icon

Ako sa zbaviť zápachu z práčky?

1. júl 2026

Ahojte čo vám pomohlo na zápach z pracky. Cítim zápach keď ju otvorim ako keby pleseň alebo take niečo. Mame ju krátko a pravidelne používam taký prípravok na čistenie práčky.. čo by mohlo pomôcť? Na pranie používam prášok len pre dieťa práci gél, avivaz nepoužívam.

vikusjk
1. júl 2026

@anonym_autor skus vliat do bubna liter octu a pustit ju na 60 (staci najkratsi program, ktory na tejto teplote mas dostupny). Ja som zistila, ze mi takto pracka zacala zatuchnuto pachnut ked som kupila miesto Persilu Ariel. Neviem preco, ved oba prasky su dobre, ale po Arieli mi presne toto robila.

autor
1. júl 2026
@vikusjk

@anonym_autor skus vliat do bubna liter octu a pustit ju na 60 (staci najkratsi program, ktory na tejto teplote mas dostupny). Ja som zistila, ze mi takto pracka zacala zatuchnuto pachnut ked som kupila miesto Persilu Ariel. Neviem preco, ved oba prasky su dobre, ale po Arieli mi presne toto robila.

@vikusjk ďakujem a klasicky ocot či ten biely?
Môže byť aj u nás tento problém používala som pre malú lovelu ale začalo som používať feel eco z dm a od vtedy tak pozorujem zápach..

hytal
1. júl 2026

Ja po skončení prania vždy práčku vyutieram, hlavne tesnenie, lebo mi tam ostáva trocha vody. Nechávam ju otvorenú, raz za mesiac použijem tablety na čistenie práčky a žiaden zápach nemám.

vikusjk
1. júl 2026
@anonym_autor

@vikusjk ďakujem a klasicky ocot či ten biely?
Môže byť aj u nás tento problém používala som pre malú lovelu ale začalo som používať feel eco z dm a od vtedy tak pozorujem zápach..

@anonym_autor ano obycajny klasicky kvasny ocot, mne to pomohlo. Akoze ocot ako taky je vyborny pomocnik v domacnosti. A teda az to nechas prejst cyklom, skusila by som zmenit znova spat na lovelu, ci to este budes pozorovat ten zapach. Ja som tak nahodne kupila potom znova persil, potom znova ariel a az tak som dosla na to, ze je to praskom

anonym_7321d9
1. júl 2026

@anonym_autor zmena pracieho gelu to vyriesila, a treba fakt neprekracovat mnozstvo

tanyan
1. júl 2026

Neviem aký prípravok na čistenie používaš a či ju nechávaš vetrať (dvierka aj dávkovač), keď neperie...
Ak začnem cítiť práčku, tak vždy najskôr poriadne vyčistím filter a dávkovač. Ak to nestačí, tak hodím do práčky tie tablety a pustím dlhé pranie na najvyššej teplote, resp. podľa návodu.

lukbe
1. júl 2026

Raz za čas vyčistiť tbl do umývačky, pridám krystaluicku sódu a trochu octu, program na 90 stupňov.

autor
1. júl 2026
@lukbe

Raz za čas vyčistiť tbl do umývačky, pridám krystaluicku sódu a trochu octu, program na 90 stupňov.

@lukbe ďakujem toto som tiež čítala a nevadí že sú to take gelove v tom obale? Mame jar Platinum, ďakujem.

autor
1. júl 2026
@vikusjk

@anonym_autor ano obycajny klasicky kvasny ocot, mne to pomohlo. Akoze ocot ako taky je vyborny pomocnik v domacnosti. A teda az to nechas prejst cyklom, skusila by som zmenit znova spat na lovelu, ci to este budes pozorovat ten zapach. Ja som tak nahodne kupila potom znova persil, potom znova ariel a az tak som dosla na to, ze je to praskom

@vikusjk ten ocot už skúšam tak som zvedavá či pomôže dúfam že áno

autor
1. júl 2026
@tanyan

Neviem aký prípravok na čistenie používaš a či ju nechávaš vetrať (dvierka aj dávkovač), keď neperie...
Ak začnem cítiť práčku, tak vždy najskôr poriadne vyčistím filter a dávkovač. Ak to nestačí, tak hodím do práčky tie tablety a pustím dlhé pranie na najvyššej teplote, resp. podľa návodu.

@tanyan použila som sanytol ale jedine v čom som videla nejaký efekt že ten dávkovač kde sa dáva prášok tak to poriadne vyčistilo len ten zápach nejako neodstránilo.. možno problém bol že som vždy dala program len na 60 teraz som skúsila ocot a program na 90 tak uvidím či sa niečo zmení

vikusjk
1. júl 2026
@anonym_autor

@tanyan použila som sanytol ale jedine v čom som videla nejaký efekt že ten dávkovač kde sa dáva prášok tak to poriadne vyčistilo len ten zápach nejako neodstránilo.. možno problém bol že som vždy dala program len na 60 teraz som skúsila ocot a program na 90 tak uvidím či sa niečo zmení

@anonym_autor a este ak mas z predu plniacu, tak povytieraj tu gumu poriadne zvnutra, ja toto robim aj priebezne, lebo sa tam zvykne zadrzat trocha vody, alebo niekedy nejake necistoty (vlasy a pod. sa tam lubia zbierat), takze tu gumu si z casu na cas vydrhnem poriadne handrickou

ivicatolic
1. júl 2026

@anonym_autor vyprať octom, práčku nikdy nezatvárať, aj ona potrebuje dýchať 🙂🖐️

lukbe
1. júl 2026
@anonym_autor

@lukbe ďakujem toto som tiež čítala a nevadí že sú to take gelove v tom obale? Mame jar Platinum, ďakujem.

@anonym_autor nevadí.

cacianka
1. júl 2026
@anonym_autor

@vikusjk ten ocot už skúšam tak som zvedavá či pomôže dúfam že áno

@anonym_autor obyčajný kuchynský ocot, na 90°C. vždy po praní nechať otvorené dvierka aj dávkovač

vikisisi
1. júl 2026

Podľa mňa treba hlavne mať tie dvierka stále pootvorené, keď sa neperie. Ja tak mávam a teda v živote som žiaden zápach neriešila.

autor
1. júl 2026
@vikisisi

Podľa mňa treba hlavne mať tie dvierka stále pootvorené, keď sa neperie. Ja tak mávam a teda v živote som žiaden zápach neriešila.

@vikisisi áno na tie dvierka si musíme dávať pozor tým že je pracka blízko dverí tak ich vždy zavriem a neuvedomim si to :/ takze možno aj tam sa stala chyba

vikisisi
1. júl 2026
@anonym_autor

@vikisisi áno na tie dvierka si musíme dávať pozor tým že je pracka blízko dverí tak ich vždy zavriem a neuvedomim si to :/ takze možno aj tam sa stala chyba

@anonym_autor chápem,skús aspoň na pár centimetrov ju mať otvorenú a ak sa nedá, tak aspoň vytrieť suchou handrou