Ako efektívne odstrániť nálepky zo stolíka?
odhadujem, ze ta horna dyha/folia pod nalepkami uz nebude v tip-top stave, lebo niektore lepidla nalepiek narusaju povrch. Najlahsie riesenie je obrus, alebo plexisklo ;) Al ak to ozaj chces risknut s odstranovanim, mozes jarovou vlaznou vodou a hubkou opatrne co pojde a to co uz nie, tak izopropanolom 99% ;)
@zuzanitka87 ja by som nalepky skusila.dat dole rucne (zoskrabat) a to lepidlo z.nalepiek co zostane by som skusila odlakovacom (alebo niecim kde je aceton).
ja na tie lepkave zvysky pouzivam olej, ale tiez z leskleho nabytku som docistovala kedysi lepky odlakovacom :DD ale inak su na to aj speci pripravky, kupovala som myslim vo farby laky...treba vyskusat co bude fungovat najlepsie...
tu je par sposobov tiez: https://lepsiebyvanie.pluska.sk/vyrobte-si/nale...
podla mna zalezi aj na podklade
Ostatky po všetkých nálepkách odstraňujem metanolom, no v tomto prípade to pôjde ťažšie, škrabkou by som najskôr odstránila čo sa dá a potom nechala mokré utierky nasiaknuté metanolom rozmočiť zvyšok
olejom odstranujem nalepky, len teda neviem, aky mas stolik, ked tak skus na jednej co to spravi s povrchom
@zuzanitka87 buď olej alebo aceton. Niektoré lepidlo rozpustí jedno, na iné funguje iné. Najjednoduchšie ide lepidlo na báze škrobu, to ide vodou, stačí nechať odmočiť.
@zuzanitka87 dá sa kúpiť taký prípravok na odstránenie nálepiek. https://www.alza.sk/maxi/hg-odstranovac-nalepie... . Používali sme tento a krásne vždy idú všetky dole.
@zuzanitka87 parnym mopom a odlakovacom, ale prv treba odlepit nalepku, uf pri tomto stoliku by dom to vobec nerobila, nekonečna robota 😂
@zuzanitka87 Stolík vyhoď kúp si nový
🌹.
Nerentabilné.
Čas- práca - prostriedky.
✌️
@hara_vara niekto aj ekologicky mysli, nie trochu namahy? tak vyhodit... :DD
Sak to...nemám rada zbytočne vyhadzovanie veci...už som sa veľakrát presvedčila...ze 90% veci sa dá krásne vycistit a užívať ešte dlhý čas...len treba na to správne rady a prostriedky. Ešte raz ďakujem za rady...svojou som prispela a želám krásny uprsany deň 😃
@simca06022011 môže to ekologicky spáliť.👍
Chemické prostriedky ktoré na to použije je ekológia ✌️

No. Tu bude asi najlepšie odstrániť stolík :D