Ako udržať poriadok v domácnosti s dvoma tínedžermi?
Ako udrzat poriadok v domacnosti s 2teenegermi, kde sa denne vari? Nonstop neporiadok v kuchyni, kludne by som naplnila aj 2/3umyvacky.. Asi niekde robim chybu, sice je u nas stale dobra vona dobreho jedla, ale stale neporiadok.. Poradite, ako to robit inak?
A tinedzeri sa nezapajaju? Nech pekne prilozia ruku k dielu.
No ved normalne 2-3 umyvacky proste bezia, ked sa vari, chysta, tak stale nieco treba spratavat... deti si vecer robia casto este sami nieco teple, ja robim len teple obedy, ruky maju... ale vsetko daju do umyvacky,, utru, odlozia (ano za buzeracie, ale spravia), v kuchyni sa zije, zotieram dezinfekciou plochy az vecer, ked vsetci spia... priebezny bordel nie je spina...
Teen nevedia upratať riad, pozametať, upratať kuchynský stôl, navariť niečo ľahké? Musíte mať vkuse varené jedlo? Pan manžel tiež nepomáha?
behom varenia upratovať, mučku občas pustim na kratky režim
čo znamená neporiadok ? riad hned do myčky ked dojem
Asi robíš dakde chybu
Ja mám dvoch doma, varim vlastne asi stále, neporiadok nejak nevidim. Uvarim, umyjem, pustím umývačku, upracem linku. Hotovo. Dokola.
S teenagermi? Zapojiť ich do chodu domácnosti
A teda 2-3 mycky za den su ok
Tak používaj jednorázové riady... síce oceány, rieky, všetko čo v nich žije a ochrancovia prírody ti nepoďakujú ,ale aspoň budeš mať menej riadu. Inak je jediné riešenie že si naučíš deti robiť po sebe poriadok a to je asi nemysliteľné 😂😂
Máme to podobne. deti odmietajú chodiť na obedy a tak varím denne.
Neporiadok. Keď sa všetci najedia - hneď je po poriadku. ostane 6 tanierov...
Niečo umyjem ručne, niečo v umývačke a dookola.
Neustále treba robiť poriadok dookola.
presne ako píšu baby, pekne ich zapoj do chodu domácnosti 🙂
Mám tinnegera a malé dieťa. Vykladanie umývačky má ona na starosti a kým varím, tak pomedzi to ju nakladám. My nie sme moc na suché tak, varím niekedy aj 2 x. A umývačku kľudne zapnem aj 2-3 krát, ak mám toľko riadov.
no predsa zapriahnuť teenagerov, predpokladám, že nie sú zdravotne postihnutí
Umyvacku pustam schvalne na hodinovy rezim a všetko je umyte dobre. Stihne tak ist dvakrát. Moze ju mat na starosti dany teeneger, upratovat pocas varenia a nie az po vareni je tiez sikovne
@anonym_autor mame 3 chlapcov a je to boj s upratovanim. Ale ja za nimi nebudem uprayovat taniere a pod.maju ruky, tak nech uprataju po sebe. Je to sice 100x o napomenuti, ale budu sa to musiet naucit. Manzel k tomu vedeny nebol, tak nebudu na mna nevesty nadavat, ze som ich to nenaucila brat ako samozrejmost.
Vari sa každý deň a naplníme aj dve myčky, ale není po nich bordel, vedia naložiť vyložiť myčku. Čo si si vychovala to máš
@anonym_autor variť na viac dni, počas čakania kým sa niečo vari, pečie, umývať, hneď po použití odkladať (múka, olej, vajcia..), kto nevari, upratuje, každý po sebe odloží do umývačky, rozdeliť upratovanie - každý druhy deň vypratava umývačku, po večeri všetci spoločne 10 minút upratuju.. dokonale to mat nebudes, no zorganizovať sa to da lepšie
Zapojiť teenagerov do chodu domácnosti
Ja neviem my sme s bratom od 10 doma varili aj robili všetky domáce práce..kým nebolo dorovene neslo sa von ani žiadna zábava
Žijem sama s dvoma dcérami 11 a 7r a teda bordel nemáme. Dievčatá aktívne pomáhajú primerane na svoj vek
To varíš 4 chodové zážitkové menu každý deň alebo?? Pretože inak tú otázku vôbec nechápem...
@anonym_autor Ja mám troch chlapov ,každý deň varim aj chlapci zvyknú a sme bez umyvacky. Takže asi tak..umyjeme odložíme...
V sobotu vecer im nachystaj zeleninu do polievky, kare kost, korenie, navod. Zemiaky nech osupu, maso nejake,nech si uvaria, ty sa chod niekam pozriet🚀🌳🌳🌳a detusky nech sa staraju...
🐒Opičia láska znamená, že rodič robí všetko za
svoje dieťa, nie preto, že sa o neho bojí, ale preto, že si myslí, že dieťa to samé nezvládne,
pochybuje o jeho schopnostiach. Ste helikopétové radary vznášajúce sa nad naším pravým
ramenom a šepkáte nám, čo máme ako urobiť a my si myslíme, že to je náš vlastný vnútorný
hlas, naše vlastné myšlienky, slová, rozhodnutia, skutky... Občas počuť hlasy aj z oboch ramien
a ty nevieš, ktorý si vybrať, pretože na oboch máš jedného zo svojich rodičov. Mysleli sme si,
koľko veľa sme sa od vás naučili, akí sme zruční, ale nikdy sme v rukách nedržali sekeru,
pretože keď už sme ju schmatli, po prvom seknutí ste nám ju vytrhli, lebo, prekvapivo, ževraj
nevieme rúbať drevo (kurva, naozaj?!) a radšej si to narúbete sami, ale ty neodchádzaj! Pozri
sa, ako sa to má robiť. Lebo pozorovaním sa zo mňa stane špičkový drevorubač!...
S pubertakmi si predstavujem, ze budem mat vyllozene nohy a oni budu robit. Ako ale udrzat poriadok s dvoma detni do 4 rokov
Poriadok netreba robiť, ale ho udržiavať a to od samého počiatku založenia rodiny. Všetko muselo mať svoje miesto a keď sa to vybralo, potom sa hneď aj odložilo. Keď prišli deti, poriadok v dome musel byť absolutny, sterilný. Nesmel byť nikdy prach aj za cenu jeho utierania niekoľkokrát denne a aj umývania podlahy. Taktiež každý použitý riad aj pohár sa musel hneď umyť, aby baktérie sa nešírili vzduchom z jedla, ktoré zostalo. Počas varenia všetko použité sa priebežne hneď umylo, nič nezostalo neumyté, kuch. linka bola a je vždy prázdna. Ak si rodina zvykla na absolútny poriadok, udržiavala ho za každú cenu. Aj hračky po vyhraní sa hneď odložili a až potom vybrali iné. Keksy, rožky a drobivé jedlo sa nikdy domov nedonieslo, aby neboli omrvinky. A nikto sa nenamáhal s upratovaním, lebo poriadok sa udržiaval. Takto som bola vedená z domu, kde bol vždy poriadok a videli to aj moje deti nielen doma, ale aj u starých rodičov a príbuzných. Neviem si predstaviť v kuchyni, kde má byť stále sterilná čistota neumytý riad a neporiadok. To nie je kuchyňa, ale chliev a domáca pani nesmierne neporiadná.

@anonym_autor rozdiel si varenie s deťmi aj uroatovnie