icon

Fľaky na novom oblečení: Ako ich odstrániť?

nika123o
Včera o 06:37

Ahojte

Prosim o radu . Prala som dcere nove oblecenie a ostali mi taketo flaky (vid foto) uz sa mi to stalo aj predtym aj na nosenom obleceni to som si myslela ze sa niekde zaspinila a proste to uz nejde dole a to ani s perkarbonatom, ale teraz som prala uplne nove oblecenie a vazne netusim preco a odkial by mohli byt tie flaky?
Dakujem za radu typ co by pomohlo ...

anonym_9cb07c
Včera o 06:39

z oleja do prania

anonym_717ce7
Včera o 07:31

@nika123o Mne sa tak urobili fľaky po praní na bavlnenom tričku. A to ani olej do prádla nepoužívam.
Mne pomohlo potrieť to tekutým žlčovým mydlom, nechať dlho pôsobiť a potom to znova vyprať. Iba v pracom gély, bez pridania aviváže resp. toho parfumu.
Ale to žlčové mydlo nechaj pôsobiť kľudne ak dva dni.

nika123o
autor
Včera o 07:43
@anonym_9cb07c

z oleja do prania

@anonym_9cb07c dcere periek oddelene a vobec nepouzivam avivaz ani nic iba gel

nika123o
autor
Včera o 07:44
@anonym_717ce7

@nika123o Mne sa tak urobili fľaky po praní na bavlnenom tričku. A to ani olej do prádla nepoužívam.
Mne pomohlo potrieť to tekutým žlčovým mydlom, nechať dlho pôsobiť a potom to znova vyprať. Iba v pracom gély, bez pridania aviváže resp. toho parfumu.
Ale to žlčové mydlo nechaj pôsobiť kľudne ak dva dni.

@anonym_717ce7 tak dakujem vyskusam akurat sa bojim ze ta bunda a vlastne vsetko je farebne ci to nenarusi farbu oblecenia. A avivaz malej nedavam ani nam s manzelom ani nic na olejovej baze

vetva99
Včera o 07:48

fu, toto sa mi este nestalo, nemoze to byt od vyroby vada?

anonym_717ce7
Včera o 10:32
@nika123o

@anonym_717ce7 tak dakujem vyskusam akurat sa bojim ze ta bunda a vlastne vsetko je farebne ci to nenarusi farbu oblecenia. A avivaz malej nedavam ani nam s manzelom ani nic na olejovej baze

@nika123o Nenaruší, je to mydlo, ktoré sa bežne používa.

nika123o
autor
Včera o 21:29
@vetva99

fu, toto sa mi este nestalo, nemoze to byt od vyroby vada?

@vetva99 nie nie urcite nie taketo by som si v obchode vsimla