icon

Domáci prací prášok/gél

bibiankaa
28. jún 2023

Ahojte vedeli by ste poskytnúť recept na zaručene dobrý práci prostriedok? Ďakujem za radu 😊👌

dagmarovita
•
29. jún 2023

ja som robila vcera, podla navodu stadeto, jemine vsak mi stuhol vo flasiach a to som robila asi 12 litorv este som to riedila a teraz neviem ani co :D
Pozerala som aj na iternete, sodu krystalicku som rozpustila v hrnci a dala tam mydlá, varila som to na viac krat a v druhom hrnci som prevarila vodu potom som to zmiesala vo vedre, a teraz mam plno stuhnutej zmesi v nadobach s tenkym hrdlom co mi ostali po perwole tekutom a tak.

bibiankaa
autor
•
30. jún 2023

@dagmarovita no nádhera ... Ja najprv vyskúšam prášok a keď sa mi osvedčí tak možno aj tekutý... Prášok urobíš len tak že zmiesas sódu s nastrúhaným mydlom ... len musím pomer pohľad

olivierko229
•
30. jún 2023

@bibiankaa ja robim tiez nastruhane mydlo a sodu na pranie plus silice na vonu (citronova, eukalyptova, kedze su bez zbytocnych aditiv, objednavam z mydlovehosveta). Konzistencia zavisi od mnozstva sody, ale ak stuhne, treba pretrepat poriadne flasu a on stekutie. A parkrat som si chcela urychlit robotu s vyrobou a nemala som dostatocnu teplotu na sodu (sodu davam az ked je uz mydlo rozpustene) a mal taku hrudkovu konzistenciu. Potom mi to upchavalo odtok z nadobky na prasok. A niekde som citala, ze je fajn, ak pouzivas tento prasok raz za cas prat aj v normalnom tekutom pracom gele, nech sa pracka precisti od usadenin z toho prasku.

bibiankaa
autor
•
30. jún 2023

@olivierko229 a koľko kvapiek dávate? Ja nemám žiadnu vôňu a to kvapkam olejčeky do sódy ... to zanecháva usadeniny? Ja som žila v Tom že sóda odstraňuje vodný kameň a teda aj všelijaké usadeniny, či ?

olivierko229
•
3. júl 2023

@bibiankaa no davam na 4.5l nadobu asi 10 ml silice. Ale ako nejako extra to nevonia v prani. Davam potom aj prirodnu avivaz. No odstranuje, ale aj zanechava svoje vlastne 😄 ja to vidim na davkovacej priehradke na prasok. Pri samotnom prani sa asi rozpusti, ale "cestou" do bubna mozu ostat usadeniny

petricienka
•
3. júl 2023

hmmm ako taketo nieco som este veru neskusala vyrabat. no receptov je tu pozehnane, takze neviem, ci aj nevyskusam

nufafa
•
3. júl 2023

@petricienka kde by som,prosím, našla recepty? Viete mi dať link?

bibiankaa
autor
•
4. júl 2023

@olivierko229 veď to že veľmi to nevonia, potom ani nemám ten pocit, že je prádlo vyprate.. ja prášok dávam stále do bubna, len aviváž lejem do nádržky ..