icon

Ako efektívne udržiavať toaletu bez plastov?

maranta_leuconeura
31. máj 2024

Ako udrziavate wc? Asi debilna otazka, ale co s piatkom vecer ked prsi... nuda. K veci. Ked nedavam tie gelove gulicky, z ktorych sa vzdy vyplavi trocha tej farebnej vodicky, strasne rychlo sa mi robi vodny kamen. Ano, pouzivam kefu, ale aj tak. Zaroven nepride mi ekologicke a ekonomicke stale kupovat tie plasty. Existuje snad nejake lepsie riesenie?

doriiis
•
31. máj 2024

Dávam jedine Duck fresh disc a mám túto kefu.Vnutri je čistič záchoda,takže po každom kefovani je dokonale čistý.Ziadny vodný kameň nemam

viestta
•
31. máj 2024

Kamen sa usadza z tvrdej vody. Tie gulicky i´ju trosku zmakcia a neusadza sa az tak velmi. Na vodny a mocovy kamen je za mna uplne najlepsia ta uplne najobycajnesia 100 rokov vyrabana ruzova fixinela. Nastriekam, necham posobit, kludne aj cez noc. Splachnem, vydrhnem kefou, splachnem.

maranta_leuconeura
autor
•
31. máj 2024

@doriiis tak duck je podobny ako gulicky, tiez plastova tuba, zbytocny odpad.

viestta
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura mas aj tablety do nadrzky, na tych je menej plastu. Len po pravde ani neviem kde a kedy som ich naposledy videla.

viestta
•
31. máj 2024
maranta_leuconeura
autor
•
31. máj 2024

@viestta mame zavesne wc zabudovane, takze do nadrzky davat neviem :(

viestta
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura su aj tabletky pre geberity

mandzula
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ja kamen riesim praobycajnou kyselinou citronovou, v DM ju maju v kilovom vrecku. Vysypem trochu do wc, necham posobit cez noc a je po kameni.

luccija
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ocot a Fixinela.

maranta_leuconeura
autor
•
31. máj 2024

Ja sa snazim kamenu predist. Tie satanske neekologicke gulicky to jednoducho zvladaju, potom wc nemusim nikdy drhnut

simca06022011
•
31. máj 2024

vies co, eco toilet block - v dmke maju - ale neviem ako velmi odstarnuju vodny kamen

Ale kamenu sa podla mna nevyhnes ak mate taku vodu.. ja som v byte nemala ziadny vodny kamen... v dome je to ina kava, to ani tie satanske gulicky nepomahaju ale pulirapid na kuchynsku utierku a nechat tam posobit a potom kefa... :DDD

caroline_
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ja uz dlho nepouzivam ani gulicky, ani tu plastovu hovadinu, normálne umývam wc len s cisticom a wcko mame pekne čisté, mne to príde len ako napenena vonava voda

cimage
•
31. máj 2024

Myslim, ze ten plast ani nie je to najhorsie na tych gulickach, ako to ako to znecisti vodu, ktoru ani cistika neprecisti a potom vypusti do rieky.

daniela2202
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura do rozprašovača dávam ocot, položené pri mise.... sme naučení tam striekať po potrebe 👉...žiadne guličky nepoznám, raz za týždeň vc čistič

katica06
•
31. máj 2024

@maranta_leuconeura odporúčam toto, netreba satanské guličky a nebude ani vodný kameň,
https://www.drevenyzahradnydomcek.sk/Drevena-la...

maranta_leuconeura
autor
•
1. jún 2024

@katica06 vyborny napad, odpad potiahnem z balkona na chodnik 😂