Ako odstrániť žltú škvrnu od hokkaida?
Ahojte vedeli by ste mi poradiť čím odstránim žltú škvrnu z trička od Hokkaido polievky? 😢 skúšala som na noc odmocit v puer prášku a pred praním žlčové mydlo ale stále vidno fľaky 😩
Jedine co u mňa zaberá - namočiť do studenej vody, na škvrnu na striekať od frosh sprej, počkať 5 min. Potom zobrať bud žlčové mydlo alebo tekuté žlčové mydlo aj s kefou a vydrhnut to a ešte dat do prania soľ na škvrny od dm. Toto mi vypralo všetko.
Aké máš žlčové mydlo? Neverím že nezabralo my mame Hokkaido často a veľa krát som ho použila na fľaky práve z takej polievky a nikdy nič neostalo. A pri zlcovom mydle pozor na teplotu- horúca voda denaturalizuje enzýmy a ostane neúčinné a studena voda inhibuje aktivitu enzýmov a je skoro neúčinné. Najlepšie funguje pri teplote tela keďže je to z enzýmov tela.
A tak isto žlčové mydlo nefunguje na už opraté oblečenie alebo až po tom čo použiješ puer.
@gleep1 ďakujem za info to som ani nevedela 🙈 mame denkmit žlčové mydlo s kefkou poprípade mám doma ešte tuhé žlčové tierra verde ale to používam menej keďže to s kefkou je pohodlnejšie
Ja používam tierra verde a je super s tým druhým skúsenosť nemám, som rada že som ti pomohla aspoň možno do budúcna ☺️
Dm prasok na biele pradlo. Klasicky prasok. Nexhat namocene a pptom vyprat. Akurat.vcera.som to skusala. Lem pozor,,je len na biele. Ak pouzijes na tmave farby, tak ,, vybielo aj farbu,,treba ho dobre rozmiesat.vo vode. Vtedy.flaky neurobi.

odstranovac na skvrny s takou kefou z dm. neviem, ci je to ako tekute zlcove mydlo, alebo take nieco, ale funguje to.