icon

Čím odstrániť vodný kameň z obkladu?

sisi2212
Dnes o 17:25

Ahojte, poraďte, čo na vodný kameň z obkladu, podotykam ze sa jedna o tyzden dokoncenu kupelnu, v ktorej sa tyzden funguje a takyto kameň tam je, prikladam foto, poprosím niečo, čo nezničí dlažbu. Rada by som prišla ma vhodný prostriedok hneď v úvode a udržiavala si všetko.

Čím odstrániť vodný kameň z obkladu?
anonym_e82de0
Dnes o 17:53

to nebude vodny kamen, ale vyplaveny cement zo sparovacky. V OBI alebo v obchodoch kde predavaju farby a stavebnu chemiu kupis odstranovac cementovych povlakov a s nim to odstranis

sisi2212
autor
Dnes o 17:55
@anonym_e82de0

to nebude vodny kamen, ale vyplaveny cement zo sparovacky. V OBI alebo v obchodoch kde predavaju farby a stavebnu chemiu kupis odstranovac cementovych povlakov a s nim to odstranis

@anonym_e82de0 ďakujem skuuuusim 🙂

anonym_e60859
Dnes o 18:20

Hmmm nam taketo smuhy robila voda, mali sme extra tvrdu. Nejdem sa hadat, nie som profik ci je to cement alebo nie, ale stacilo sa nam raz osprchovat a po jednom pouziti to vyzeralo presne takto, alebo aj horsie.
A smejem sa, lebo ta kombinacia a obklad, to je uplne ako v nasom sprchovom kute, normalne som chvilu na to pozerala ze ci to nie je fotka z nasej kupelky, ale zlab mame iny... 🤣

sisi2212
autor
Dnes o 18:26
@anonym_e60859

Hmmm nam taketo smuhy robila voda, mali sme extra tvrdu. Nejdem sa hadat, nie som profik ci je to cement alebo nie, ale stacilo sa nam raz osprchovat a po jednom pouziti to vyzeralo presne takto, alebo aj horsie.
A smejem sa, lebo ta kombinacia a obklad, to je uplne ako v nasom sprchovom kute, normalne som chvilu na to pozerala ze ci to nie je fotka z nasej kupelky, ale zlab mame iny... 🤣

@anonym_e60859 a cim to umyvate? co vam na to zabera?

anonym_abbf24
Dnes o 18:30

pulirapid od madel vyborne odstranuje vapenne usadeniny

anonym_e60859
Dnes o 18:32
@sisi2212

@anonym_e60859 a cim to umyvate? co vam na to zabera?

@sisi2212 mam par pripravkov, ktore bezne pouzivam, no uplne najlepsie zabera cisty ocot, ked raz za cas spravim poriadnu generalku kupelne umyvadiel a zachodov...

michaela329
Dnes o 19:14

Môže byť aj ten cement, však uvidíš. My máme extra tvrdú studnovu vodu a zaberá ocot - obyčajný kuchynský a aj biely, kvôli čističke používame len to.