icon

Život v Istanbule: Nájde sa niekto na zdieľanie skúseností?

Dnes o 19:59

Ahojte, velmi sa nam paci toto mesto a zvažujeme odchod. Najde sa tu niekto kto tam žije ?

anonym_5fe6ce
Dnes o 20:09

to vážne 😨Ovládaš jazyk? Žiť budete z čoho? Bývať budete kde?Víza už máš?

autor
Dnes o 20:12
@anonym_5fe6ce

@anonym_5fe6ce jazyk ovladam, aj ked stale sa je čo učiť. Z coho budeme zit ? Ved sa tam chcem presťahovať, tak ako pracujeme tu , pracovať budeme aj tam. Bývanie taktiež.

autor
Dnes o 20:13
@anonym_5fe6ce

@anonym_5fe6ce víza nie, čo som čítala, je fajn aby siel najskôr niekto sam, bud ja alebo manzel aby sme dostali pracovné povolenie a vtedy moze do krajiny vlastne vstúpiť aj zvyšok rodiny.

patrike
Dnes o 20:17
@anonym_autor

@anonym_5fe6ce víza nie, čo som čítala, je fajn aby siel najskôr niekto sam, bud ja alebo manzel aby sme dostali pracovné povolenie a vtedy moze do krajiny vlastne vstúpiť aj zvyšok rodiny.

@anonym_autor Nechapem, manzel nie je turecky obcan, ale obaja viete po turecky ?

futbalista27
Dnes o 20:19

@anonym_autor ahoj su to moslimovia turci a uz ked sa tam budete chystat aj zit tak odporucam navstivit aj futbalove stadiony na ktorych hraju fenerbahce istanbul a galatasaray istanbul a turecku sa hovori ze je to krajina polmesiaca

autor
Dnes o 20:21
@patrike

@anonym_autor Nechapem, manzel nie je turecky obcan, ale obaja viete po turecky ?

@patrike nie nieje Turek. S turečtinou začína

patrike
Dnes o 20:30
@anonym_autor

@patrike nie nieje Turek. S turečtinou začína

@anonym_autor Potom absolutne nechapem, co vas tam taha a hlavne, cim sa tam chcete zivit.

autor
Dnes o 20:31
@patrike

@anonym_autor Potom absolutne nechapem, co vas tam taha a hlavne, cim sa tam chcete zivit.

@patrike kde konkrétne mi zdielas skusenost prosim? 🙂

anonym_f33c44
Dnes o 20:37

@anonym_autor ja len ze k turectine si asi skor nastudovat realie... je tam mega inflacia... so zamestnanim to nemusi byt ruzove... vy tam budete "ti bieli"... i ked Istanbul je vcelku moderny... nie je to EU. Vladne tam Erdogan...
Ked tak sa rozpis viac, co presne ta tam taha... za mna je to z tohoto pohladu "krajina tretieho sveta" (aby som bol presny "emerging economy"...)... jedine ako take pozitivum je, ze je v NATO a teda sa roky snazila o vstup do EU... tym to asi hasne pre nasinca...

patrike
Dnes o 20:38
@anonym_autor

@patrike kde konkrétne mi zdielas skusenost prosim? 🙂

@anonym_autor Nedavno si sa tu pytala, ako sa naucit po turecky, bolo ti poradene Duolingo, teraz uz zrazu po turecky vies ...
Skusenost je taka, ze Turecko je :
- Balkan
- diktatura
- moslimska krajina
- kurz tureckej liry voci euru / dolaru je zly
- vysoka inflacia

patrike
Dnes o 20:42
@anonym_autor

@anonym_5fe6ce jazyk ovladam, aj ked stale sa je čo učiť. Z coho budeme zit ? Ved sa tam chcem presťahovať, tak ako pracujeme tu , pracovať budeme aj tam. Bývanie taktiež.

@anonym_autor Tam na vas nik necaka s pracou (ani povolenim), ak nie ste spickovi odbornici a navyse vo vacsine povolani budu ziadat plynulu znalost jazyka.

zic
Dnes o 20:42
@patrike

@anonym_autor Nedavno si sa tu pytala, ako sa naucit po turecky, bolo ti poradene Duolingo, teraz uz zrazu po turecky vies ...
Skusenost je taka, ze Turecko je :
- Balkan
- diktatura
- moslimska krajina
- kurz tureckej liry voci euru / dolaru je zly
- vysoka inflacia

@patrike o susedoch a celkovo regione nehovoriac... i ked v tomto su oni ten "silnejsi pes"...

anonym_d12f8d
Dnes o 20:45

Ved pozri nejaky turecky serial, ako tam ziju ...

autor
Dnes o 20:47

Všetkým dakujem za mile odpovede. Škoda, ze ani 1 nieje od takeho človeka, čo tam reálne žil/žije.

patrike
Dnes o 20:52
@anonym_autor

Všetkým dakujem za mile odpovede. Škoda, ze ani 1 nieje od takeho človeka, čo tam reálne žil/žije.

@anonym_autor Kolko takych ludi asi chodi na Konika ? Ved len ludi, ktori sa tam odstahovali musi byt minimum. O tvojej naivite a nerealnosti celeho planu prave najlepsie vypoveda snaha riesit to cez Konika.

patrike
Dnes o 20:53
@anonym_autor

@anonym_autor Ved po turecky vies, chces sa zdokonalovat, najdi si nejaku FB skupinu tam a pis si s nimi. Info priamo od zdroja a este si zlepsis jazyk.

tundra
Dnes o 21:07

@anonym_autor nezijem v Turecku,ale poznam nemca,ktory si vybral peniaze z dôchodkoveho piliera vo Švajciarsku a odstahoval sa do Turecka.
Vela ludi z Turecka odchadza za lepsim zivotom do EU,poznal som osobne,ked som pracoval v Nemecku,ale mozno prave ty,najdes svoje stastie tam.Sused je turek,zije vo Švajciarsku od siestich rokov a ked sa bavime o dôchodku,tak alternativa,ze by sa mal vratit spät domov,nie je.
Drzim ti palce,vyskusaj a uvidis🍀.