icon

Ako odstrániť škvrny od potu?

7. júl 2026

Dievčence poraďte, čo je účinné, čo by som mohol použiť na bavlnené farebné polokošele, keď mám na niektorých v podpazuší fľaky od potu? Niečo bežne dostupné.
Dezodorant a nepotiť sa som už skúšal, v tomto teplom počasí telu nerozkážem 😂

anonym_ffb0f1
7. júl 2026

Oxi power prášok z dm - zmiešať trošku prášku s vriacou vodou, urobiť z toho pastu a tú dať na škvrny (ak sú to farebné veci, tak opatrne - max 15 min nechať pôsobiť) ak biele, tak nezáleží.

autor
7. júl 2026
@anonym_ffb0f1

Oxi power prášok z dm - zmiešať trošku prášku s vriacou vodou, urobiť z toho pastu a tú dať na škvrny (ak sú to farebné veci, tak opatrne - max 15 min nechať pôsobiť) ak biele, tak nezáleží.

@anonym_ffb0f1 Veď práve toho sa obávam, že ak to budem aplikovať iba na jedno miesto a je to farebné, tak aby som nespravil ešte väčšie škvrny od pracieho prášku 🙈

pinkgirl
7. júl 2026

Odporúčam použiť dostatočne dlhý program prania na 40stC, aspoň 1.40h. A prášok na farebnú bielizeň ako Ariel, Persil, DenkMit z DM. Nie gél, prášok.

autor
7. júl 2026
@pinkgirl

Odporúčam použiť dostatočne dlhý program prania na 40stC, aspoň 1.40h. A prášok na farebnú bielizeň ako Ariel, Persil, DenkMit z DM. Nie gél, prášok.

@pinkgirl to som skúšal, aj vyššiu teplotu, dokonca aj dva krát za sebou. Len o niečo lepší efekt, ale nepomohlo.

anonym_2b5c8c
8. júl 2026
@anonym_autor

@pinkgirl to som skúšal, aj vyššiu teplotu, dokonca aj dva krát za sebou. Len o niečo lepší efekt, ale nepomohlo.

@anonym_autor tak ja periem aj na 60 dve hodky a nepomoze to.

simsalabim
8. júl 2026

@anonym_autor toto funguje asi najlepsie z toho, co dom skusala https://m.alza.sk/maxi/hg-odstranovac-skvrn-od-...

marcinka44
8. júl 2026

@anonym_autor žlčové mydlo? Mne iba to pomáha aj na horšie škvrny

autor
8. júl 2026
@simsalabim

@anonym_autor toto funguje asi najlepsie z toho, co dom skusala https://m.alza.sk/maxi/hg-odstranovac-skvrn-od-...

@simsalabim Aj na farebné v pohode?

autor
8. júl 2026
@anonym_2b5c8c

@anonym_autor tak ja periem aj na 60 dve hodky a nepomoze to.

@anonym_2b5c8c Aktuálne som dal intenzívny program na bavlnu, práčka si povedala že 60 stupňov a čas že 3:05. Som zvedavý.

katulienkat
8. júl 2026

@anonym_autor skúste tento sprej...nechať trošku pôsobiť a potom oprat

anonym_7c1a25
8. júl 2026

Tiež vidno na bielom, nič nepomohlo. Pomaly triedim a vyhodím keď už dosť vidno

simsalabim
8. júl 2026
@anonym_autor

@simsalabim Aj na farebné v pohode?

@anonym_autor zatial ano, ale pouzivam vacsiniu iba na biele

annel19
8. júl 2026

Po užívam sprej z dm. Poriadne nastriekal,nechám pôsobiť. Potom opláchneme a nanesieme buď zľavové mydlo alebo prášok na bielenie. Tiež z dm. Pomáha,no nie na všetky tkaniny.

anonym_a57607
8. júl 2026

Podľa môjho názoru to nie sú škvrny od potu, ale od deodorantu. Hlavne ak používaš tuhý.

anonym_117fdb
8. júl 2026

Neoperieš, to sa nedá, roky som skúšala. Škvrny nie sú primárne od potu ale od deodorantu - skús zmeniť, ja milujem biele bavlnené tričká a roky som o ne postupne prichádzala - odkedy som prešla na borotalco, tak absolútne žiadne škvrny a aj ako deodorant funguje super.

autor
8. júl 2026

Deodoranty používam minimálne, skôr vôbec, takže tým to nebude spôsobené.
Takže 3h v práčne na 60 a nepomohlo. Najbližšie keď pôjdem okolo obchodu, tak príde na rad ten HG na škvrny 😘