icon

Čo robiť, keď tepovanie zničí koberec?

7. jún 2026

Objednala som si firmu na tepovanie sedačky a koberca v obývačke. Pán prišiel, auto mal olepené reklamou, vyzeral profi. Sedačka celkom fajn, ale koberec s vysokým vlasom mi úplne zničil. Použil strašne horúcu vodu a nejakú silnú chémiu, ten vlas úplne stvrdol a ostali tam také spečené, drsné miesta. Miestami to vyzerá ako zošúchané. Koberec stál 400€ z Kare designu, bol mäkučký, teraz je to ako šmirgeľ. Manžel mu odmietol zaplatiť, tak sa začal vyhrážať, že na nás zavolá políciu za nezaplatenie faktúry. Že vraj sme ho mali upozorniť, že to je citlivý materiál. Nemal to vedieť on ako odborník?? Som zrelá na psychiatriu, koberec môžem vyhodiť.

anonym_102647
7. jún 2026

a zaplatili ste ? lebo ak áno už nič nenarobiš s tým

marsmykkok
7. jún 2026

@anonym_autor Ja som mala tepovač len požičaný a pýtala som sa pani že akú vodu mám dať-tepovala som kreslá a sama mi povedala že radšej letnú len, nech nezíde farba. Teda áno, profík by mal dať pozor, presne ako ty ak máš na tričku fľak a je na tričku že perte na 30 nenamočíš ho do vriacej vody aby rýchlejšie fľak pustil, ale drhneš v letnej vode. Pánko chcel rýchlo to urobiť preto dal horúcu vodu a výsledok je aký je. Tiež by som žiadala náhradu škody a nezaplatila kým mi nepreplatí škodu.

anonym_6a4a86
7. jún 2026

@anonym_autor pri tepovani sa nidky nepoužíva horúca voda, vždy len vlažná. To asi moc profík nebol. Pokiaľ sme zaplatili tak už nespravíte nič

anonym_3e02fb
7. jún 2026

Dúfam, že si mu nezaplatila. Koberec môžeš rovno vyhodiť
A samozrejme zlá recenzia na internet

anonym_10cf37
7. jún 2026

@anonym_autor tu ani nejde o vysoky vlas ale o material. Z coho je ten koberec? To sa ani nepozrel predtym ako ho obaril horucou vodou a chemikaliou? K dizajnovemu kobercu za 400€ nemas navod na udrzbu? Mozno pan myslel ze koberec z Aska za par eur.

maca1984
7. jún 2026

Za ten koberec by som pýtala náhradu škody. Keď zaplatí to, zaplatila by som mu za gauč. Nám chodí tepovať jeden pán ( nemá už firmu, robí to tak ...) a teda sme veľmi spokojní. Tepoval nám už aj nie lacný malý koberec,najprv si pozrel čo to za materiál . A vždy , vždy si dáva vlažnú vodu.

moonlight1210
7. jún 2026

Koberec ma vacsinou z druhej strany nalepku s pokynmi.
Je tam? Ci ste ju dali dole? Odfotili ste si ju?
Ja taketo nalepky prelepim na papier a dam do obalu, co som si usila na koberce (ja ich striedam podla nalady, tak su v skrini na chodbe, zrolovane). Kvoli info, ked ich nesiem do cistiarne. Alebo ked niektore mensie periem aj sama.

Tu by som normalne povedala, nech mi vycisli kazdy kus zvlast, ze sedacku zaplatim, ale za koberec by som ziadala nahradu skody.

anonym_6b5ec1
7. jún 2026

No mne napriklad znicili v cistiarni vlneny fusak, lebo chemicky cistit to dat nechceli, lebo zhora bol softshell a plastove sucasti na zipse, vnutri vlna. Tak nasli stitok a na nom pranie na 30, no dali to normalne do pracky...🫣. Lenze nejaky prostriedok, co vlna ostala zdrcnuta. Vratili mi po reklamacii cast penazi, ale stale si nepriznali chybu, ze sli podla stitka. Svagrina ten isty fusak dala do pracky doma, dala program na vlnu a lanolin na pranie a vlna ostala jemna. Takze oni to museli drbnut na zly program a s nejakym chemickym praskom normalne. Fusak som uz taky nevedela zohnat, tak som ho parala a zohnala som novu vlnu v metrazi a presivala som. Zabavka. No niekedy "odbornik" nie je skutocbym "odbornikom".

anonym_7c1ba3
7. jún 2026

ak je koberec zniceny mozes sa obratit na sud a zadat nahradu .. bude to na dlho a vysledok nejasny-ale aspon sa pokusit a jemu by som podavala vsade taku reklamu,ze by taku pracu uz radsej nerobil ....

anonym_fd7393
7. jún 2026
@anonym_6b5ec1

No mne napriklad znicili v cistiarni vlneny fusak, lebo chemicky cistit to dat nechceli, lebo zhora bol softshell a plastove sucasti na zipse, vnutri vlna. Tak nasli stitok a na nom pranie na 30, no dali to normalne do pracky...🫣. Lenze nejaky prostriedok, co vlna ostala zdrcnuta. Vratili mi po reklamacii cast penazi, ale stale si nepriznali chybu, ze sli podla stitka. Svagrina ten isty fusak dala do pracky doma, dala program na vlnu a lanolin na pranie a vlna ostala jemna. Takze oni to museli drbnut na zly program a s nejakym chemickym praskom normalne. Fusak som uz taky nevedela zohnat, tak som ho parala a zohnala som novu vlnu v metrazi a presivala som. Zabavka. No niekedy "odbornik" nie je skutocbym "odbornikom".

@anonym_6b5ec1 mne takto v čistiarni zničili lyžiarsku bundu za 200 €. Vrátili mi nejakú čast, ale uznať chybu ani za ten svet.

roja01
7. jún 2026

Ak nemal koberec stitok so symbolmi na udrzbu a nedali ste ani iny navod na udrzbu, tak ste obe strany riskovali. Z hladiska rozhodovania by nebolo tak jednoznacne, kto ma znasat skodu a v akom podiely.
Pravda je vsak ta, ze pan keby bol skutocny profik, tak by vopred upozornil, ze nema podklad pre pracu a navyse by volil co "najjemnejsie" prostriedky. V kazdom pripade je z mojho pohladu vacsi podiel zodpovednosti na nom.

anonym_19d11f
8. jún 2026

@anonym_autor a keď si videla ze ide tam dávať tu strašne horúcu vodu, tak si mu nič nepovedala? Trocha čudné.