icon

Ako rýchlo a efektívne párovať ponožky?

lylyjana
Dnes o 11:24

Prosim vas, 4 clenna rodina, milion ponoziek. Ako parujete? Mne to trva celu vecnost a je jedno kolki to robime spolu. Nemate nejake tipy ako zjednodusit a hlavne urychlit? Vdaka

anonym_ee3385
Dnes o 11:26
mimachicha
Dnes o 11:28

pripajam sa hornej spone. Je to trochu otrava dat to tam, ale odvtedy nemam problem pri skladani pradla. Usetrilo mi to nervy.

lylyjana
autor
Dnes o 11:32
@mimachicha

pripajam sa hornej spone. Je to trochu otrava dat to tam, ale odvtedy nemam problem pri skladani pradla. Usetrilo mi to nervy.

@anonym_ee3385
@mimachicha
A ako to riesite? Ze kazdy clen rodiny si to zapne predtym ako da ponozku do spinaveho pradla?

mimachicha
Dnes o 11:38

hej, polozis ponozky na seba a pri leme nasadis sponu a das do pradla. Spona drzi pevne, takze potom ked su ponozky suche, das sponu dole a zlozis ako si zvyknuta.

anonym_f11f70
Dnes o 11:40

@lylyjana mať 4 člennú rodinu tak každému nakúpim desať rovnakých párov v inej farbe. Jožko modré, Anička ružové, ja biele, manžel čierne a ideš. Popárované raz dva. Ale mne párovanie nevadí, ja to robím rada, pekne si ukladam postupne ako do tabulky a potom priradzujem pár.

anonym_d272e7
Dnes o 11:47

Zbytočne pridávať plasty, každý si vyhrabe svoje ponožky čo je na to také náročné, tých 10 minút? Ľuďom sa z tej pohodlnosti už zatemňuje myseľ.

anonym_aadb7b
Dnes o 11:50

Tie háčiky sa zasekavaju o iné prádlo a trhajú ho. Blbosť jak mraky to je

anonym_cef77d
Dnes o 11:51

Kupujem kvoli tomu ponozky s farebnym prvkom (farebny pruzok, mala vysivka, alebo nieco take). A este detom periem zvlast, cize parovanie mam jednoduche.

mimachicha
Dnes o 11:52
@anonym_d272e7

Zbytočne pridávať plasty, každý si vyhrabe svoje ponožky čo je na to také náročné, tých 10 minút? Ľuďom sa z tej pohodlnosti už zatemňuje myseľ.

@anonym_d272e7 ak zijes sama, ano, je to blbost. Ale ked si z kazdeho prania najdes 10 nesprarovanych ponoziek, tak to vie pekne liezt na nervy.

mimachicha
Dnes o 11:53
@anonym_aadb7b

Tie háčiky sa zasekavaju o iné prádlo a trhajú ho. Blbosť jak mraky to je

@anonym_aadb7b das to zipsovacieho vrecka na jemne pradlo a mas pokoj

anonym_aadb7b
Dnes o 11:54
@mimachicha

@anonym_aadb7b das to zipsovacieho vrecka na jemne pradlo a mas pokoj

@mimachicha Toľko roboty si pridávať. To už máš rýchlejšie aj párovanie

anonym_f11f70
Dnes o 11:55
@mimachicha

@anonym_d272e7 ak zijes sama, ano, je to blbost. Ale ked si z kazdeho prania najdes 10 nesprarovanych ponoziek, tak to vie pekne liezt na nervy.

@mimachicha tak ich hádž do práčky v pároch, ak mám páry pred praním, musím ich vytiahnuť aj potom a neostane mi nijaká

thereisabear
Dnes o 11:56

Normálne sadnem a párujem. Ak ich suším na sušiaku, tak ich vešiam k sebe a rovno po vysušení spájam. Mne tie plastové spony mi prídu komplikovanejšie ako hľadanie páru.

januska12323
Dnes o 11:57

Máme rôzne farby a vzory a každý si páruje vlastné.

mimachicha
Dnes o 12:05
@anonym_f11f70

@mimachicha tak ich hádž do práčky v pároch, ak mám páry pred praním, musím ich vytiahnuť aj potom a neostane mi nijaká

@anonym_f11f70 snazim sa vzdy. Ale vies ako to je pri 4 detoch. Vela sportuju, cize vela spotenych ponoziek. Jedna ostane zabudnuta v ruksaku, druha pod postelou, tretia zapadne za kosom na pradlo. Vzdy sa nieco najde. Zrazu skladas oprate a proste ti chyba. Stale nieco chyba 😝

anonym_d272e7
Dnes o 12:05
@mimachicha

@mimachicha nežijem sama a máme zvyk hádzať do prádla spárované ponožky vyvrátenou gumou.

mimachicha
Dnes o 12:06
@anonym_aadb7b

@mimachicha Toľko roboty si pridávať. To už máš rýchlejšie aj párovanie

@anonym_aadb7b a ked nie je co parovat? Ze sparujes vsetko co sa da a ostane ti 10 single ponoziek?

vevesh
Dnes o 12:09
@mimachicha

@anonym_aadb7b a ked nie je co parovat? Ze sparujes vsetko co sa da a ostane ti 10 single ponoziek?

@mimachicha moje deti to vysperkovali- nie je par, no a co. Mat kazdu ponozku inej farby-motivu je in🫣takze ked nie je par, par sa urobi so single ponoziek🫣🫣🫣🫣

mimachicha
Dnes o 12:19
@anonym_d272e7

@mimachicha nežijem sama a máme zvyk hádzať do prádla spárované ponožky vyvrátenou gumou.

@vevesh tak potom nevedomky dennodenne podporujete deti s downovym syndromom. 😍
Lebo v tento den sa nosia rozdielne pary
@anonym_d272e7 len to zas neviem ci sa dobre operie. Ponozky by mali byt vystrete. Teda ja osobne vidim, ze ked je zmuchlana, nie je dobre oprata.

vevesh
Dnes o 12:20
@mimachicha

@anonym_d272e7 len to zas neviem ci sa dobre operie. Ponozky by mali byt vystrete. Teda ja osobne vidim, ze ked je zmuchlana, nie je dobre oprata.

@mimachicha ano, vieme o tom...u nas je to o lenivosti deti hladat druhu ponozku🫣🫣😃

anonym_c89019
Dnes o 12:25

U nas paruje syn, z jedneho prania ich nie je vela. Vyschnu dam do kosika a odnesiem mu ich, nech si poradi. Ponozky bez dvojicky idu naspat do kosa so spinavym pradlom, zvycajne sa stretnu s dvojickou pri dalsom prani.

anonym_d272e7
Dnes o 12:30
@mimachicha

@mimachicha bola som naučená, že po vyzlečení ponožiek ich automaticky párujem a nie muchlujem, ako som spomenula vyvrátim gumu len do vrchnej časti ponožiek nie celé a pri hádzaní do práčky ich jednoducho oddelím od seba.

lylyjana
autor
Dnes o 12:43

Poratala som tie ponozky, cez 220 parov ponoziek 😅 lebo tmave, svetle, farebne, oblekove, clenkove, normalne, sportove… proste sa toho nakopi. Lenze perieme vacsinou tak, ze pockame, kym sa nakopi pradlo a v ten den pustime 3x pracku. Takze aj tie ponozky sa nakopia. A pri malych detoch aj 3 denne vymenia lebo zamocia, ocikaju si, vybehnu pred dom len v ponozkach (aj ked nesmu 😤 ). Mozno polovicu vyhodim a hotovo. Bude menej na parovanie 😅🫣

belllinka
Dnes o 12:50

Ja hlavne nebazírujem na tom, aby spolu všetky úplne presne sedeli v páre. Čierna ako čierna, aj keď vidím, že je z iného páru.