_237c42 ja som cakal raz aj tri tyzdne a az potom ta blokacia zrazu zmizla. Neeskaloval som nic

chrobak7
Včera o 14:01

@anonym_autor Zvyčajne týždeň, ale odblokovanie čiastky predajcom môže trvať aj 2-3 týždne. Ak ti tie peniaze nechýbajú, že máš dostatočný zostatok na účte, tak to nerieš, skôr či neskôr sa to odblokuje. Ak je to posledných 150 € na účte a už nemáš čo jesť, tak zavolaj do banky, či už dostali príkaz od príjemcu na odblokovanie. Ak nie, kontaktuj hotel. Zvyčajne banka to odblokuje automaticky bez zásahu človeka, keď už dostane príkaz o beneficienta. Podľa mňa ti v hoteli nehovorili pravdu, ešte sa tomu nikto nevenoval. Oni musia ručne dať príkaz.

temperity
Dnes o 04:31

Tento ukon sa vola predautorizacia. Bezne to funguje tak, ze po checkoute ked je izba ok hotel hned PA ukoncuje. Zvycajne trva 5 prac. dni, kym sa peniaze na ucte uvolnia. Ak hotel nahodou zabudne PA ukoncit, po 14 dnoch sa zrusi sama a peniaze su spat.