Ako odstrániť oranžové škvrny od príkrmov?
caute baby s cim periete tie oranzove flaky od prikrmov? kupila som v dmke to mydlo s kefkou od Dr. Beckmann ale pride mi ze to dako nezabera ak to tam necham zaschnut. mate daky trik ako to pouzivat? drhnete to dako silno pred pranim alebo to dacate do pracky k tomu? uz ma to hneva lebo vsetky biele bodycka mam flakate a nic to dako nevytahuje.
Nechávam odmocit na pol hodku aspoň v perkarbonate sodnom (dá sa kúpiť v dm) a hodím do pracky, fľaky sú preč
zlcove mydlo ale hned zaprat. Alebo perkarbonat sodny. Alebo sanytol na skvrny. Alebo 'odflakovac',kt obsahuje peroxid (pomer najdes niekde na nete).
Namočím, dám žlčové mydlo a neskôr normálne do práčky. Ak máš viac fľakov, tak nasyp prekarbonát a zalej horúcou vodou, nechaj namočené, a potom klasicky vyprať.
cerstvu skvrnu preprat zlcovym mydlom (tuhym, este som nenasla tekute, ktore by bolo lepsie). Na zaprate skusit perkarbonat a nasledne vyprat
Sanytol na skvrny do kyblika a tam hadzat vsetko flakate mocit aj 4-5 dni hlavne nenechat skvrnu zaschnut.potom priamo na skvrnu zlcove mydlo a drhnut odususpasenu. Aj vaickrat za sebou.Potom oprat klasicky v prasku program bavlna a aspon na 60ku ak ostane este nieco tak zavesit na slniecko.
Ja skvrny od ovocia a zeleniny potriem acidkom, zakysankou, kyslym mliekom. Na chvilku cca 10 min pockam a hodim do pracky- vsetky skvrny mi opralo.
Sanytol na skvrny do kyblika a tam hadzat vsetko flakate mocit aj 4-5 dni hlavne nenechat skvrnu zaschnut.potom priamo na skvrnu zlcove mydlo a drhnut odususpasenu. Aj vaickrat za sebou.Potom oprat klasicky v prasku program bavlna a aspon na 60ku ak ostane este nieco tak zavesit na slniecko.
@saxana000 koľko?4-5dni? nemyslíš vážne
Ano myslim.malej perem stale zvlast..Normalne si tam do kyblika hadzem postupne vsetko zabrblane detske kym sa mi nazbiera v kybli a v kosi na celu varku.kazda vec ktora ma flak leti rovno do kybla a nesusi sa v pradlovom kosi.neperem 3 bodycka samotne a kedze mam 9 kilovu pracku tak mi to veru aj tolko trva kym sa mi to nazbiera a medzitym sa aspon flaky poriadne odmocia. Sanytol je dezinfekcia nie kyselina.. samozrejme ked idem v piatok prat tak veci zo stvrtka su tam len 24 hodin ale tie z pondelka su tam fakt aj tie styri..
@saxana000 Za 5 dní jej to akurát tak zhnije :D

@anonym_autor ja dávam obyčajný ariel a potom sušiť na balkón na prudké slnko. Jedine to sa mi osvedčilo. Vybieli sa 90 percent škvŕn