icon

Čím odstrániť vodný kameň z obkladu?

sisi2212
31. júl 2026

Ahojte, poraďte, čo na vodný kameň z obkladu, podotykam ze sa jedna o tyzden dokoncenu kupelnu, v ktorej sa tyzden funguje a takyto kameň tam je, prikladam foto, poprosím niečo, čo nezničí dlažbu. Rada by som prišla ma vhodný prostriedok hneď v úvode a udržiavala si všetko.

Čím odstrániť vodný kameň z obkladu?
anonym_e82de0
31. júl 2026

to nebude vodny kamen, ale vyplaveny cement zo sparovacky. V OBI alebo v obchodoch kde predavaju farby a stavebnu chemiu kupis odstranovac cementovych povlakov a s nim to odstranis

sisi2212
autor
31. júl 2026
@anonym_e82de0

to nebude vodny kamen, ale vyplaveny cement zo sparovacky. V OBI alebo v obchodoch kde predavaju farby a stavebnu chemiu kupis odstranovac cementovych povlakov a s nim to odstranis

@anonym_e82de0 ďakujem skuuuusim 🙂

anonym_e60859
31. júl 2026

Hmmm nam taketo smuhy robila voda, mali sme extra tvrdu. Nejdem sa hadat, nie som profik ci je to cement alebo nie, ale stacilo sa nam raz osprchovat a po jednom pouziti to vyzeralo presne takto, alebo aj horsie.
A smejem sa, lebo ta kombinacia a obklad, to je uplne ako v nasom sprchovom kute, normalne som chvilu na to pozerala ze ci to nie je fotka z nasej kupelky, ale zlab mame iny... 🤣

sisi2212
autor
31. júl 2026
@anonym_e60859

Hmmm nam taketo smuhy robila voda, mali sme extra tvrdu. Nejdem sa hadat, nie som profik ci je to cement alebo nie, ale stacilo sa nam raz osprchovat a po jednom pouziti to vyzeralo presne takto, alebo aj horsie.
A smejem sa, lebo ta kombinacia a obklad, to je uplne ako v nasom sprchovom kute, normalne som chvilu na to pozerala ze ci to nie je fotka z nasej kupelky, ale zlab mame iny... 🤣

@anonym_e60859 a cim to umyvate? co vam na to zabera?

anonym_abbf24
31. júl 2026

pulirapid od madel vyborne odstranuje vapenne usadeniny

anonym_e60859
31. júl 2026
@sisi2212

@anonym_e60859 a cim to umyvate? co vam na to zabera?

@sisi2212 mam par pripravkov, ktore bezne pouzivam, no uplne najlepsie zabera cisty ocot, ked raz za cas spravim poriadnu generalku kupelne umyvadiel a zachodov...

michaela329
31. júl 2026

Môže byť aj ten cement, však uvidíš. My máme extra tvrdú studnovu vodu a zaberá ocot - obyčajný kuchynský a aj biely, kvôli čističke používame len to.

sisi2212
autor
1. aug 2026
@michaela329

Môže byť aj ten cement, však uvidíš. My máme extra tvrdú studnovu vodu a zaberá ocot - obyčajný kuchynský a aj biely, kvôli čističke používame len to.

@michaela329 a das ocot a nechas posobit alebo zalejes vriacou vodou ci ako?

michaela329
1. aug 2026
@sisi2212

@michaela329 a das ocot a nechas posobit alebo zalejes vriacou vodou ci ako?

@sisi2212 ja si do rozstrekovaca zarobím ocot, jar a pár kvapiek levanduľového oleja. Nastriekam a nechám pôsobiť. Potom zotriem a oplachnem.