icon

Ako zabezpečiť vôňu prádla po sušení v sušičke?

19. máj 2024

Ahojte.
Prosím o radu ohľadom vôní do práčky/susicky
Viem ze je tu x diskusii ale zatiaľ som odpoveď na moje otázky nenasla
Aké sú možnosti aby prádlo po vysušeni v sušičke naozaj voanlo?zatiaľ som vyskúšala parfumove oleje :puella otrasné všetky, vonavy domov a giovani niektoré boli fajn ale všetky oleje mi na oblečení nechávali mastné flaky- robím niekde chybu?co sa týka mnozstva dávam fakt malo,možno mililiter.ked vôbec.
Skúšala som aj obrúsky priamo do susicky,cocolino a nejakú no name značku z drogérie.ta bola o ničom, cocolino pekne jemné volalo no aby jo bolo cítiť aj na prádle musela.som dat aspoň 5 obrúskov naraz.takze to je zasa finančne nič moc.
Ďakujem za každú radu a odpoveď.

miska1701
•
19. máj 2024

Neviem ako periete, sestra davala olej do susicky a ta mala mastne flaky
Ja som oleje davala do pracky, do nadrzky na avivaz a nikdy som nemala mastne oblecenie
Periem vsetko na 40⁰ noeco na 60

vyrovnanaosoba
•
19. máj 2024

Susim na detskom programe, 1,2h. Na jednu suchu látkovú plienku nalejem avivaž nech to do toho vsiakne a to pridám k mokremu pradlu. Ale je pravda, že to nie je až taká vôňa, ako keď dám prádlo sušiť na balkón. Sušičku používam na uteráky, posteľné a v zime.

autor
•
19. máj 2024

@miska1701 zabudla som spomenúť pranie.periem na 40stupnov a olej dávam do priestoru na avivaz...stále mám flaky.niekedy viac niekedy menej ale zakaždým.

zzuunnaa
•
19. máj 2024

mne sa osvedčil olej na pranie (ale neviem značku, taká zvláštna, môžem potom pozrieť), ale pre mna je to extrémna chémia tak dávam len na uteráky a vydrží to aj susicku. A potom som si kupila tie gule z ovčej vlny a tam dávam esenciálne oleje alebo take tekuté prípravky z dmky. Vôňa nie je úplne intenzívna ale čo to vydrží. A ešte zvyknem dať machadlo do prania.

13uzivatelka11
•
19. máj 2024

Tie oleje hlavne ničia pracku aj susicku, vážne ti to za to stojí? 🤷‍♀️

wiwi28
•
19. máj 2024

Po 8 rokoch používania susicky kazdodenne Ti poviem, ze ziadna vona neprežije susicku. Nic také som este nenasla a to som vyskusla vsetko na com som natrafila. Ale nám zas nevadí ak prádlo nevonia (podla mna vonia cistotou a to mi stačí). Ja ako alergik ani aviváž nesmiem. Do skrin davam voňavé mydla, sáčky a pod. A hlavne ja s muzom chceme voňať po parfeme a nie po aviváži.

marticka85po
•
19. máj 2024

Ja davam do prania vonne perlicky a pradlo vonia aj po vysuseni v susicke. Ked som davala avivaz tak nevonalo