icon

Ako udržať čistú podlahu a menej psích chlpov?

patricia909
Včera o 16:48

Ahojte, mame psika. Ide ma porazit z chlpov. Kupila som si tycovy vysavac, vysavam kazdy den. S tym som spoko, nebol drahy, mam ho na stene v kuchyni, cize je stale po ruke. Mame obycajny dvojizbak. Sice chlpy povysavam, aj utierame labky po kazdej prechadzke ale aj tak je spinava podlaha z psich capiek. Mam obycajny mop, umyvam bud raz alebo dvakrat do tyzdna, zalezi... rozmyslam nad viledou, ze by to mohlo byt rychlejsie ked nemusim rucne zmykat handru. Mate skusenosti? Na ich stranke su rozne na vyber, kruhove mopy, ploche. Asi by som sla do plocheho. No avsak plochy maju taky ktory sa zmyka rotaciou a potom taky ktory zmykam zatlacanim. Mate skusenosti? Ste spokojne?

Este ma napadlo, tie co mate psika chodite do salonu na vycesavanie chlpov? Rozmyslam nad tym. Kolko cca platite? Nas psik ma cca 12 kil a taku tvrdu pichlavu srst, ktora sa napicha napr do deky a potom to je tazko vyprasit. Cesem ju furminatorom ci ako sa to vola... ale neviem no, asi tomu nevenujem kolko by som mala lebo mam aj tak byt plny chlpov.

Prijimam vsetky mozne rady.

anonym_66a29c
•
Včera o 16:50

pred zmytim povysavam ..umyjem vileda turbo mopom a este mam stierku na podlahu s nou zotriem zvysne chlpy ... uplne easy a rychlo

anonym_3888d4
•
Včera o 17:02

Mam Viledu strapcovy so zmykacim vedrom dlhe roky. Neviem ci je to rychlejsie ako s tym klasickym za par supov co som mala pred tym, urcite je to pohodlnejsie

jimmyy128
•
Včera o 17:13

Na tu tvrdu pichlavu srst v dekach a gauci skus gumenu kefu alebo gumenu rukavicu, prejdes po latke a chlpy sa zroluju do chuchvalcov, ktore uz len zoberies. Vysavac ich z tkaniny sam poriadne nevytiahne. Furminator podla navodu staci raz-dvakrat do tyzdna, castejsie moze podraznit kozu. Na stopy z labiek pomaha sava rohozka z mikrovlakna hned za dverami, kus spiny ostane na nej a nie na podlahe. A Vileda so zmykacim vedrom je podla mna hlavne pohodlnejsia, rychlost je podobna, ale nemusis zmykat rukami, co pri mopovani 2x do tyzdna oceni kazdy.

anonym_335da2
•
Včera o 17:14

@patricia909 nechodim do salonu ale vycesacam pravidelne doma. Na jar a jesen ked meni srst kazdy den, mimo presrstovania podla potreby v zime viac v lete vydrzi dlhsie.

evkatk
•
Včera o 18:24

Fuj, takýto hnus by som v byte nezniesla. Ak má byť čisto, tak má byť všade a vždy sterilne čisto. Kto má zviera v byte, musí byť veľmi neporiadný a je mu to jedno, že z bytu robí hnojisko. Zviera v byte veľmi smrdí a cítiť to na chodbe aj v susedných bytoch. Ak sa otvorili dvere do bytu so psom, hrozný smrad sa vyvalil z bytu, kde bol pes. Tí, čo majú zviera, necítia to, sú tým smradom nasiaknutí, no nedajbože vojsť s niekym do výťahu, smrad ovanie z majiteľa zvieraťa každého v tom výťahu. Roky, ktoré sme vydržali v bytovke, boli utrpením hlavne kvôli smradu zo zvierat. Teraz máme psa v búdi v záhrade, má vymedzený priestor na pohyb - 55 árov a spokojní sme všetci.

dooscoby
•
Včera o 18:28

No ja plus dve macky k tomu. Kedze robievam aj z domu uz mam ranny ritual pred pracou povysavat cely byt a chodbu obden umyjem. Postelne prezliekam kazdy tyzden a vyborny pomocnik na chlpy je susicka. Pes na gauc ma zakaz. No ale aj tak sa prasi a je to kopec roboty udrziavat byt cisty.

anonym_66a29c
•
Včera o 18:31
@evkatk

Fuj, takýto hnus by som v byte nezniesla. Ak má byť čisto, tak má byť všade a vždy sterilne čisto. Kto má zviera v byte, musí byť veľmi neporiadný a je mu to jedno, že z bytu robí hnojisko. Zviera v byte veľmi smrdí a cítiť to na chodbe aj v susedných bytoch. Ak sa otvorili dvere do bytu so psom, hrozný smrad sa vyvalil z bytu, kde bol pes. Tí, čo majú zviera, necítia to, sú tým smradom nasiaknutí, no nedajbože vojsť s niekym do výťahu, smrad ovanie z majiteľa zvieraťa každého v tom výťahu. Roky, ktoré sme vydržali v bytovke, boli utrpením hlavne kvôli smradu zo zvierat. Teraz máme psa v búdi v záhrade, má vymedzený priestor na pohyb - 55 árov a spokojní sme všetci.

@evkatk vies ze aj ludia smrdia-a mozno aj ty si jedna z nich ... tak aj ty pojdes na dvor? a nezabudni aj decka vziat zo sebou -aj tie robia neporiadok a niesu sterilne ... tak aby ste mali byt ako z reklamy ...

anonym_94f26d
•
Včera o 19:34

mám viledu, tú plochú, zatláčaciu. Umýva sa s ňou fajn. Ja naprv podlahu pozametám, lebo vysávač by bol plný rýchlo a potom zmývam.
@evkatk - bez komentára. ☹😠

biba_18
•
Včera o 20:51

chlpy z koberca pozbiera stierka na sklo. a ja som mala bissel crosswave pet, najprv som povysávala a potom zmyla bisselom… čo sa týka capiek - to potom mať 2 handry, najpr utrieť mokrou a potou suchou (aj keď ja som umývala iba mokrou a capky neboli 😏)