icon

Ako efektívne používať perkarbonát sodný?

janinah
28. mar 2026

Na čo všetko používate a ako presne? Ďakujem.

anonym_d11ebe
28. mar 2026

Nasypem do teplej vody a necham rozpustiť a viem do tej vody namočiť biele ponožky, záclony, mriežky z digestoru, chystám sa aj mriežky z plynového sporáku. Nasypem to aj do práčky k monterkám. Do odtoku a zalejem horúcou vodou.

janinah
autor
28. mar 2026
@anonym_d11ebe

Nasypem do teplej vody a necham rozpustiť a viem do tej vody namočiť biele ponožky, záclony, mriežky z digestoru, chystám sa aj mriežky z plynového sporáku. Nasypem to aj do práčky k monterkám. Do odtoku a zalejem horúcou vodou.

@anonym_d11ebe nerobi flaky na monterkach?

jaja1979
28. mar 2026

@janinah najlepšia vec na bledý granitový drez. Nasypem po celej ploche a zalejem vriacou vodou. Za desať minút všetko vyšumi, vodu vypustím a pretriem špongiu. Je ako nový 😉

anonym_bd554a
28. mar 2026

Vyčistí aj záchod od vodného kameňa?

mimicka2013
28. mar 2026
@anonym_bd554a

@anonym_bd554a na vodny kamen by som pouzila skor kyselinu citronovu

luccija
28. mar 2026
@anonym_bd554a

@janinah buď namočím biele veci do vedra a zalejem veselou vodou z kanvice najlepšie cez noc a druhý deň oprat, alebo ho dám rovno do práčky, ale to nevybieli tak dôkladne.ja ho používam zatiaľ iba na pranie
@anonym_bd554a v DM majú také tabletky asi 3-4 eur stoja a večer ju hodis a ráno je čistý.Alebo pulirapid naliať.

raffaella
28. mar 2026

Ja používam perkarbonat sodný+TAED a je to game changer, objav za posledné desaťročie.
Používam do prádla (biele) za odmerku ku prášku. Na farebné sa nepoužíva, môže urobiť fľaky.
Potom ho používam na čistenie odtokov, na napríklad filter (kovový) od digestora, pripalene hrnce, čistenie roštov rúry, do kondenzačnej nádoby od sušičky, zásuvky od práčky na prášok, do záchoda. Všade tam, kde potrebujeme odstrániť kameň, špinu, nejaký nános a vybieliť. Vždy zalievam vriacou vodou, nechám vysumiet a umyjem.