icon

Je 30 € za upratovanie dvojizbového bytu málo?

Včera o 20:52

30€ za dvojizbový byt. Som totálne hlúpa alebo je to fakt malo?

Strana
z5
zuzana76
Dnes o 11:19
@jamimo

@biba_18 len prach a vysávanie nie je upratovanie. Úkony som písala vyššie, myslím že prezlečenie perín som tam nenapísala. Ty máš so mnou dnes akýsi problém 🙂 čo ti prekáža?
Ja osobne napr. prezliekam periny každý týždeň.

@jamimo napr u nas co robi: umyt dvere a zarubne, utriet prach - parapety, stoliky, policky - iba v obyvacke a spalni, umyt kupelne, povysavat podlahu 150 metrov a umyt ju. Ma k dispozicii vysavace -2 druhy, vsetky cistiace prostriedky, umyt sprchovy kut a sklenenu zastenu, umyvadla, poumyvat kuchynsku linku - velku, umyt terasu, prelestit vstavane skrine - len tie velke plochy dvier, umyt technicku miestnost. Nemame ziadne lapace prachu doma, trva jej to tak 5 - 7 hodin asi dokopy, ak by robila aj okna, tak pride dva dni po 5 hodin to stiha vsetko. Cize ak robi aj okna dostane asi 100 eur, ak len bezne upratovanie 50-70 eur, ale je to cena 10 eur za hodinu, lebo tolko sa u nas zdrzi.

anonym_ae19ab
Dnes o 11:19
@martinka13

5-izbovy dom platim 30 eur za jedno upratovanie. Bežné- prach, vysávanie, 3 kúpeľne . Okresné mesto. 2 izbový byt nemôže trvať dlhšie ako 2 hodiny. 15 eur v čistom....? No skoro ako lekár.

@martinka13 Presne to iste som riesila. Aby som sa s upratovackou dohadovala, ze 15eur/hod je malo? Akoze mam zamestnancov s VS, praxou, jazykmi a tolko nemaju....Takze nie je problem, nasla som mladu kocku za 40E na dom = cca 5-6hod. Viac odmietam dat. A fakt nechapem, ze da niekto viac.

jamimo
Dnes o 11:21
@zuzana76

@jamimo nemyslim, ze biba ma problem, len ja tiez nerozumiem tomu, co pises a ze upratovacka co dostane 20 eur na hodinu urobi nieco lepsie ako ta co dostane 10, lepsie pri upratovani neznamena rychlejsie.

@zuzana76 je na vašej dohode koľko kto zaplatí a je ochotný zaplatiť. Ak máš dobrú upratovačku za 10 e na hodinu tak fajn, a buď rada, nikde to netvrdím, že lacnejšia upratovačka horšie upratuje.

biba_18
Dnes o 11:23

@jamimo nie, neprehliadla, som sa ťa niekoľkokrát pýtala či to všetko robí pravidelne a mne si to neodpovedala priamo 😏 napísala si to až zuzane…
tak posledná otázka - koľko by som mala dať za “neupratovanie” 2-izbového bytu kde povysáva, utrie prach a umyje kúpelňu? a príde každý týždeň…

zuzana76
Dnes o 11:23
@jamimo

@zuzana76 je na vašej dohode koľko kto zaplatí a je ochotný zaplatiť. Ak máš dobrú upratovačku za 10 e na hodinu tak fajn, a buď rada, nikde to netvrdím, že lacnejšia upratovačka horšie upratuje.

@jamimo ja ju tiez vyuzivam len sporadicky, vela veci si porobim sama, plus mam muza a deti, co tiez pomozu, ale k rodicom budem musiet tiez niekoho najst, tiez maju 4 izbovy velky byt a su uz nevladni, zatial to riesime my surodenci, sa striedame a vnuci pomozu, ale je toho dost, viest takmer 2 domacnosti na pravidelnej baze. Mama ale enchce zatial o upratovacke ani pocut, tak ju spracovavam. Lebo naozaj je to zahul, plus este nakupy im robit atd... a to vsetko popri praci a detoch.

betulinka1
Dnes o 11:24

@anonym_autor 30€ je v priadku aj je to bezne upratovanie. Generálne upratovanie ako od skríň, odťahovanie nabytku po leštenie líšt je to malo. Okna sa vzdy počítajú zvlast. Cize vzdy sa treba spytat co zháňa predstava majitela bytu. Ak je to prach, povysavat, vytriet, kupelne, umyt zrkadla, utriet dvierka v kuchyni, tak je to cena v poriadku, co sa da za 2-3 hodky. Za mna si to mohla vyskusat, ak by ti to trvalo dlhsie, zvysit cenu ak nie, tak sa rozlucit. Plus treba vediet, ci si kupujes svoju chemiu alebo ti kupia taku, ktoru rada používaš. Ja vzdy kupujem taku, ktoru chce upratovacka. Alebo si donesie, to jej zaplatim zvlast. Okna su vzdy zvlast. Inak ako tu bolo niekde napisane, ze za 5 izbovy dom 30€ niekto este plati. To by mne osobne bolo luto, taketo nieco vobec ziadat za tu cenu.

anonym_9243c1
Dnes o 11:26

Je veľmi dôležité, aké upratovanie. Ja prenajimam apartmán a upratujem ho sama. Je to veľký apartmán, 65m2 a veľká terasa, kde je aj gril. Ak chcem upratať naozaj dôkladne, tak potrebujem 4 hodiny. Je v tom v podstate všetko, okrem okien a kuchynských skriniek zvnútra. Niekedy len mikrovlnkou zabijem 15-20 minút, lebo je tak zamastena. Ale tým, že ho pravidelne upratujem poctivo, tak nemusím riešiť vrstvy vodného kameňa alebo splesnivene silikóny a tesnenia v sprchaci a pod. Ale teda makám vkuse. Kamošovi som raz bola pomôcť upratať jeho apartmán a bola som v šoku, lebo tam v živote nik neupratal napríklad sprchový žľab, sifón v kuchyni tiež neodtekal, zaneseny mastnotou, sklo na sprche nebolo už priehľadné od vodného kameňa, na oknách boli ešte zvyšky od omietok a pod. Tam som umývala aj okná a trvalo mi to 8 hodín všetko.

jamimo
Dnes o 11:33
@biba_18

@jamimo nie, neprehliadla, som sa ťa niekoľkokrát pýtala či to všetko robí pravidelne a mne si to neodpovedala priamo 😏 napísala si to až zuzane…
tak posledná otázka - koľko by som mala dať za “neupratovanie” 2-izbového bytu kde povysáva, utrie prach a umyje kúpelňu? a príde každý týždeň…

@biba_18 ty asi nerozumieš čo píšem . Ešte raz a naposledy. Len utretie prachu a vysávanie = nie je u mňa upratané. Máš predsa aj linku, dvere, kľučky, rámy, zrkadlá, sedačky, stále niečo, rotuje to. Ja upratujem na komplet, mama je tiež pedant.
Ak sa pýtaš na sumu 2izb. byt, len prach, vysávanie a kúpeľňa, tak 40e. Ja by som to za 30 nerobila.
Spokojná? Dostala si potrebnú odpoveď pre svoju spokojnosť? Pekný víkend ti prajem!

jamimo
Dnes o 11:35
@zuzana76

@jamimo napr u nas co robi: umyt dvere a zarubne, utriet prach - parapety, stoliky, policky - iba v obyvacke a spalni, umyt kupelne, povysavat podlahu 150 metrov a umyt ju. Ma k dispozicii vysavace -2 druhy, vsetky cistiace prostriedky, umyt sprchovy kut a sklenenu zastenu, umyvadla, poumyvat kuchynsku linku - velku, umyt terasu, prelestit vstavane skrine - len tie velke plochy dvier, umyt technicku miestnost. Nemame ziadne lapace prachu doma, trva jej to tak 5 - 7 hodin asi dokopy, ak by robila aj okna, tak pride dva dni po 5 hodin to stiha vsetko. Cize ak robi aj okna dostane asi 100 eur, ak len bezne upratovanie 50-70 eur, ale je to cena 10 eur za hodinu, lebo tolko sa u nas zdrzi.

@zuzana76 za okná aj my dávame príplatok.

zuzana76
Dnes o 11:37
@jamimo

@biba_18 ty asi nerozumieš čo píšem . Ešte raz a naposledy. Len utretie prachu a vysávanie = nie je u mňa upratané. Máš predsa aj linku, dvere, kľučky, rámy, zrkadlá, sedačky, stále niečo, rotuje to. Ja upratujem na komplet, mama je tiež pedant.
Ak sa pýtaš na sumu 2izb. byt, len prach, vysávanie a kúpeľňa, tak 40e. Ja by som to za 30 nerobila.
Spokojná? Dostala si potrebnú odpoveď pre svoju spokojnosť? Pekný víkend ti prajem!

@jamimo ja uz chapem, ty ponukas odmenu za ukol (vymenujes cinnosti, co treba urobit a povies 60 eur) a my mzdu za cas (doveziem, odveziem, som tam s nou a spocitam hodiny, pracuje stale, akurat kavu si dame spolu a to ona nezaratava do prace) . Cize nase upratovacky zarobia asi rovnako za odvedenu pracu, ale tvoja je u teba (mozno) kratsie a moja dlhsie. Cize moja tym padom prepocetom na hodinu zarobi menej.

jamimo
Dnes o 11:37
@zuzana76

@jamimo ja ju tiez vyuzivam len sporadicky, vela veci si porobim sama, plus mam muza a deti, co tiez pomozu, ale k rodicom budem musiet tiez niekoho najst, tiez maju 4 izbovy velky byt a su uz nevladni, zatial to riesime my surodenci, sa striedame a vnuci pomozu, ale je toho dost, viest takmer 2 domacnosti na pravidelnej baze. Mama ale enchce zatial o upratovacke ani pocut, tak ju spracovavam. Lebo naozaj je to zahul, plus este nakupy im robit atd... a to vsetko popri praci a detoch.

@zuzana76 ono to ešte v spoločnosti dlho potrvá- zvlášť u seniorov, aby prijali pomoc a fakt, že upratovačka nie je hanba ( v štýle , že som neschopná upratať si). My uvidíme ako bude s otcom, tiež by sme zvažovali pani do domácnosti.

biba_18
Dnes o 11:39

@jamimo samozrejme som spokojná s odpoveďou, že ty by si “neupratovanie” za 30€ neurobila, ty by si chcela 40 alebo 50 a makala by raďšej viac aj keď by som to ja napr. nežiadala 👍

jamimo
Dnes o 11:40
@biba_18

@jamimo samozrejme som spokojná s odpoveďou, že ty by si “neupratovanie” za 30€ neurobila, ty by si chcela 40 alebo 50 a makala by raďšej viac aj keď by som to ja napr. nežiadala 👍

Ty môj kvet🤦‍♀️

alica110
Dnes o 11:41
@jamimo

Ty môj kvet🤦‍♀️

@jamimo Ju ignoruj, nedohádaš sa 🙂 A ušetríš si nervy.

biba_18
Dnes o 11:43

no, a už hľadanie otdpovedí k otázke máme označené ako hádanie ☺️ takže alica, aj ty by si dala za utieranie prachu a vysávanie viac ako 30€? 🤷‍♀️

jamimo
Dnes o 11:45
@alica110

@alica110 ja sa nehádam, dokonca proti nej nič nemám, v určitých diskusiách sa aj zhodujeme. (Samozrejme, že sa nemusíme zhodnút v každej) Neviem, čo jej dnes preletelo popod nos, keď si vzala na paškál upratovanie. Ja odchádzam, have a fun 😗

liligreg
Dnes o 11:46

Trnava 2.5 izbový byt + kúpeľňa so sprchovy kutom, toaleta… Pred Vianocami som si dala prvýkrát upratať, boli tu od 13.30 do 19.00 cca. Okna sa nerobili, bola zima, ale chcela som povodne aj tie. Platila som 265€.

Teraz chodia každý druhy tyzden – utriet prach, povysavat, pavučiny, ak by náhodou boli, umývajú, vyleštiť zrkladla, mikrovlnku, umyť dvere, zárubne, parapetné dosky…. Taký základ, vlastne to, čo robím aj ja cez vikend, len majú na zo visc času. Ja to urobím rýchlo za hodinu, nech mám čas byt so synom, im to trvá 2-3h, chodia 2. Je to hlbkovejšie čistenie. Platím 55€ každý druhý týždeň

anonym_cf852b
Dnes o 12:16

no keby sa tak ten cas dal vratit spat 😅
na keru r*t som ja trcala 6 rokov na vyske, ked som si s odflaknutou zakladkou mohla zarobat viac ako teraz zarobim ??? Musim pokukat inzeraty, mozno niekoho najdem, kto mi je ochotny zaplatit tych 250 eur na jedno upratovanie ...
a tusim idem vystavit mojim chlapcom ucet za kazdodenne/ tyzdenne upratovanie ... a ja kr*va to robim zadara ... ved by som si mohla dochodok uzivat na Hawai potom 😅

aurora33
Dnes o 12:24

@anonym_autor podla mňa to je málo.

alica110
Dnes o 12:30
@anonym_cf852b

no keby sa tak ten cas dal vratit spat 😅
na keru r*t som ja trcala 6 rokov na vyske, ked som si s odflaknutou zakladkou mohla zarobat viac ako teraz zarobim ??? Musim pokukat inzeraty, mozno niekoho najdem, kto mi je ochotny zaplatit tych 250 eur na jedno upratovanie ...
a tusim idem vystavit mojim chlapcom ucet za kazdodenne/ tyzdenne upratovanie ... a ja kr*va to robim zadara ... ved by som si mohla dochodok uzivat na Hawai potom 😅

@anonym_cf852b No vidiš to, šikovným patrí svet 😉

zuzana76
Dnes o 12:30
@alica110

@biba_18
@jamimo

@alica110 ja si myslim, ze kamenom urazu je, co v ktorom byte/dome treba urobit. Je jasne, ze ak niekto chce vycistit aj mikrovlnku, chladnicku, ma milion sosiek niekde na polickach a treba vsetky umyt a pod nimi utriet prach, je to ina robota ako v minimalistickom dome/byte. Ale ak teda davate 20 eur za hodinu v preplnenom byte, tak ta upratovacka tam tiez stravi dost vela hodin, ak to ma byt upratane dosledne - pocitajme, ze tam stravi 7 hodin a vy jej date 20 eur, vyjde vas upratanie takehoto bytu na 140 eur. Ten, kto ponukne 10 eur, tak zaplati 70 eur. V preplnenom byte by som asi ponukala mzdu za ukol, upratovacka pride, omrkne byt, ja poviem, ze dam 100 eur a chcem aby urobila taketo cinnosti a ona bud suhlasi, alebo odide. Potom je tu niekto, kto ma byt fakt minimalisticky, ziadne sosky, netreba mikrvlnku chladnicku urobit, lebo to robi sam majitel, vlastne chce len umyt podlahy, utriet prach, umyt kuch linku, dvere, zarubne, tam mi napr 100 eur pride prehnane. Cize treba zvazit vsetky aspekty a narocnost prace.

anonym_cf852b
Dnes o 12:37
@alica110

@anonym_cf852b No vidiš to, šikovným patrí svet 😉

@alica110 tak, tak ... esteze "ist smerom dole" mozem stale ... naopak by to uz bolo tazsie. Tak este pouvazujem, ci nezmenim zamestanie 😅

alica110
Dnes o 12:41
@anonym_cf852b

@alica110 tak, tak ... esteze "ist smerom dole" mozem stale ... naopak by to uz bolo tazsie. Tak este pouvazujem, ci nezmenim zamestanie 😅

@anonym_cf852b Podľa tvojej odpovedi je zrejmé, že debata s tebou postráda zmysel.

anonym_cf852b
Dnes o 12:46
@alica110

@anonym_cf852b Podľa tvojej odpovedi je zrejmé, že debata s tebou postráda zmysel.

@alica110 ved som nechcela debatu ...
ja som napisala, co si myslim o tom, ze jedno upratovanie a take palky a ze su ludia ochotni tolko dat za to ...
aj k mojej mame chodi upratovacka, lebo ma 76 r. a nevladze uz sama a ja som v inom meste .. a nastastie je to normalna baba a povysava, poutiera prach a vycisti kupelku a zachod za 25 eur kazde 2 tyzdne ... a nechce zbohatnut na mojej mame.
Ja nastastie este vladzem a ja by som ani tych 30 eur tyzdenne by som nedala za to

anonym_9ae493
Dnes o 12:51

@anonym_autor Za mňa za 2izbák fajn, za predpokladu, že nie je extrémne znečistený. Som inak prekvapená, ako sa tu porovnáva doučovanie učiteľom s prácou upratovačky. To si za fyzickú prácu nezaslúži zaplatené? Žila som v zahraničí a fyzická práca tam bola spravidla ohodnotená lepšie než práca v kancelárii. Nevidím na tom nič zlé, niekto študuje a možno pracuje viac hlavou, niekto pracuje manuálne. Manuálna práca vie byť náročná.

zuzana76
Dnes o 12:58
@anonym_9ae493

@anonym_autor Za mňa za 2izbák fajn, za predpokladu, že nie je extrémne znečistený. Som inak prekvapená, ako sa tu porovnáva doučovanie učiteľom s prácou upratovačky. To si za fyzickú prácu nezaslúži zaplatené? Žila som v zahraničí a fyzická práca tam bola spravidla ohodnotená lepšie než práca v kancelárii. Nevidím na tom nič zlé, niekto študuje a možno pracuje viac hlavou, niekto pracuje manuálne. Manuálna práca vie byť náročná.

@anonym_9ae493 aj mentalna praca vie byt narocna, zvacsa to byva nejako odstupnovane, nemusi byt na zaklade akademickeho studia, ale na zaklade znalosti. Fyzicka praca stolara, instalatera je iny druh prace, tam musis aj nieco vediet a aj fyzicky pracujes, ale ked upratujes, tak tam davas len svoju energiu, nejde o nejake zlozite uvazovanie, maximalne si precitat, aky cistiaci prostriedok mozes pouzit na aky material.

zuzana76
Dnes o 12:59
@anonym_9ae493

@anonym_9ae493 a zda sa ti fer, ze napr aj ucitel a aj upratovanie vezme 20 eur za hodinu? mne nie, alebo napr taky lekar? ci pravnik?

martinka13
Dnes o 14:38
@anonym_e815f9

@martinka13 lenivý človek nech si zaplatí, aby mu niekto cudzí išiel umývať wc po jeho moči. Alebo mastnú linku, digestor, keď sa mu nechce po každom varení utrieť. Či povysávať, alebo dať mužovi do ruky handru a pronto. Tak prečo by si nemohli vypýtať za takúto službu viac ako predavačka? Tieto služby sú čoraz viac vyhľadávané a preto si treba aj vážiť, že niekto vôbec príde.

@anonym_e815f9 lenivý? Nie som lenivá. Len si viem zarobiť na to, aby niekto po mne upratal WC a ja zatiaľ pojdem s rodinou na víkendový pobyt.... Pre mňa je čas tá najdrahšia vec. Preto ním nebudem mrhať na upratovanie domu. A človek, ktorý mi upratuje je nadmieru spokojný. Takže WIN-WIN

Strana
z5