icon

Ako sa zbaviť prachu z oblečenia po sušení?

natt02
Včera o 11:50

Dobrý deň, mame práčku so sušičkou značky Candy, sušenie sme nepoužívali len výnimočne, nedávno sme začali prať veci pre bábätko dali sme to na program pre detské veci so sušením aby sa mohlo hneď žehliť a zostalo nám strašne veľa toho prachu z textilu v práčke ako vyčistili sme to a išli sme prať ďalšie potom neskôr ešte nejaké deky a uteráky. No prášilo sa dosť aj z uterákov ale to vraj robí niekedy keď sú nové a teraz keď je guma už vyčistená aj spodný filter tak sme dali oprat tmavšie zostalo to cele od tých maličkých bielych chĺpkov a strašne sa aj prášilo z toho oblečenia tak ako z uterákov že sme to museli na dvore vyprášiť tak by som potrebovala nejakú radu ako sa toho zbaviť lebo zostalo mi to aj po ďalšej práčke tak ak niekto viete ako sa toho zbaviť alebo ak mi vie niekto povedať že čo som spravila zle aby som sa tomu vedela vyhnúť po prípade poraďte ako periete vy aby ste sa niečomu takému vyhli🙈 predom ďakujem za odpovede

vikusjk
Včera o 12:06

@natt02 toto robi susicka. zbiera vsetky uvolnene castice z textilu, ktore sa susenim uvolnuju. Netusim, ako to vyzera, ked je pracka spolu so susickou, ja mam susicku zvlast a teda filter pravidelne cistim po kazdom suseni a presne davam z neho dole tie chuchvalce nazbieraneho "prachu"

anonym_6eb68c
Včera o 12:18

@natt02 Tiež mám práčku spolu so susickou.Program sušenia "syntetika,, využívam na kusy oblečenia,z ktorého veľmi nevzniká prach/napr.vetrovky/ a na sušenie uterákov a osusiek.Pri ich suseni sa uvoľňuje prach,a preto je nemožné po ich suseni prať čierne veci.Tento problém som vyriešila tak, že po suseni vyutieram.gumene tesnenie dvierok a dvierka.Ako ďalšie periem crocsy, pokračujem bielym pradlom,.farebným pradlom,kde pridám obrúsok proti zafarbeniu/zachytáva aj chumace/a až potom periem čierne

anonym_f5775d
Včera o 12:50
@anonym_6eb68c

@natt02 Tiež mám práčku spolu so susickou.Program sušenia "syntetika,, využívam na kusy oblečenia,z ktorého veľmi nevzniká prach/napr.vetrovky/ a na sušenie uterákov a osusiek.Pri ich suseni sa uvoľňuje prach,a preto je nemožné po ich suseni prať čierne veci.Tento problém som vyriešila tak, že po suseni vyutieram.gumene tesnenie dvierok a dvierka.Ako ďalšie periem crocsy, pokračujem bielym pradlom,.farebným pradlom,kde pridám obrúsok proti zafarbeniu/zachytáva aj chumace/a až potom periem čierne

@anonym_6eb68c uff, tak toto by ma nebavilo furt rozmyslat, co mozem a nemozem este/uz prat 🫣 😬

natt02
autor
Autor odpoveď zmazal
natt02
autor
Včera o 13:22
@anonym_6eb68c

@anonym_6eb68c super ďakujem tak možno teda ešte dva krát operiem niečo bledé a sa vyplavia pravdepodobe zbytky toho prachu keď tak možno na prázdno pustiť práčku aby sa vyčistila? Lebo keď sme dvaja sa nám zatiaľ nenazbiera toľko oblečenia na pranie a tiež prevažuje čierna farba

anonym_6eb68c
Včera o 13:30
@anonym_f5775d

@anonym_6eb68c uff, tak toto by ma nebavilo furt rozmyslat, co mozem a nemozem este/uz prat 🫣 😬

@anonym_f5775d Časom sa z toho stane rutina...

anonym_6eb68c
Včera o 13:33
@natt02

@anonym_6eb68c super ďakujem tak možno teda ešte dva krát operiem niečo bledé a sa vyplavia pravdepodobe zbytky toho prachu keď tak možno na prázdno pustiť práčku aby sa vyčistila? Lebo keď sme dvaja sa nám zatiaľ nenazbiera toľko oblečenia na pranie a tiež prevažuje čierna farba

@natt02 Veľmi veľa bordelu dostaneš z práčky z gumeneho tesnenia okolo dierok a utretim samotných dvierok.Pustat práčku bez prádla je nehospodárne, keď sa z toho stane pravidelnost na odstránenie bordelu.