icon

Ako vyprať plyšáky bez sušičky, aby vyzerali dobre?

16. jún 2026

Deti majú pár obľúbených plyšákov, ktoré by už potrebovali vyprať. Bojím sa však, že po práčke budú vyzerať ako po autonehode. 😅 Je na to nejaký trik? Sušičku nemám.

anonym_e1fb80
16. jún 2026

Este nikdy mi pysaky nevyzerali ako po autonehode. Strcim do sacka na pranie, hodim do pracky k ostatnemu pradlu, operiem, nejaky program na 40 s odstredovanim, necham dosusit, najlepsie na slnku alebo na radiatore

autor
16. jún 2026
@anonym_e1fb80

Este nikdy mi pysaky nevyzerali ako po autonehode. Strcim do sacka na pranie, hodim do pracky k ostatnemu pradlu, operiem, nejaky program na 40 s odstredovanim, necham dosusit, najlepsie na slnku alebo na radiatore

@anonym_e1fb80 Nie sú také zdrcnuté?

viestta
16. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie, ani po rokoch

anonym_dee4fd
16. jún 2026

@anonym_autor normálne v práčke, opakovane prané a stále sú ok. Na 40 st., program jemné 1,20 hod., perwol gél.

anonym_e7afa1
16. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie su, ja som tiez bezne prala, ak das naozaj program na 40, tak sa im nic nestane. Tie moderne materialy, plyse, su take ako aj tie minky deky, flisove s dlhym vlasom a tie tiez peries normalne a stale su super. Ja dokonca aj mam susicku, ale plysaky nedavam do nej, max tak v zime, lebo nemam radiator, v lete ich polozim na susiak a za chvilku su suche. Dokonca aj otacky na zmykanie mam na 1400 a dobre. Ale s ostatnym pradlom ich periem teda a nic sa im nestalo, len su suche skoro, ked ich vytiahnem von z pracky.

luciaruz
17. jún 2026

Aj ja periem normalne, na 40 aj ždímanie klasika. Nič im nie je