icon

Ako často periete?

Včera o 16:59

Ja každý deň výnimočné sa stane že vynechám sme štyria, koľko vydrží potom práčka pri takom praní?😂

nikoletta1712
Včera o 21:43

@anonym_autor Som sama a periem 3x týždenne…Aj s vonnými guličkami, aj s Lenorom😌

thereisabear
Dnes o 06:15
@anonym_940eca

@thereisabear To je vtip?

@anonym_940eca nie je. Napr. včera som prala posteľné, uteráky, deťom zablatené bundy a nohavice, detské farebné oblečenie a ešte utierky z upratovania, to je spolu 5. Dnes budem dospelácke farebné oblečenie, zajtra možno nič. Počas týždňa to sú dve práčky posteľných obliečok, 1 uteráky, 1 biele prádlo, 1 utierky, ak treba, tak bundy alebo vlnené veci, k tomu deky... Farebné prádlo je často, aj 4-6x do týždňa, to uznávam, že je veľa, ale ostatné by som nevedela vypustiť.

nesana
Dnes o 07:56

Tak u nás raz týždenne biele a raz týždenne tmavé - normálne sa teraz cítim ako špinďúra🙂

ivicatolic
Dnes o 08:51
@thereisabear

Každý deň, málokedy sa stane, že nie. Niekedy ide aj 4-5x za deň.

@thereisabear práve vyhrávate titul eko rodina,👍👍👍😆😆😆😆🌲💚🍀🌲💚🍀🌲💚🍀 čistá planéta

anonym_311996
Dnes o 08:52

Raz do tyzdna. Okrem toho len ked detom treba oprat bundy alebo oteplovacky.

anonym_940eca
Dnes o 08:54
@ivicatolic

@ivicatolic Lebo detske a dospelacke oblecenie nemozes prat spolu😃🤪

thereisabear
Dnes o 08:56
@ivicatolic

@ivicatolic už som tu čítala aj väčšie extrémy, ale ďakujem.

thereisabear
Dnes o 09:02
@anonym_940eca

@ivicatolic Lebo detske a dospelacke oblecenie nemozes prat spolu😃🤪

@anonym_940eca môžem, ale detské dávam do sušičky a dospelácke nie.

simca06022011
Dnes o 09:03

terajsiu pracku mam 13rokov (9kg) uz urcite.. zo zaciatku sa pralo kazdy den aj 1-2x, vynimocne som vynechala, potom sa to znizovalo, aktualne ide pracka dva dni v tyzdni, a kolkokrat.. no kym je pradlo.. 3-10krat:DD zalezi co upratujem, co komu periem, je rozdiel prat par kusov detskeho, ako napr dcerine teplkove supravy = 2-3 a je plna pracka atd. Servis mala 2x, roztrhnute tesnenie :D o pracku sa treba starat, zalezi aj na tom KDE je, je jasne ze ak vo vlhkej kupelni, napamtam sa ze sa zvyklo na nu aj spliechat u rodicov atd = moze napr. zhrdzaviet skor... predtym pracku som mala roky, ta isla veru este intenzivnejsie (pokazila sa ked mala dcera cca 2roky) a tam odisiel iba zamok a hrkotalo tam nejake asi cerpadlo, to ked pocul opravar odporucil to vymenit a bude "ako nova", mala vtedy 6-7rokov, oprava bola cca 80-90EUR (ano oplaitla sa, aj sme ju dali opravit nakoniec), ale na diel sa cakalo skoro mesiac.. :D napr mama moja take stastie nema, jej pracky vydrzia tak 2-4roky.
kolko vydrzi neviem, teraz jej odisla partacka = susicka, myslim ze to uz nerozchodi, tak pockam este do leta a uvidim ako na tom bude :DDD ci kupim dva naraz alebo ako to poriesim

anonym_5e8e18
Dnes o 09:04

Ja napriklad periem vzdy vo stvrtok a piatok. Dokopy asi 7 pracok, mozno 8. Sme 4 a veci si davame kazdy den ciste 🤷‍♀️

ivicatolic
Dnes o 09:08
@thereisabear

@ivicatolic už som tu čítala aj väčšie extrémy, ale ďakujem.

@thereisabear nemáš zač...a teraz si predstav, že perie takto celé malé Slovensko

anonym_940eca
Dnes o 09:20
@ivicatolic

@thereisabear nemáš zač...a teraz si predstav, že perie takto celé malé Slovensko

@ivicatolic Ako moja svokra. Perie 2 handry a ked sa doperie, tak 3 male uteraky. Save The Planet🙄

thereisabear
Dnes o 09:48
@ivicatolic

@ivicatolic a ako perieš ty? Naozaj ma to zaujíma. Tiež by som chcela menej, ale nevychádza mi to. K posteľnému by sa dali pridať uteráky, ake nezmestia sa. Synovo biele posteľné prádlo som už presunula k bežnému bielemu, ktorého je málo. Bundy bežne periem možno raz za mesiac, ale teraz sú deti často od blata. Oblečenie si celkom neviem predstaviť nosiť viackrát po sebe ako doteraz.

prunee
Dnes o 10:00

Sme traja, periem priemerne 3x za tyzden, a veru mame pracku, co maka uz 16 rokov 😃

ivicatolic
Dnes o 10:45
@thereisabear

@ivicatolic a ako perieš ty? Naozaj ma to zaujíma. Tiež by som chcela menej, ale nevychádza mi to. K posteľnému by sa dali pridať uteráky, ake nezmestia sa. Synovo biele posteľné prádlo som už presunula k bežnému bielemu, ktorého je málo. Bundy bežne periem možno raz za mesiac, ale teraz sú deti často od blata. Oblečenie si celkom neviem predstaviť nosiť viackrát po sebe ako doteraz.

@thereisabear vieš, niekto perie už len zo zvyku, že to má tak zaužívané, niekto len preto , aby to stále voňalo.... nemyslím, že sa umývate 1x za týždeň a že by bolo fajn sa pozastaviť nad tým, že čo je vlastne špinavé a treba oprať....a teraz ma tu ukamenuju, lebo som si dovolila napísať, čo ja chcem, a čo ostatní čítať nechcú...🙂🌲💚

canerko
Dnes o 10:48

Sme piaty,periem denne 3-4 pračky.V nedelu ne periem.

anonym_fbccdb
Dnes o 11:46
@thereisabear

@thereisabear ty si z tých, čo hodia oprať rifle po jednom použití? Uterák po jednom utretí?

anonym_c0a4e9
Dnes o 12:17

Ja som mala kokegov aj kolegyne čo smrdeli od potu a na druhy deň prišli v tom istom svetri (to už ma aj napinalo, ten kysli smrad), takym verim že šetria planetu lebo sprcha pračka asi raz za tyždeň. My sme 2 dospelí, dve deti čo športuju. Je to ako kedy, či aj navlečky. Ale 5 krat priemerne ide pračka tyždenne určite, snažim sa otačať decka ako niečo mali chvilku nepatri to do prania.

dominima
Dnes o 12:19

Sme 3jclenna rodina a práčka ide každý deň.

biglovemom
Dnes o 12:31

Ja a dieta.max 2x do tyzdna .
Ale ked treba deky prat ,postelne alebo uteraky tak viac Samozrejme.

anonym_104062
Dnes o 12:42
@anonym_fbccdb

@thereisabear ty si z tých, čo hodia oprať rifle po jednom použití? Uterák po jednom utretí?

@anonym_fbccdb a neprišla si na to, ako sa tu predbieha jedna pred druhou😂😂😂

thereisabear
Dnes o 13:06
@anonym_fbccdb

@anonym_fbccdb nie, uteráky periem raz za týždeň a rifle nosím aj viackrát.

weruska1311
Dnes o 16:00

Sme piati a periem denne aj niekoľkokrát

tiezjedna
Dnes o 16:10

@anonym_autor ja v priemere každý deň, pretože niekedy sa stane, že ju celý týždeň nezapnem, ale potom cez víkend beží nonstop 🙂 Ja mám moju 13. rok a zatiaľ žiaden problém (LG)👍

sense
Dnes o 16:20

Sme traja, periem koľko je nutné cca 4-5pracok do tyzdna

tiezjedna
Dnes o 16:23
@nesana

Tak u nás raz týždenne biele a raz týždenne tmavé - normálne sa teraz cítim ako špinďúra🙂

@nesana a farebné neperieš? 😅

pikachu999
Dnes o 16:41

Sme dvaja. A práčka ide.jazdy druhý deň

darijja
Autor odpoveď zmazal
anonym_6b2247
Dnes o 17:00

Samostatnú vlastnú domácnosť mám od roku 2008, prednedávnom sme kúpili tretiu práčku. Nebolo to nevyhnutné, ale predpokladám, že v blízkej budúcnosti áno a nechcela som čakať na ten moment, keď už nepôjde. Aktuálne sme doma štyria. Dvaja dospelí, stredoškolák a prvostupniar. Periem minimálne 3x týždenne, podľa potreby viac. Je rozdiel naložiť do práčky dlhé rifle, mikiny a svetre, či v lete kraťasy a tielka. Neriešim. Keď treba, periem.

tilly
Dnes o 17:08

Oblečenie 1-2x do týždňa, postele 1 x do týždňa, k tomu hodím uteráky, 1 x čierne, 1 x športové a 1 x čisto biele. Tuším aj dosť. A to som myslela ako mal6o pečiem.