Je 30 € za upratovanie dvojizbového bytu málo?
30€ za dvojizbový byt. Som totálne hlúpa alebo je to fakt malo?
4 izbový dom, každý týždeň chodí pani upratovať celý dom. Okná nie a mesačne to stojí 400 eur. BA.
Takže za 30 eur celý byt je lacné.
4 izbový dom, každý týždeň chodí pani upratovať celý dom. Okná nie a mesačne to stojí 400 eur. BA.
@anonym_ae42a4 cize tyzdenne 100 eur a kolko stvorcov podlahovej plochy to je? lebo dvojizbovy byt moze mat aj len 50 - 60 stvorcov
a ked si pozriete stranku hlidacky, tak tam zacinaju sumy uz od 5 eur za hodinu, zvacsa 8-10 eur, par zien vyssie, cize ponuka je roznoroda
@martinka13 a čo si dnes kúpite za 30€ . Idete do obchodu zaplatíte za na nákup zakladne potraviny 30€ a máte polo prázdnu tašku.
@anonym_9982ae a? Tak neupratujte a choďte robiť za 4000 v čistom do korporátu, ak na to máte kapacitu. Ale neočakávajte, že ako upratovačka zarobite 50 eur v čistom za hodinu...
@anonym_9982ae a? Tak neupratujte a choďte robiť za 4000 v čistom do korporátu, ak na to máte kapacitu. Ale neočakávajte, že ako upratovačka zarobite 50 eur v čistom za hodinu...
@martinka13 Každý nemôže robiť v korporáte.
Za 120 metrovy byt 30€/3hod., (krajske mesto), je to na pravidelnej baze 2x do mesiaca, take to klasicke upratanie, hlavne prach, umyvanie podlah, kupelna, WC, mikrovlnka + vzdy nejaka vec, co sa nerobi uplne pravidelne, ktoru si poviem, napr. rura, dvere, lampy, stolicky, atd. Okna su samostatne, 30€, 3 hodiny. Cistiace prostriedky nase. Nechavam par eur naviac na parkovanie. Suma je myslim adekvatna, kedze neplati ziadne odvody. Mala som aj upratovaciu firmu, je to podstatne drahsie, co tiez chapem. Som zaroven aj zamestnavatel.
@martinka13 Každý nemôže robiť v korporáte.
@anonym_74f8c7 a každý nemôže zarábať 50 eur v čistom za hodinu
@anonym_ae42a4 cize tyzdenne 100 eur a kolko stvorcov podlahovej plochy to je? lebo dvojizbovy byt moze mat aj len 50 - 60 stvorcov
@zuzana76 cca 130. Ak okná tak sa platí viac. Bavíme sa o bežnom upratovaní. Potom este 2 x ročne tepovanie a taký dôkladnejšie upratovanie. Ale to platíme zvlášť.
@zuzana76 cca 130. Ak okná tak sa platí viac. Bavíme sa o bežnom upratovaní. Potom este 2 x ročne tepovanie a taký dôkladnejšie upratovanie. Ale to platíme zvlášť.
@anonym_ae42a4 cize ty za 130 metrov das 100 eur a niekto za byt mozno 50 metrov 30 eur, to je porovnatelne vzhladom na velkost a lacne he to len preto, ze je to mensie.
mne pride 15€ na hodinu nacierno az az pre upratovacku
@anonym_06e04d presne tak, ja pracujem v oblasti, kde sa musím celoživotne vzdelávať, platiť dane, odvody, nesiem osobnú finančnú zodpovednosť za chybu, platím si licencie, softwér. A pani upratovačka prišla s kabelkou cez pleco a chcela za 3 hodiny 100€ (na čierno). Ja som v tom čase mala sadbu za moju hodinu práce 22€. A ešte bola urazená, keď som jej povedala, že to je dosť. Vraj si neviem oceniť prácu iných ľudí. Môj muž robí teraz v zahraničí za 19€ na živnosť t.j. dane aj odvody platí. Akože upratovať normálnu domácnosť to je nejaký nadľudský výkon? Nepoviem keby upratovala kdesi verejné WC, krčmy, bitúnok, alebo neviem aký humus.
Ja za dvojizbak platim 30e. Kosice. Viac by som nedala, nie je tu zas tolko roboty, 2 hodiny, ked je pomalsia.
Ja upratujem už 8 rokov Ba a okolie. Zalezi čo tam treba,ako často,či majú zvieratá vnutri.trebalo sa hneď opýtať čo všetko to upratovanie má zahrnat.za mňa je to málo.a tiež sa mi zdá divné že niekto si objedná službu a povie koľko peňazí za to zaplatí. Keď idete ku kozmetičke,kaderníčke alebo na masáž tak si určujete vy cenu? Ja stíham väčšinou dva domy denne,tri zoberiem len výnimočne keď je menší a na hodiny nerobím. Ja mám okrem prvej mojej domácnosti robotu dohodnutu cez odporúčania buď na FB alebo cez známych. Ona bola prvá a jediná ktorej som reagovala ja na ponuku a som u nej doteraz.cena sa časom zvyšovala a vždy sme sa dohodli.vela ľudí chce cenu vedieť dopredu cez telefón ale nieje 5 izbový dom ako 5 izbový dom a od toho sa aj odvíja cena a pokiaľ ten dom nevidím a neviem čo všetko odomna očakávajú tak viem povedať len orientačnú cenu.po obhliadke a dohode viem povedať konečnú cenu aj koľko mi to bude trvať.za tie roky som sa to naučila už predbežne odhadnúť
Niekoľko rokov dozadu som chodila upratovať popri štúdiu. Za dvojposchodový veľký dom, hĺbkovejšie upratovanie, cca 4-5 hodín (boli sme na to dve) som si zarobila 60 eur + obed 😁. Za hĺbkové nočné upratovanie kuchyne v reštike (tam nás ale chodilo upratovať naraz tiež viacej, a tiež cca 4-5 hodín) som si zarobila 150 eur. A obe mi prišli primerane zaplatené (znova podotýkam, že roky dozadu) vzhľadom na druh práce.
U nas bola firma, pytali 100 eur za 8 hodin. Na fakturu. Umyvali okna, cenu si urcili oni.
@anonym_fcd9a9 v obchodnom vzťahu je normálne povedať svoju predstavu o cene - a je normálne sa dohodnúť alebo nedohodnúť. ty tiež dovtedy hľadáš kozmetičku kým nenájdeš takú čo sa čo najviac približuje tvojej predstave o cene 😏 nevojdeš do prvej kozmetiky ktorú stretneš bez ohľadu na cenu…
@anonym_autor upratovanie sa väčšinou berie ako práca na čas, nie ako celok.... Zvyčajne je cena na hodinu ,od 6 do 10/ hod
@biba_18 nemá. Bežná rodina si doma uprata aj sama priebežne a vedie k tomu aj vlastné deti. V dnešnej dobe kde už sú spotrebiče na všetko, nevidím dôvod prečo by trebalo upratovačku.
@lenka_vi1 existuju aj seniori, ludia, co maju viac nehnutelnosti a nestihaju sa postarat o vsetko, alebo su zaneprazdnení akurat pred sviatkami pracovne a chcu mat doma upratane a cisto, moznosti je viac, preco niekto potrebuje upratat, 800 eur mesacne je ale blbost davat
@catherinah Ako dlho ti trva povysavat, utriet prach a umyt kupelku v 2i byte. max 2 hodiny. Aj to prehanam.
@anonym_10c86b upratovačka umýva aj kuchynskú linku, rúru, niektorá aj kvety sprchuje, koženú sedačku poumývať, parapety poutierať záleží čo od nej chcú.
@anonym_10c86b upratovačka umýva aj kuchynskú linku, rúru, niektorá aj kvety sprchuje, koženú sedačku poumývať, parapety poutierať záleží čo od nej chcú.
@anonym_afaff4 presne tak, zalezi, kto co chce a potrebuje urobit, cize suma 30 eur moze byt niekde vela a niekde malo. Ak napr niekto chce vypratat vsetky skrine a oblecenie naskladat do kominov, zvesit a oprat zaclony, rozmrazit a vyumyvat chladnicku atd.. tak je to malo. Ale je to obchodny vztah, preto firmy maju cennik za jednotlive ukony a predtym nasleduje obhliadka alebo aspon zaslanie fotiek bytu/domu, aby sa obe strany dohodli/ pripadne nedohodli.
Stále sú profesie , ako operátor výroby alebo pomocná sila v kuchyni kde sa zarába 4€ na hodinu v čistom. A vedúci vás tam buzeruje. Upratovačku môže robiť aj človek so základnou školou, podľa mňa je 30€ za byt v pohode, ak to trvá len cca 3 hodiny. Ak sa človek s VŠ rozhodne chodiť upratovať, je to jeho problém a nebudem mu preto platiť 200€ za upratanie bytu, keď sám toľko nezarobím za 8 hodín v robote ako IT-čkár.
@anonym_autor ked pani je za upratanie bytu 30eur na ruku malo (v rychlosti som nenasla info, ze to ma ofici prijem na fakturu) tak sa necudujme, ze vsetko v nasej krajine je drahsie a drahsie. Takto totiz moze rozmyslat kazdy, a to navyse aj platit dane, odvody a podliehat platnej legislative.... Btw toto nie je o ucte ku ludskej praci, ale o zdravom rozume.
Vidím, že som si vybral zlú profesiu, mal som byť upratovačka...to by mi stačilo mesačne spraviť 10 domov za 200€ a som vysmiaty. Myslím, že svoje deti ani nebudem posielať na VŠ, v dnešnej dobe to prestáva dávať zmysel, mám dojem, že upratovačky, cukrárky, kuchárky atď. zarobia viac než vyštudovaný ľudia.
Torta od cukrárky čo pečie doma na čiernotu 100€
Ak ide o bežné upratovanie, také zvládneš 3 byty za deň aj s presunmi a nezaberie ti to viac ako 8h. Takže 90€ v čistom na ruku denne, za 22 prac.dní je to skoro 2000€ v čistom, to by si musela mať hrubú mzdu okolo 3000€ aby si toľko dostala v bežnej práci. Tolko má 10% najlepšie kvalifikovaných zamestnancov a nie upratovačka čo môže byť kľudne negramotná. Ak sa ti to máli, držím palce pri hľadaní lepšieho kšeftu. 3000 zarábajú upratovačky vo Švajčiarsku a nie tu.
@biba_18 nemá. Bežná rodina si doma uprata aj sama priebežne a vedie k tomu aj vlastné deti. V dnešnej dobe kde už sú spotrebiče na všetko, nevidím dôvod prečo by trebalo upratovačku.
@lenka_vi1 veľa to je. Ale upratovačku má v okolí veľa ľudí. Sami neupratuju nemajú na to čas. Sú pracovne vyťažený a ak majú voľno v práci riešia iné veci ako upratovanie.
Mať upratovačku už nieje nič zvláštne.
@anonym_ae42a4 tak je
Chodila som opatrovať. Za to som mala vopred dohodnutú čiastku. K tomu som im aj upratovala, bez nejakého nároku. Prešiel mi čas aspoň. Ale upratala som, čo som chcela a videla, že treba. Pani mi chcela zaplatiť extra, no mne to bolo hlúpe (žiaľ, taká dávna výchova, za opatrovanie som mala toľko, koľko som si ja určila ). Potom vidím inzerát, kde je ponuka, veľa reakcií, ozvem sa a dajú 30€ za dvoj izbák. No neviem.....prišlo mi to málo, urimne. A ako tu už bolo to trápne vyjadrenie, aby inžinier zarábal menej ako upratovačka? Hm. Tak bohužiaľ. Žijeme v dobe, kedy vš vzdelaní ľudia ako aj ja, ktorí pracujú v štátnej, verejnej správe na nižších pozíciách normálne zarábajú menej ako zruční murári, elektrikári, remeselníci. Ale niekto má stále pocit, že vzdelaním dosiahol "neviem čo". Ja vravím, že "šikovné ruky, ochota a úsmev" je to dôležité. A preto sa netreba podceňovať. Preto som sa vzdala pôvodného zamestnania.

@zuzana76 úprimne, nepremýšľam o tom, či je to fér. Neporovnávam. Ak je dopyt, pokojne nech upratovačka zarobí rovnako alebo aj viac. Nepohoršuje má to.
@anonym_9ae493 ved ani mna, ale teda viac nie som ochotna platit, myslim, ze je to adekvatna mzda a nie je problem najst cloveka, co to urobi. Zato napr takeho doucovatela fyziky je naozaj tazke najst.