Ako odstrániť nepríjemný pach z oblečenia?
Dobrý večer … kúpila som pre bábätko vecicky z bazáru , samozrejme som kúpila aj úplne nové a dnes som dala oprat prvú várku biele , používané spolu s novými … tie používané mali svoj “pach” nieže by to smrdelo ale proste nevoňalo mi to a nevypralo sa to dokonca mi z toho napachli aj tie nové veci , cely opraty susiak cítim po tých používaných… chcela som sa toho ich pachu zbaviť a namiesto toho mi napachlo v práčke aj moje 😭 použila som Lovelu a prala na programe naschval pre batoľatá… nejaké rady ako sa toho pachu zbaviť ? Všetky nové veci sú tiež take 😞😞😞 myslite že keď to uschne a bude to vyžehlené to bude lepšie ?
Ja som teraz prvy a asi posledny krat kupila nosene veci z eBay. Balik tenisovych veci pre dceru a to iste. + boli niektore flakate a popisane + pach. Nechala som ich pred pranim dlho namocene vo vode s praskom +(nieco ako) vanish. Na druhy den vyplachala a vyprala v pracke. Skus... Nikdy viac z druhej ruky. Na toto som prilis Monk
Pridaj do prania sanytol. A keďže je to pre babo tak to oper ešte raz potom ako obvykle
Oprala by som viackrat.. nechce sa mi verit ze pach ostane v latke po niekolkych pracich cykloch bez ohladu na praci prostriedok 🙂
Mozes skusit aj namocit do octovej hoc aj cez noc a potom vyprat... Ocot stahuje pach a tiez ustaluje farby... Kolegyna takto ,predpierala' vsetky veci zo sekaca...
Použila by som ocot, neutralizuje prášok a zvyšky avivaže a pachy všeobecne. Ak je to cítiť moc, dala by som ocot do prania I namiesto avivaže.
Skús to vyvarit ako naše staré mamy klasika voda prášok do hrnca na sporák začne vrieť pridať veci a máš to aj sterilizované ale len biele
Skús oprať ešte raz, pridaj sódu bikarbónu a troška octu, ten by mal zbaviť pachu vecičky. Prášok na pranie daj normálne ako predtým.

Ešte dodám že nie je to smrad ako smrad , je to normálne čistá rodina , len nechcem ten pach z inej domácnosti rozumiete ma 😁