icon

Homemade čistiaci prostriedok do umývačky riadu

marhuly
22. aug 2023

Ahojte, vyrába si tu niekto čistiaci prostriedok do umyvacky?

Ja som teraz zistila, že som zabudla dokúpiť tablety a 2x som umyvala len so sodou bikarbonou a kyselinou citrónovou a bola som milo prekvapená, ako pekne umylo.
Aké máte skusenosti? Hlavne z dlhodobého hľadiska.

Tiež poraďte kde nakupujete suroviny prosim.
A ak je tu nejaka fanaticka, čo to nebodaj preratala finančné na jednu praciu dávku, podeľte sa prosím. Vďaka.

vanilkovazmrzka
•
23. aug 2023

Neviem naco by som vymyslala koleso… tie tablety stoja par korun.

viestta
•
23. aug 2023

Ked si nechybala na chemii, tak vies, ze kyselina citronova a soda bikarbona navzajom zreaguju a uz neucinkuju. Riady sa umyli vdaka zmakcovacej soli, teplote a prudu vody.
Ked nemas tabletky, kludne mozes umyvat aj bez nich, ak je sol v umyvacke, ta voda je dostatocne alkalicka na to aby odstranila bezne necistoty.
A ked chces setrit, tak kupuj prasok, nie tablety a kapsuly. Umyte to bude rovnako, cenovy rozdiel je celkom zasadny.

marhuly
autor
•
24. aug 2023

@vanilkovazmrzka načo vymýšľať koleso? Asi tiež nechodíte na povodne vymyslenom drevenom kolese v aute napr., či ano? Ak sa dá čistiť s látkami menej skodnymi prostrediu a zdraviu, produkovať menej odpadu a nebodaj ešte ušetriť, rada budem vymyslat"koleso"

vanilkovazmrzka
•
24. aug 2023

@marhuly nech sa paci

marhuly
autor
•
25. aug 2023

@vanilkovazmrzka skuste nabuduce odpovedat na prispevky, na ktore viete odpovedat a usetrite sebe aj ostatnym cas 🙂

marhuly
autor
•
25. aug 2023

@viestta vy ste to uz skusali prosim? Ci pisete len svoje teorie? Lebo teda mne sa neosvedcili. Samozrejme viem ako funguju acidobazicke reakcie 😉. Samotna voda, sol a teplota nemali rovnaky ucinok. Dakujem za vas cas aj odpoved, no mna zaujima skusenost tych, ktori si cistiacu zmes robia sami.

viestta
•
26. aug 2023

@marhuly 25 rokov ma mama umyvacku, pouziva len prasky, ja tiez uz nejaky rok tiez

marhuly
autor
•
26. aug 2023

@viestta dakujem, no ja som sa nepytala na pouzitie prasku ale doma vyrobenej cistiacej zmesy. S komercnymi cistiacimi prostriedkami mam aj ja 20 rocne skusenosti .

viestta
•
26. aug 2023

@marhuly myslela som, ze ti ide o financny efekt

majla87
•
24. máj 2025
@marhuly

@viestta dakujem, no ja som sa nepytala na pouzitie prasku ale doma vyrobenej cistiacej zmesy. S komercnymi cistiacimi prostriedkami mam aj ja 20 rocne skusenosti .

@marhuly ahoj, nasla si za ten cas nieco, co sa ti osvedcilo? 🙂 dakujem