Ako vyčistiť žehličku plnú usadenín?
Už som to vyčistila. Som to zle urobila že som tam naliala ten čistič. Ale už som to vyhrkala a je čistá
Ako bývalý chlap. Treba to robiť pravidelne, po istom počte žehlení. Nejakú kyselinku (octovú, citrónovú a prípadne aj trošku prihriať vodu. Potom prepláchnuť.) Žehlička sa Ti poďakuje a dlhšie vydrží. Druhá možnosť. Kupuj demineralizovanú vodu na pumpe a žehli tou. Usadeniny by nemali byť. Ak si šikovná preváraj si, alebo destiluj vodu doma. Najlacnejšie je to na záhradke pod čiernou fóliou napnutou tak, aby v strede kvapkala destilovaná voda do nádobky. Je to pomale, ekologické ale neviem koľko vody dostaneš denne a treba sa o to starať. Akvaristi majú nejaké prúžky na zisťovanie tvrdosti vody. Ak máš taký problém, treba prečistiť všetko kadiaľ ide voda, alebo mať šikovného muža a pripravovať si časom nové batérie a nejaké diely do WC splachovača a peniaze na opravu pračky.
Prepáč že až tak neskoro, ale hovorím že lepšie neskoro, ako nikdy!
Pozri si moje fotografie na:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/
Prajem veľa zdravia a šťastia v boji s vodným kameňom a usadeninymi v domácich spotrebičoch.
Inak tie parádne kvaple v jaskyniach rástli tisícročia!

musis to premyt - dolievaj vodu a nechaj nech nou para prebehne tolko krat, kym ten sajrajt neprestane vytekat