icon

Čo najlepšie funguje na pranie a škvrny?

Dnes o 08:41

Ahojte, mozeme si tu navzajom poradit, s ktorym prostriedkom ste najspokojnejsie, co je dobre aj na skvrny na detskom obleceni - od prikrmov az po kolena od travy :D ja som uz poskusala toho vela, prasky, gely, kapsuly, najcastejsie od znacky Persil, ale aj Savo a Ariel, na skrvny tekute zlcove mydlo z DM, ale niekedy ani taketo kombinacie nepomahaju. Naposledy som vyprala biele detske veci na 60° s perkarbonatom, no ani ten na niektore skvrny nestacil.
Mate nejaku overenu kombinaciu, co funguje? Pripadne, ak je nejaka novinka na trhu, co mi unikla, poradte prosim 🙂
Na skrvny a aj na bezne pranie.
Dakujem a majte krasny den 👋

anonym_0d8462
Dnes o 08:44

@anonym_autor kupovať čo najmenej bledyxh veci a na jedenie obliekať staré veci

doriiis
Dnes o 09:28

Jadrové mydlo ,, Jelen" a prášok na škvrny na biele alebo farebné z DM alebo z Lidla ( formil).

eternity24
Dnes o 09:40

@anonym_autor ja kupujem sprej Wie Gallseife od Frosch a mám aj taký prášok na škvrny od Denk mit z DM. Škvrnu zasypem praskom, na to nastriekam uvedeny sprej, starou zubnou kefkou posucham, nechám ešte 15 min odstáť a sup do pračky, na 95% som vyprala všetko. Keď sú to napr iba skrvrny od trávy , čokolády, na to staci sprej a vysuchat trošku kefkou.

crazy_lazy
Dnes o 10:23

Dôležité pri mnohých skvrnach je aby si ich nenechala zaschnúť. Ak ich nezaperies hneď ,tak potom ti už na ne ani svätena voda nepomôže. Krásny príklad toho sú napr škvrny od ovocia. Keď sa napr malý zaspini od ovocia, hneď ho vyzliekam a musím to zaprat. Ak by som tam tu škvrnu nechala do ďalšieho prania, tak už mi nič na to nepomôže.

roja01
Dnes o 10:40

Na biele (svetle) bavlnene veci pouzivam perkarbonat sodny tak, ze vecer pred pranim ich namocim do horucej vody s perkarbonatom a druhy den vyperiem min.pri 60st. C. Zbavi skvrn a veci su evidentne belsie.

kikusenka1
Dnes o 10:52

Žlčové mydlo

anonym_2a0df4
Dnes o 10:56

Prat cerstve zaspinene .pouzivam Vanisch v sprej ,necham 10min posobit a aj zelene travove kolena na bledoruzovych teplakoch sa vyprali

saxana000
Dnes o 11:05

Pouziavam krabickovy sanytol na skvrny 3 odmerky do pol kybla vody a vsetko nechat poriadne odmocit. priamo na skvrnu este zlcove mydlo a suchat odusu spasenu.vyprat na bavlne na 60 stupnov po novom mam pracku s parnou funkciou ale predtym som mala bez.a pouzivat klasicky prach miesto tekuteho a kapsul.vyprala som vzdy a vsetko aj zasle flaky na podedenych bielych bodyckach.travu krv cucoriedky kecup rajciny cervenu papriku cokoladu a kolomaz z retiazky od bicykla.. najhorsie boli zasusene flaky od obeda po celom dni v skolke.nikdy to nehadz do kosa na pradlo ale rovno do kybla s nejakym vanishon sanytolom prekarbonatom nech sa to poriadne odmoci..

slavomira236
Dnes o 14:45

Na skvrny pouzivam sil spray a gel