icon

Ako efektívne vyčistiť znečistený matrac?

janulkaa82
17. feb 2024

Ahojte. Obraciam sa na vás s prosbou, kto má ake skusenosti s vycistenim matraca. Syn mal brušnú virozu "vrchom i spodom" a stalo sa ze nestihol v noci a pretieklo to az na matrac. Matrac je nový, kvalitný, vysoký. Čistili sme viacerymi čistiacimi na tectil i takymi čo tepujem koberce, no neodstránilo to úplne. Parný čistič ani vysávač na vodu nemám. Preto čím cistite vy? Čo by ste mi, aké značky čistiacich prostriedkov z drogerie prosim odporučili?
Vopred vám ďakujem za každú radu a pomoc.

beata_k
•
17. feb 2024

@janulkaa82 Odzipsuj potaha a vyper.

zuzkaa1991
•
17. feb 2024

@beata_k napr tiez chcem jnieco vyskúšať kedze bezne nešlo dole a nase potahy nezmestia sa do pracky jedine nam ako tak pomohol tepovac niekoho objednat

beata_k
•
17. feb 2024

@zuzkaa1991 V cistiarni ti to vycistia.

beata_k
•
17. feb 2024

@zuzkaa1991 A este k tomu nezmesti. Ja som vcera prala. Do pracky som ho doslova napchala, ze skusim, co to da. Normalne sa vypral. Ziadne flaky neostali.

zuzkaa1991
•
17. feb 2024

@beata_k snazila sa...mame jeden zips takze neviem rozdeliť ho na dve casti mame dve pracky ani do jednej sa nezmestil🙈a to somm pchala nasilu

domka222
•
17. feb 2024

Pozri si,či niekto v okolí neprenajíma tepovač, alebo rovno nechodí tepovať. Tým to najlepšie vyčistíš

vyrovnanaosoba
•
17. feb 2024

A do budúcna odporúčam pod poťah dať prebaľovacie podložky, lebo poťah vyperiete, ale matrac to nasiakne a už len ťažko sa čistí. Ja mám také modré tenké plachty čo sa používajú aj v nemocniciach. S gumičkou okolo. Natiahnem na matrac, oblečiem poťah. 🙈

zorkahorka
•
17. feb 2024

Dala by som to vytepovat. Ked budes mat uz tepovacov doma, vytepuj uz cely dom. Jarne upratovanie 😀

janulkaa82
autor
•
17. feb 2024

@beata_k prešlo aj poťah. Ten som oprala. Niez som myslela že to je nepremokave no neni..

janulkaa82
autor
•
17. feb 2024

@vyrovnanaosoba Ked boli deti maličké, som dávala. No uz su pubertuaci, uz to nedávam. Ked to mal par dni, dala som i klasicky igelit. No z prvého razu to šlo až na matrac 😞

vyrovnanaosoba
•
17. feb 2024

@janulkaa82 aha, chápem. Tak už len vyčistiť. Mne tak mladší ozvracal gauč, a to 4x za sebou. A samozrejme stekalo aj na koberec. Vyčistiť povrchovo som vyčistila, ale ešte mesiac som cítila zvratky. Poradili mi sprej pre psov, to pomohlo na zápach.

saxana000
•
17. feb 2024

Pozicaj tepovac alebo zavolaj tepovaciu firmu.za matrac vezmu max 20ku ani pozicovne ta viac nevide