icon

Je 30 € za upratovanie dvojizbového bytu málo?

Včera o 20:52

30€ za dvojizbový byt. Som totálne hlúpa alebo je to fakt malo?

jamimo
Dnes o 10:35
@biba_18

@jamimo veď ja sa pýtam čo robí upratovačka pravidelne v 2-izbovom byte dlhšie ako 2 hodiny 😏 a to si mi neodpovedala… otázka autorky bola či je 30€ na dvojizbový byt málo alebo veľa

@biba_18 rodičia majú 4 izbový veľký byt, sú seniori, otec onko pacient, mama 2x po operácii kolena, čaká ju operácia bedrového. Sily ubúdajú. My žijeme mimo, súrodenci nehrozí. Upratovačka utiera prach, umýva, vysáva, kúpeľňa, wc, zárubne, dvere, kľučky, prach z vrchu linky, žalúzií, skríň, vysáva rohy stien, sedačku, za sedačkou, pod sedačkou, vankúše. Ak má mama lepší deň, niečo zvládne sama. Tak baba potom napríklad skladá bielizeň, alebo ožehlí.
PS: odpovedala som myslím na strane 1.

anonym_218447
Dnes o 10:36
@anonym_autor

@anonym_f16b9f ďakujem krásne

@anonym_autor ja upratujem dom za 35 eur 3,5 hodiny....

zuzana76
Dnes o 10:36
@jamimo

@biba_18 ináč neviem kde si sa dočítala, že ku mne chodí upratovačka 1x týždenne do 2 izbového bytu na dve hodiny 🤭 Pobavilo.
Ak chceš mať upratané podľa seba ( moja mama je pedant) aj umyté zárubne, kľučky, vrch skríň, lišty okolo podlahy atď...2 hodiny sú málo.

@jamimo s tymto suhlasim, ale to ma ta upratovacka v case, ved namiesto 3 hodin tam stravi 6-7 hodin a zarobi viac, ako ma stihat toto vsetko za tri hodiny, vypyta si 20 eur na hodinu a bude to urobene pedantne? bud robis pedantne a pomalsie (nie ako slimak), alebo len vsetko navhlcis a akoze je upratane.

jamimo
Dnes o 10:37
@zuzana76

@jamimo s tymto suhlasim, ale to ma ta upratovacka v case, ved namiesto 3 hodin tam stravi 6-7 hodin a zarobi viac, ako ma stihat toto vsetko za tri hodiny, vypyta si 20 eur na hodinu a bude to urobene pedantne? bud robis pedantne a pomalsie (nie ako slimak), alebo len vsetko navhlcis a akoze je upratane.

@zuzana76 tu by som si dovolila tvrdiť, že dobrú upratovačku musíš hľadať lupou.

zuzana76
Dnes o 10:39
@martinka13

@anonym_autor stredné Slovensko. No mne zas rozum zastáva keď si za upratovanie ženy pýtajú na hodinu ako IT-čkár. Ale tak je to otázka ponuky a dopytu. Ja ju priveziem, odveziem, vyjdem v ústrety časom upratovania...

@martinka13 presne, aj kavu jej uvarim, ked je u mna, ale ja vyuzivam sporadicky, ked nestiham, pred sviatkami, nemam to na tyzdennej baze.

zuzana76
Dnes o 10:41
@jamimo

@zuzana76 tu by som si dovolila tvrdiť, že dobrú upratovačku musíš hľadať lupou.

@jamimo tak ako dobru ucitelku ci kohokolvek, ale ja sledujem trh. V nasom meste zarobi ucitelka od 15-20 eur, upratovacke nedam viac, nie je to kvalifikovana praca. mame novy dom, takze vsetko je nove. Vobec sa nenadre.

jamimo
Dnes o 10:42
@katuskamala1

Upratovala som dom na prenajom, hore 2 spalne, kupelna, chodba,schody, dole spalna,kupelna, obyvacka a kuchyna, prezliekat periny, a okrem okien vsetko , 40e aj s cestou co ma vysla asi 5eur ma benzin, a vyborny zarobok oproti inym co davali ..

@katuskamala1 píšeš výborný zárobok 40 eur, 35 bez cesty. A to je presne to. Ľudia chcú mať upratané, ale ak majú zaplatiť 30 a viac eur, už im rukou trasie. Ale, že za umelé nechty nechajú 40 eur, kozmetike 100, melír 150 a viac, v pizzerii 30 eur za 2 pizze a 2 coly bez mihnutia oka, to už nevadí 🤷‍♀️ Zvláštne to pomery

zuzana76
Dnes o 10:44
@jamimo

@katuskamala1 píšeš výborný zárobok 40 eur, 35 bez cesty. A to je presne to. Ľudia chcú mať upratané, ale ak majú zaplatiť 30 a viac eur, už im rukou trasie. Ale, že za umelé nechty nechajú 40 eur, kozmetike 100, melír 150 a viac, v pizzerii 30 eur za 2 pizze a 2 coly bez mihnutia oka, to už nevadí 🤷‍♀️ Zvláštne to pomery

@jamimo ale kozmeticka plati prenajom, pouziva material, ktory zakupi, pizzeria, ved pecu z nejakeho materialu, platia prenajom, elektrinu, plyn, ale upratovacka ma toto do vacku

jamimo
Dnes o 10:46
@zuzana76

@jamimo tak ako dobru ucitelku ci kohokolvek, ale ja sledujem trh. V nasom meste zarobi ucitelka od 15-20 eur, upratovacke nedam viac, nie je to kvalifikovana praca. mame novy dom, takze vsetko je nove. Vobec sa nenadre.

@zuzana76 pozri, mne to je viac- menej jedno...Ako som písala vyššie, ponuka- dopyt. Je na tebe koľko si ochotná za čo zaplatiť a za koľko je kto čo ochotný urobiť.
Poznám mnoho rodín, majú opatrovateľky pre deti, záhradníkov, kosičov, upratovačky, baby na žehlenie, domáce pani na plný úväzok. Dokonca k jednej kamarátke chodí študent sused narúbať drevo do krbu. Povieš si pár polienok. Vždy mu dá 20 eur.

katuskamala1
Dnes o 10:47
@jamimo

@jamimo vies co ja mam mozno trochu iny nazor, lebo nechty, kozmetika, atd to je nieco co mam za odmenu, co si doprajem lebo zrelaxujem, doda mi to sebavedomie,lebo sa o seba staram, tak dam, a to preto, lebo neplatim len za pracu (a dane) ale i za stroj ktorym mi nieco robia a materialy. Upratovanie je nieco co je nutne, a nenosila som si vlastne cistiace,ziadne vlastne stroje, takze nemozno to porovnavat... navyse ja ani zdaleka v praci (a to mam vzdelanie velmi vysoke) nemam zarobol na takuto dobu takto vysoky ako upratovacka (myslim hodinovo).

jamimo
Dnes o 10:51
@zuzana76

@jamimo ale kozmeticka plati prenajom, pouziva material, ktory zakupi, pizzeria, ved pecu z nejakeho materialu, platia prenajom, elektrinu, plyn, ale upratovacka ma toto do vacku

@zuzana76 aj to je pravda, ale ako ktorá upratovačka. Mnohé keď robia štvrte a satelity majú živnosť. Aj k našim taká chodí. Napríklad čo poznám rodinu má domácu pani na plný úväzok, je zamestnaná v ich firme a má v čistom 1500. Začína ráno, s deťmi do školy, zo školy, na krúžky, z krúžkov, Medzi tým nákupy, pošta, perie, žehlí. Deťom zohreje jesť. Končí po krúžkoch, keď rodičia prichádzajú domov. Nevedia si to vynachváliť, pani je tiež spokojná.
A ešte k tvojmu dotazu, nemyslím si, že melír má hodnotu 150 a viac eur. Ak by kaderníčka mala podnájom aj 2000 eur( možno v BA) tak má na nájom zarobené za 3 dni. Matematika nepustí.

zuzana76
Dnes o 10:54
@jamimo

@zuzana76 aj to je pravda, ale ako ktorá upratovačka. Mnohé keď robia štvrte a satelity majú živnosť. Aj k našim taká chodí. Napríklad čo poznám rodinu má domácu pani na plný úväzok, je zamestnaná v ich firme a má v čistom 1500. Začína ráno, s deťmi do školy, zo školy, na krúžky, z krúžkov, Medzi tým nákupy, pošta, perie, žehlí. Deťom zohreje jesť. Končí po krúžkoch, keď rodičia prichádzajú domov. Nevedia si to vynachváliť, pani je tiež spokojná.
A ešte k tvojmu dotazu, nemyslím si, že melír má hodnotu 150 a viac eur. Ak by kaderníčka mala podnájom aj 2000 eur( možno v BA) tak má na nájom zarobené za 3 dni. Matematika nepustí.

@jamimo domaca pani je uz zase iny level, bavime sa o beznom upratani bezneho dvojizbaku a ze ci suma 30 eur je adekvatna, podla mna je. Na druhej strane, jasne, ze sa strany nemusia dohodnut, je to presne o tom, kto a co za kolko urobi. Ja nemam porblem zohnat dobru upratovacku za 10 eur na hodinu. Ma to aj s kavickou u mna, nie som arogantna, upratuje, ked som aj ja doma, ja zatial robim ine, takze aj pokecame popri praci.

biba_18
Dnes o 10:56

@jamimo mňa nezaujíma tvoja odpoveď autorke, ale to čo si písala mne. a ty furt píšeš niečo o poriadnom uprataní. takže naposledy - čo pri pravidelnom upratovaní bude robiť upratovačka dlhšie ako 2 hodiny v 2-izbovom byte?

jamimo
Dnes o 10:56
@zuzana76

@zuzana76 a ináč nechty 40 eur a materiál z Temu. Zas nebudeme robiť z nechtárok a kaderníčok chudery, áno aj tie majú viac ako lekár v okresnej nemocnici a stačí im učňovka a.možno pár kurzov za 300 eur v kontinuálnom vzdelávaní.

jamimo
Dnes o 10:59
@biba_18

@jamimo mňa nezaujíma tvoja odpoveď autorke, ale to čo si písala mne. a ty furt píšeš niečo o poriadnom uprataní. takže naposledy - čo pri pravidelnom upratovaní bude robiť upratovačka dlhšie ako 2 hodiny v 2-izbovom byte?

@biba_18 ty fakt nevieš? Umývajú sa aj dvere, kľučky, možno práši deky, vyvesí záclony, umýva luster..Pre mňa osobne upratovanie nie je len utrieť prach a vysávať.

biba_18
Dnes o 11:02

@jamimo každý týždeň umýva dvere a vešia záclony 🤦‍♀️ a ty detto, lebo utierať prach nie je upratovanie. a čo to prosím je?

zuzana76
Dnes o 11:03
@jamimo

@zuzana76 a ináč nechty 40 eur a materiál z Temu. Zas nebudeme robiť z nechtárok a kaderníčok chudery, áno aj tie majú viac ako lekár v okresnej nemocnici a stačí im učňovka a.možno pár kurzov za 300 eur v kontinuálnom vzdelávaní.

@jamimo ale plati prenajom, ja som za nechty platila 25 eur, tiez si vies vybrat a robila pekne.

zuzana76
Dnes o 11:04
@jamimo

@biba_18 ty fakt nevieš? Umývajú sa aj dvere, kľučky, možno práši deky, vyvesí záclony, umýva luster..Pre mňa osobne upratovanie nie je len utrieť prach a vysávať.

@jamimo dobre, toto vsetko robi a ta tvoja toto vsetko stihne za 3 hodiny za 20 eur teda lebo je kvalitna?

jamimo
Dnes o 11:05
@katuskamala1

@jamimo vies co ja mam mozno trochu iny nazor, lebo nechty, kozmetika, atd to je nieco co mam za odmenu, co si doprajem lebo zrelaxujem, doda mi to sebavedomie,lebo sa o seba staram, tak dam, a to preto, lebo neplatim len za pracu (a dane) ale i za stroj ktorym mi nieco robia a materialy. Upratovanie je nieco co je nutne, a nenosila som si vlastne cistiace,ziadne vlastne stroje, takze nemozno to porovnavat... navyse ja ani zdaleka v praci (a to mam vzdelanie velmi vysoke) nemam zarobol na takuto dobu takto vysoky ako upratovacka (myslim hodinovo).

@katuskamala1 ja sa opakujem. Stále sa nájdu ľudia, kt. tie peniaze zarobia a ochotne zaplatia. Len sa pozri okolo seba, koľko ľudí podniká, aj od 90 rokov. Napríklad žehlenie- tričko 1 euro, košeľa 2 e, nohavice 2. 🤷‍♀️
A práve preto si ľudia zaplatia, lebo to potrebujú.

jamimo
Dnes o 11:06
@zuzana76

@jamimo ale plati prenajom, ja som za nechty platila 25 eur, tiez si vies vybrat a robila pekne.

@zuzana76 ja umelé nechty nemám, mala som 1x, vtedy ževraj u najlepšej v meste. Zbytočná irónia 😉

zuzana76
Dnes o 11:06
@jamimo

@zuzana76 ja umelé nechty nemám, mala som 1x, vtedy ževraj u najlepšej v meste. Zbytočná irónia 😉

@jamimo ani ja nemam 😉

jamimo
Dnes o 11:07
@zuzana76

@jamimo dobre, toto vsetko robi a ta tvoja toto vsetko stihne za 3 hodiny za 20 eur teda lebo je kvalitna?

@zuzana76
@zuzana76 3 hodiny za 20 eur? By som sa hanbila. Ty by si to robila?

zuzana76
Dnes o 11:09
@jamimo

@zuzana76
@zuzana76 3 hodiny za 20 eur? By som sa hanbila. Ty by si to robila?

@jamimo 3 hodiny a za kazdy 20 eur, asi som sa zle vyjadrila, cize za 60 eur to ta tvoja stihne, ale ja dam mojej 10 eur za hodinu a trva jej to 6 hodin, to vsetko co si ty opisala ( moja neumyva lustre, lebo nemame visiace, nemame ani zaclony) mame minimalisticke zariadenie, takze ani nie je velmi kde prach utierat, vsetko vstavane skrine atd...

jamimo
Dnes o 11:09
@biba_18

@jamimo každý týždeň umýva dvere a vešia záclony 🤦‍♀️ a ty detto, lebo utierať prach nie je upratovanie. a čo to prosím je?

@biba_18 len prach a vysávanie nie je upratovanie. Úkony som písala vyššie, myslím že prezlečenie perín som tam nenapísala. Ty máš so mnou dnes akýsi problém 🙂 čo ti prekáža?
Ja osobne napr. prezliekam periny každý týždeň.

zuzana76
Dnes o 11:11
@jamimo

@biba_18 len prach a vysávanie nie je upratovanie. Úkony som písala vyššie, myslím že prezlečenie perín som tam nenapísala. Ty máš so mnou dnes akýsi problém 🙂 čo ti prekáža?
Ja osobne napr. prezliekam periny každý týždeň.

@jamimo nemyslim, ze biba ma problem, len ja tiez nerozumiem tomu, co pises a ze upratovacka co dostane 20 eur na hodinu urobi nieco lepsie ako ta co dostane 10, lepsie pri upratovani neznamena rychlejsie.

jamimo
Dnes o 11:13
@zuzana76

@jamimo 3 hodiny a za kazdy 20 eur, asi som sa zle vyjadrila, cize za 60 eur to ta tvoja stihne, ale ja dam mojej 10 eur za hodinu a trva jej to 6 hodin, to vsetko co si ty opisala ( moja neumyva lustre, lebo nemame visiace, nemame ani zaclony) mame minimalisticke zariadenie, takze ani nie je velmi kde prach utierat, vsetko vstavane skrine atd...

@zuzana76 tie úkony sa striedajú. Vždy čo treba. Keď nie luster, tak kuchynskú linku, keď nie linku tak práši deky alebo menší koberec, keď nie koberec, tak záclony, alebo žalúzie. Písala som vyššie, že niečo mama uprace sama podľa toho ako ju čo nebolí. Upratovača nechodí úplne pravidelne napr. že každý utorok. Je logické, že ak by chodila pravidelne, tak asi nelešti.luster každý utorok napr.

biba_18
Dnes o 11:14

@jamimo a čo teda je vysávanie a utieranie prachu?
ak príde žena ktorá bude iba utierať prach a vysávať a umyje kúpelňu - koľko jej mám dať podľa teba? ma zaujíma takáto otázka…

jamimo
Dnes o 11:16
@zuzana76

@jamimo nemyslim, ze biba ma problem, len ja tiez nerozumiem tomu, co pises a ze upratovacka co dostane 20 eur na hodinu urobi nieco lepsie ako ta co dostane 10, lepsie pri upratovani neznamena rychlejsie.

@zuzana76 fakt tomu nerozumieš čo odfláknutá robota? Lebo aj taká k našim chodila, s jednou handrou vytrela všetky kúty, šmuhy, keď napríklad umývala okná, tak rámy len tak odflákla.
Tiež je rozdiel murár a murár, zubár a zubár, učiteľ a učiteľ. A kľudne môžu účtovať tú istú sumu.

biba_18
Dnes o 11:16

@jamimo no, takže si odpovedala po 10 otázkach - upratovačka nechodí pravidelne a nerobí tieto veci pravidelne. to mi stačí 😉

jamimo
Dnes o 11:18
@biba_18

@jamimo no, takže si odpovedala po 10 otázkach - upratovačka nechodí pravidelne a nerobí tieto veci pravidelne. to mi stačí 😉

Odpovedala a popísala som skôr, nie teraz, možno si prehliadla.