Ako často maľujete steny v dome alebo byte?
?
ak by bolo na mne, nemaľovala by som celý život ...
nemaľujem aj keď vidím, že je potreba...
takže kľudne aj 15 rokov nemaľujem...
neviem kedy sa dokopem najbližšie. neznášam upratovanie 😒
Raz za niekolko rokov,naposledy sme davali do obyvacky tapety,aby sme malovat nemuseli.
to je tak strasne individualne, niekto nikdy niekto kazde dva roky, ale pokial sa v dome nekuri drevom, nefajci, je tam cisticka vzduchu, nie su plesne a vlhko a deturence co za nimi zostava pohroma - tak pokojne raz za 10 rokov.
Maľujeme keď prerábame izbu. A ja nie som typ čo mení izby každé 2 roky. Kuchyňu máme už pomaly 13 rokov rovnakú.
V novom dome byvame takmer 8 rokov, a malujem priebezne okolo vypinacov alebo ak je stena od niecoho oskreta, velke malovanie sme este nerobili....
Po roku som namalovala oskrete/spinave miesta a teraz ma to sere, pretoze aj pri pouziti tej istej farby (dokonca z toho isteho kybla, co nam ostalo) je ten odtien bielej iny a vidiet to 🫣
Maľujeme iba keď celkovo prerábame a meníme nábytok, detská izba najčastejšie cca každých 5 rokov, spálňa roky rokúce rovnaká
Niekedy raz za tri roky a niekedy raz za päť rokov. Záleží od miestnosti a aj od toho akú farbu použijem. Keď kvalitnejšiu, tak netreba aj dlhšie maľovať. Napríklad v chodbe mám takú kvalitnú umývateľnú a už ju mám asi tak päť rokov a netreba maľovať. Ale kuchyňu musím častejšie, tak cca raz za tri roky. Aj záchod a kúpeľňu. To je na byte.
U deda na dome kvôli peci, treba častejšie. Raz za dva až tri roky.
ja si maľujem sama a vždy to robím tak, že naraz 1 miestnosť + chodbu alebo kuchyňu, vrátane odsunutia nábytku a veľkého upratovania, keďže máme veľký byt tak mi trvá dlho... ale cca každé 4-5 rokov maľujeme
V novom dome byvame takmer 8 rokov, a malujem priebezne okolo vypinacov alebo ak je stena od niecoho oskreta, velke malovanie sme este nerobili....
@tenerifka no tie vypinace ma tiez seru . Teda to okolo nich . U nas ja jedina v rodine palim svetlo jednym prstom ze nic neuspinim. Ucim to aj deti ale zbytocne.
ak by bolo na mne, nemaľovala by som celý život ...
nemaľujem aj keď vidím, že je potreba...
takže kľudne aj 15 rokov nemaľujem...
neviem kedy sa dokopem najbližšie. neznášam upratovanie 😒
@biba_18 Toto, samotné maľovanie nie je vôbec strašné, ale to prekladanie všetkého nábytku do inej izby a potom zapratané a bordel všade nenávidím. Pýtam sa preto že kedysi som maľovala často, každé 2-3 roky, teraz sme na to kašlali a maľovali všetko po 5 až 6 rokoch a vidím že teda bolo treba, boli tie steny strašné, hoci teda ak človek v tom žije nezdá sa to tak, ale teraz vidím rozdiel. Teda ideál podľa izby každé 2-3 roky ale teda neviem či sa o 2 roky k tomu zase dokopem.
My ideme teraz po 10 rokoch celý dom.
Hocikedy keď mi napadne a mám chuť. Naposledy som malovala chodbu asi po roku. Teraz sa chystám na spálňu a synovu izbu. Ja maľujem rada.
Hocikedy keď mi napadne a mám chuť. Naposledy som malovala chodbu asi po roku. Teraz sa chystám na spálňu a synovu izbu. Ja maľujem rada.
@maddie1711 ja tiež maľujem rada, ale odkedy mám problémy s krčnou platničkou a artrózu v rukách tak je to pre mňa stále namáhavejšie, žiaľ nemá kto iný
Tak raz za 10 rokov. Chcela by som aj častejšie, ale komu sa chce to všetko prekladať a zas uložiť naspäť 😏
ked sa uz nemozem pozerat na tu stenu, v kuchyni castejsie ako v spalni. Malovala by som aj castejsie, lebo samotne malovanie je na celom tom procese najjednoduchsie, odradza ma priprava na malovanie a potom upratovanie
Kuchyňu s obývačkou a chodbu malujeme raz za 2-3 roky, aj keď by sa zišlo kľudne aj každý týždeň 🤣(2 malé deti), ostatné izby 4-6r.
CCa raz za 5 rokov. Ale teraz sme malovali po 2, nakoľko deti narobili bordel a neznašam flaky
Tak raz za 10 rokov. Chcela by som aj častejšie, ale komu sa chce to všetko prekladať a zas uložiť naspäť 😏
@bielasovicka mna to bavi 😂
My ideme toto leto po 7 rokoch. Čakala som kým deti vyrastú tak že nebudú kreslit po stene a nechávať odtlačky od špinavých rúk 😀
Sme v tom byte 6 rokov po kompletnej rekonštrukcii a ani neuvažujem o tom, že by sme mali maľovať. Sme bezdetní pracujúci nefajčiari ozaj na to nevidím jediný dôvod. A kvôli jeden malej ďobke na chodbe azda nebudem maľovať všetko 😣😣
Sme v tom byte 6 rokov po kompletnej rekonštrukcii a ani neuvažujem o tom, že by sme mali maľovať. Sme bezdetní pracujúci nefajčiari ozaj na to nevidím jediný dôvod. A kvôli jeden malej ďobke na chodbe azda nebudem maľovať všetko 😣😣
@anonym_19d543 už aj kvôli hygiene je potrebne raz za pár rokov. Vydezinfikuje steny aj vzduch
Som 6,5r v byte bolo raz vymalovane .kuchyna a detska bola des .
Detska sa 2x malovala pri prerabke podla zelania dcery.
A buduci rok chcem kuchynu robit a snad aspon na 10r bude klud .
@anonym_19d543 Prach, nečistoty sú všade a usadia sa aj na stenách, ja napríklad obývačku som išla maľovať len preto že maľujem všetko nech je pokoj a na pohľad mi prišla ok, ale teraz vidím rozdiel, boli tie steny špinavé, lebo sa maľovala 6 rokov dozadu.
Ale napríklad naši nemalovali už sto rokov
@sisska96 ja zase hlavne čo mám v okolí staršie ženy rozvedené alebo vdovy tie nemaľovali veľmi dávno, lebo samé si netrúfnu, deti svoje otravovať nechcú, zaplatiť si maliara je dosť nákladné.
nam chodi firma raz za 5 -7 rokov, vsetko si sami daju do stredu izby a v cene je aj zaverecne upratovanie, len necham kluce a ideme v tom case na dovolenku, prideme uz do cisteho
Ja mam pocit ze kazdy rok nieco. Mna nebavi stale to iste. Cize raz mame cisto biele a potom zrazu chcem daku stenu ze jena hned tak uz aj malujem. Alebo davam tapetu. Alebo len tak obnovujem bielu.

@marsmykkok Keď vidím, že je potreba