icon

Ako nastaviť férové podmienky na upratovanie domácnosti?

23. júl 2026

Ahojte, ženy. 😊

Rozmýšľam, že by som si na občasné upratovanie domácnosti našla nejakú šikovnú študentku z okolia. Sú prázdniny, tak by som tým možno niekomu aj trochu pomohla privyrobiť si.

Len vôbec nemám skúsenosti s tým, ako to nastaviť. Platí sa zvyčajne za hodinu a počas toho času robí to, na čom sa dohodneme? Alebo sa dohodnete na konkrétnej práci za pevnú sumu a je jedno, koľko jej to trvá?

Zaujímalo by ma, ako to máte vy, čo sa vám osvedčilo a ako to nastaviť tak, aby to bolo férové a príjemné pre obe strany. Budem vďačná za vaše skúsenosti aj tipy, na čo si dať pozor. 🌸

anonym_15f906
23. júl 2026

Ja som chlap, a upratovat mi chodi uz roky jedna pani. Staci ju drzat v presvedceni ze je moja partnerka a mam to zadarmo. Vazne musim povedat ze je to najlepsie upratane ako kedy bolo. Ziadna smietka. Krasa.

anonym_473e71
23. júl 2026
@anonym_15f906

Ja som chlap, a upratovat mi chodi uz roky jedna pani. Staci ju drzat v presvedceni ze je moja partnerka a mam to zadarmo. Vazne musim povedat ze je to najlepsie upratane ako kedy bolo. Ziadna smietka. Krasa.

@anonym_15f906 fuj, ty si odpad

anonym_2ffa97
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_15f906 Hrozné...

anonym_2ffa97
23. júl 2026

Mne robila väčšie jednorazové upratovanie pani, ktorú poznám inak, nie len preto, že mi upratuje.Na umytí okien sme sa dohodli, že všetky okná v 3izbovom byte umyje za 80€,vesala aj záclony.Za ostatné práce -umytie vrchu skríň a skriniek,umytie skríň všade, umytie dverí, atď.som platila hodinovou sadzbou 8€/hod.Musim však poznamenať, že pani išla ako píla.

anonym_618c58
23. júl 2026

@anonym_autor mali sme skusenosti s oboma modelmi... jedno bolo dohodnuta pevna suma, len to tety trosku flakali... druha ma hodinovku a je to ina liga (samozrejme, je to aj o pristupe samotneho cloveka k upratovaniu)...
Pri hodinovej sadzbe by si si mala nejak vyskusat, kolko to realne trva a priblizne vyzadovat aj od upratovacky (cas / vykon / hlbku upratovania)... +- by to malo sediet...
Pri celkovej platbe si velmi dobre musite dohodnut, aka je tvoja predstava a aka je predstava upratovacky (ako velmi vydrhnut sprchovy kut, ako velmi vytret dlazku, ako dokladne utried prach... aby nedoslo k rozcarovaniu u hociktorej zo stran.
Mozno spravit "pilotne upratovanie" aby aj dotycna (ak nema skusenosti) zistila, kolko to trva (nie ze si mysli, ze 3 hodiny a bude to trvat 8 hodin)...

anonym_15f906
23. júl 2026
@anonym_2ffa97

@anonym_15f906 Hrozné...

@anonym_473e71
@anonym_2ffa97 neprehanajte. JE to proste jedna z moznosti. Vy zeny mate casto chlapa iba ako penazenku.

anonym_290c4f
23. júl 2026

Mne chodí upratovať jedna rodinná známa. Ona sa živí tým, že upratuje domácnosti. 3 izbový byt - 40€ ako dlho jej to trvá je na nej, ale keďže má ďalších klientov, tak si to dáva tak aby stíhala.

anonym_2ffa97
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_473e71
@anonym_2ffa97 neprehanajte. JE to proste jedna z moznosti. Vy zeny mate casto chlapa iba ako penazenku.

@anonym_15f906 Nepreháňam.Rataj s tým, že keď to dotyčnej pani dojde,bude zle-nedobre a možno si povieš, že ti to za to nestálo.Chlap ako peňaženka? Počula som o tom,ale nepraktizovala

anonym_2bd4b6
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_15f906 aj sex je zadarmo?

biba_18
23. júl 2026

so študentkami je ten problém - vlastne celkovo s upratovaním - že pokiaľ to nebude mať 80-100€ na deň, tak je to pre nich stratený čas ... 😒

tiezjedna
23. júl 2026

@anonym_autor nešla by som do niekoho, na koho nemám referencie. Pretože ak nastavíš hodinovku, tak sa ti môže stať, že sa tam bude šmrdlať pol dňa a výsledok nič moc. Ak nastavíš pevný čas, nemusí stihnúť všetko. A ako bolo napísané, pre študentky to moc nie je, teda pokiaľ nie sú z Ukrajiny.

autor
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_15f906 😁ako vtip dobré…. aj ku mne už 16 rokov chodí jeden chlapík, aj som ho presvedčila, že je môj manžel, akurát to s tým upratovaním veľmi nepochopil zatiaľ 🤣

anonym_ee8a7e
23. júl 2026

Z mojej skusenosti ak islo o upratovanie za pevnu sumu tak vacsinou nebolo take dokladne.. teraz mi chodi pani ktorej davam hodinovku a som spokojna, kolko tu je, tolko dostane.. ja by som sa vsak neorientovala podla nastavenia vyplacania.. ono treba tych upratovaciek vyskusat viac, nakolko vam nemusi sadnut styl upratovania, niektore upratovali za fix slabo alebo naopak velmi dobre avsak za vysoku cenu alebo potom na hodinovku ale zase slabo alebo im to trvalo az prilis dlho.. ja som tu svoju nasla az na 6tykrat.. naozaj treba ich vyskusat viacero idealne podla nejakych odporucani a ked najdete taku co bude upratovat podla vasich predstav tak uvidite ci sa vam aj ta suma zda primerana, ak nie tak treba vyskusat dalsiu.. a tu mzdu si vacsinou nastavuje samotna upratovacka, nie vy

anonym_ee8a7e
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_15f906 ku mne tiez chodi jeden muz tak na 2-3 hodinky denne, dam mu najest, povaruje mi dieta a ja mu za to vycuciam kazdy mesiac penazenku uplne do biela, kadernicka, nechtiky, mihalnicky, dokonca aj tu upratovacku raz tyzdenne zaplati 😜

anonym_ba6e5a
23. júl 2026
@anonym_ee8a7e

@anonym_15f906 ku mne tiez chodi jeden muz tak na 2-3 hodinky denne, dam mu najest, povaruje mi dieta a ja mu za to vycuciam kazdy mesiac penazenku uplne do biela, kadernicka, nechtiky, mihalnicky, dokonca aj tu upratovacku raz tyzdenne zaplati 😜

@anonym_ee8a7e a čo mu ešte vycuciaš okrem peňaženky?

anonym_ee8a7e
23. júl 2026
@anonym_ba6e5a

@anonym_ee8a7e a čo mu ešte vycuciaš okrem peňaženky?

@anonym_ba6e5a za kabelku alebo nejaky sperk mu vycuciam hocico len chce 😉

anonym_f0e50b
23. júl 2026
@anonym_15f906

@anonym_15f906 veď si to v posteli odrábaš… určite to ona nerobí nezištne. Nehovor, že spolu iba pozeráte telku…. Aké je byt mužská šľapka?🤔

margotka17
Včera o 11:04

@anonym_autor mojej kamošky dcera takto chodí. Študuje na VŠ, chodí upratovať, postarať sa o deti a ju deti neskutočne milujú, robí nákupy ak treba. Vopred sa dohadujú, za koľko umýva okná, či uprace komplet byt. Zatiaľ sa vždy dohodla a spokojne boli obe strany.

viktoriaandrascik
Včera o 11:17

Chodí mi upratovať apartmány jedna pani, berie 10€ na hodinu

autor
Včera o 11:29

tak, nasla som jednu slecnu, ma 16 rokov…. pomoze mi cokolvek, co mi odbudne, cize viem jej dat aj lahsie prace, otazne je, ci teda dat hodinovku/ ako rychla bude asi takato baba oproti zbehnutej zene, alebo povedat, ze dnes treba toto, toto.. a dam to za to tolkoto penazi, ako stihnes je na tebe? Poradte

katkazatka
Včera o 11:37
@anonym_473e71

@anonym_15f906 fuj, ty si odpad

@anonym_2ffa97
@anonym_473e71 vam vyoperovali zmysel pre humor?