icon

Ako dlho trvá upratanie domácnosti so 4 izbami?

26. apr 2026

Ahojte. Ako dlho vam trva upratat domacnost? Zaujima ma najma taka, kde nie su zvierata, mate 1-2 deti (cize ste 3-4 clenovia) a byvate v dome, resp. jedna sa o cca 4 izbovy dom s 2 kupelnami. Co vsetko upratujete kazdy tyzden, a co menej casto? Dakujem 🙂

anonym_48ea29
26. apr 2026

@anonym_autor ja som dnes pri ročnom ledva oskrabala 3 zemiaky 🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲

tenerifka
26. apr 2026

@anonym_autor pani mi stihne 1 x do tyzdña za 4 hodiny vyluxovat vsetko, a vzdy prida nejake okna alebo skrinky v kuchyni, dom s 5 spalñami, 2 wc/kupelñami

anonym_c5532a
26. apr 2026

Keby sme mali milimasticky dom, tak to zvládnem za 1-2 hodiny a priebežne.Ale keďže máme milión haraburd, lebo muž všetko odkladá, zbiera, bordeli a deti sa pridali na jeho stranu, tak dlhoooo. Teraz si beriem 1 izbu na celý deň ..umyjem okna, pretriedim veci.v kolónach sú snáď veci z každého obdobia😏.neviem ako dlho to vydrží.Mozno skončím poslednú a začnem odznova😒Mojim rodičom chodím upratovať, tak radosť do 1 hodiny všetko-tam haraburd, holdy oblečenia.Cize ľahké upratovanie 3 izbový byt. Neumývať okna ani extra skrinky v kuchyni atd.

anonym_684dea
26. apr 2026

Na "veľké" upratovanie ide dieta prec z domu 😄 ked som sama cca 2,5h ale neponáhľam sa, je to pre mna relax.
Inak priebežne upratujem počas celého týždňa

anonym_bb8d27
26. apr 2026

@anonym_autor síce mimo otázku, ale mne trvá byt upratať cele doobedie 🤣 3 izb. Taký dom, to by bolo aj na 6h určite

anonym_31bf9d
26. apr 2026

Síce byt ale má 100m2 a 2x wc, 1x kúpeľňa, a trvá mi to 1.5-2.5h celé. 🙂

anonym_920d0e
26. apr 2026
@anonym_c5532a

Keby sme mali milimasticky dom, tak to zvládnem za 1-2 hodiny a priebežne.Ale keďže máme milión haraburd, lebo muž všetko odkladá, zbiera, bordeli a deti sa pridali na jeho stranu, tak dlhoooo. Teraz si beriem 1 izbu na celý deň ..umyjem okna, pretriedim veci.v kolónach sú snáď veci z každého obdobia😏.neviem ako dlho to vydrží.Mozno skončím poslednú a začnem odznova😒Mojim rodičom chodím upratovať, tak radosť do 1 hodiny všetko-tam haraburd, holdy oblečenia.Cize ľahké upratovanie 3 izbový byt. Neumývať okna ani extra skrinky v kuchyni atd.

@anonym_c5532a och z duse mi hovoris, tie haraburdy su najvacsie zdrzanie.

orta
26. apr 2026

nie je to ani tak o pocte izieb, ale o tom, ako sa ten dom udrziava, ci sa priebezne upratuje, alebo robia clenovia cely tyzden bordel, a potom sa jeden den glancuje vsetko.

anonym_7ae427
26. apr 2026

@anonym_autor upratujem kazdy deň
kupeľka 🛁 2-3x do týždňa ( vaňa, umyvadlo, batérie, kachličky (vystriekam, vyčistím vyumývam a vyutieram do konca) + k tomu cistim zrkadlo, utriem prach)
Wc🚽 každý si umýva po sebe ak ho zašpiní, ale 2x do týždna, (čistím fixinelou od vodného kameňa, a dávam nové kvetinky, 3 x do týždna obstreknem misu sanytolom)
Detske izby tie sa upratujú každý deň, hlavne, čo sa týka ustlania postelí, upratania hračiek, prach utieram 2-3 za mesiac, vysávam 2-3 do týždňa a vtedy viem povysávať parapety poličky, taktiež po vysavaní zmývam dlažku mam mop bona(nastriekam a myjem)
Obývačka je miestnost, kde sme nonstop, čiže tá sa upratuje stále, hlavne pohovka, lazdy den vyprašim deku, utriem stôl, vysavam vlasnte vsetko naraz, takže tiez 2-3 do týždna.. gauč mi pomaha odtiahnuť manžel 2x do mesiaca, prach utieram na poličkách 2x do mesiaca
Spálňa asi tiež podobne kazdy den ustielam postel a postielku, vysavam 2-3x do týždňa ..
Kuchyňa, na to, že milujem varenie, si ju vzďy nechávam na poslednom mieste, také veľké upratovanie hlavne vnutra skriniek a skrinky 2x do mesiaca, smaozrjeme keď viem, že je noečo špinavé hneď utieram.. ale po vareni - riady, sporak, nemam umavacku tak vsetko rucne, lazdy den umyvam dres, odkvapávač, pretriem stôl a stoličky, prach vačšinou len povysávam, tam kde nedočiahnem proste je tam 🫡🫡 ..

Okna umývam podľa potreby väčšinou pred velkou nocou , ku letu, pred dušičkami a k vianociam, nežijeme pri ceste ani v prašnej oblasti, takže sú čisté

Prezliekam periny 1x mesačne, nejak sa nepotíme, a keď aj hej tak si voniame, ale samozrjeme, že hneď po kazdej chorobe prezliekam, podla spravnosti, by sa malo 1x tyždenne
Teraz mam rekord, pračka mi nebežala 3 dni, od zajtra to opäť začina
A raz do týždna zmývam velku predsieň kde sa vyzúvame

Asi si to nikto neprečíta 🫣🫣🫣😃😃😃😃 ale snáď som na nič nezabudla