icon

Ako zabrániť zamotaniu obliečok v sušičke?

Včera o 18:49

Periem ich samostatne a nedávam ich tam veľa, ale aj tak sa počas sušenia všetky natlačia do jednej obliečky. Zvonku sú potom suché a vnútri ostane mokrá kopa.
Pomohli vám na to loptičky do sušičky alebo je lepšie obliečky počas programu aspoň raz vytiahnuť a rozpliesť? Ďakujem.

kvietok1233
Včera o 18:50

@anonym_autor zazipsuj ich

ghoul_
Včera o 18:51

@anonym_autor zazipsuj

beata_k
Včera o 18:52

Mne to v pracke robi plachta. Uz neviem co s tym.

anonym_94d653
Včera o 19:01

Vždy ako pojednom vyberám z práčky po jednom poradíme a zložím na veľkosť ako sú na polici na seba, plachtu taktiež a nikdy sa mi to nestalo, ak iba nahadzem tak sú v guči

thereisabear
Včera o 19:06

Loptičky nepomôžu. Všetko zipsujem a počas sušenia aj 2-3x rozmotávam.

anonym_b43264
Včera o 19:08

Práve dnes sa mi stalo, že všetko posteľné, ktoré som prala, sa zamotalo do plachty.Tu veľkú guľu bol problém vybrať z práčky a následne z nej vymotať obliečky na vankúše,paplony a malé vankúšiky

eeffka
Včera o 19:32

Este som nepocula o nikom komu by sa to nedialo 😁takze robum ako zvysok, 2-3x pocas cyklu rozbalujem

pletko325
Včera o 19:59

Poznáte suchý zips? Kúpil som si jedno klbko, stojí to pár euro a aj obliečky, aj plachtu podľa jej dĺžky v strede alebo na oboch koncoch spojím. Od tej doby nemám žiadne "gule" alebo zamotané ostatné prádlo v jednom. Predstavte si klasickú vianočnú salónku, niečo podobné robím s obliečkami a plachtou a v pohode sa aj v tom mieste operie.

beata_k
Včera o 20:02
@pletko325

Poznáte suchý zips? Kúpil som si jedno klbko, stojí to pár euro a aj obliečky, aj plachtu podľa jej dĺžky v strede alebo na oboch koncoch spojím. Od tej doby nemám žiadne "gule" alebo zamotané ostatné prádlo v jednom. Predstavte si klasickú vianočnú salónku, niečo podobné robím s obliečkami a plachtou a v pohode sa aj v tom mieste operie.

@pletko325 Zlozis to akoby na polovicu?

pletko325
Včera o 20:05

Nie, normálne to roztiahni a zviaž ako vrece v strede. Ak periem plachtu, tak to viažem na dvoch miestach, čiže rozdelím na tretiny, ako salonku.

beata_k
Včera o 20:06
@pletko325

Nie, normálne to roztiahni a zviaž ako vrece v strede. Ak periem plachtu, tak to viažem na dvoch miestach, čiže rozdelím na tretiny, ako salonku.

@pletko325 Uz rozumiem. A operie sa to?

pletko325
Včera o 20:08
@beata_k

@pletko325 Uz rozumiem. A operie sa to?

@beata_k vždy, a ak máš niekde náhodou v tom mieste väčší fľak, tak to len posuň, no ešte sa mi nestalo, že by mi neopralo.

beata_k
Včera o 20:09
@pletko325

@beata_k vždy, a ak máš niekde náhodou v tom mieste väčší fľak, tak to len posuň, no ešte sa mi nestalo, že by mi neopralo.

@pletko325 ok, dik. Skusim 👍

anonym_34531c
Včera o 20:37
@anonym_b43264

Práve dnes sa mi stalo, že všetko posteľné, ktoré som prala, sa zamotalo do plachty.Tu veľkú guľu bol problém vybrať z práčky a následne z nej vymotať obliečky na vankúše,paplony a malé vankúšiky

@anonym_b43264 a vôbec tu veľkú guľu vyzmykalo? Lebo ja dávam zvycajne prať jednu plachtu a jednu obliečku vankúša a periny a pracka neni úplne plna a sa mi to zmota do vnútra do tej plachty a nevyzmyka to. Potom musím oddeliť a dať samostatne zmykat. Dva krát po sebe sa mi toto stalo.

anonym_b43264
Včera o 21:28
@anonym_34531c

@anonym_b43264 a vôbec tu veľkú guľu vyzmykalo? Lebo ja dávam zvycajne prať jednu plachtu a jednu obliečku vankúša a periny a pracka neni úplne plna a sa mi to zmota do vnútra do tej plachty a nevyzmyka to. Potom musím oddeliť a dať samostatne zmykat. Dva krát po sebe sa mi toto stalo.

@anonym_34531c Vypralo, vyžmýkalo, len sa všetko uložilo do napínacej plachty.