Ako účinne vyčistiť vodný kameň vo WC?
Žienky poraďte čím vyčistiť vodný kameň vo wc. Mame nové wc ale hrozne tvrdú vodu, wc cistievam domestosom, avsak na zadnej strane vnútri ako tečie voda tak tam keď dotecie ne hrozný kameň. Ďakujem za rady
@anonym_autor také špeciálne v sáčku prášok a to necháš celú noc a ráno vyčistiť... V každej drogérii je to.
@anonym_autor ocot
normalne pouzivam odstanovac vodneho kamena, striekam to normalne do zachoda tak ako do vane :DD okrem toho iba biely domestos pouzivam.. nam sa normalne robi vrstava kamena, ze sa to da olamovat :DD ak to dlhsie za zanedba, normalne pulirapid nastriekat, toaletak tym kludne namocit, nechat nacapnute na tom... alebo daco ine, ale aj vodny kamen to musi cistit!
Pulirapid modry
@anonym_autor nasypala som puer, zaliala varenou/horúcou vodou, cez noc to postálo a ráno pekne rukavice a poodlamovať ten kameň ručne. Nič iné mi nepomáha. Nalievam aj domestos, ale to pod hladinou nefunguje…
pulirapid
do nadrzky treba dat magnet potiahnuty gumou pre wc nadrzky na zmakcenie vody alebo mg.gulocku do prania-mam tak roky pri extra tvrdej vode a wc je ok, staci modry domestos...
@anonym_autor cistic na kamen od HG, toto mi najlepsie zabera na umyvadlo a aj wc som vyskusala.
Naliala som cca 1/2 l octu do wc, nechala ho tam min 10h a pekne sa kamen rozpustil. Kefkou som odstranila zbytky. Prvykrat som pouzila stary jablcny ocot.
@anonym_autor nasypala som puer, zaliala varenou/horúcou vodou, cez noc to postálo a ráno pekne rukavice a poodlamovať ten kameň ručne. Nič iné mi nepomáha. Nalievam aj domestos, ale to pod hladinou nefunguje…
@marcipanovatorta Nepraskla Ti keramika, wc misa, keď si to zaliala horúcou vodou ?
Do misy hadzem tie tabletky do WC, maju v dm-ke. A okraje nastriekam HG na vodny kamen, oblozim toaletakom a necham celu noc. Rano suchnem kefou a WC ako nove..

čierny domestos, priložiť vrstvy a vrstvy tolišu aby to nestekalo dole a nechať na celú noc…