Je bezpečné ukladať pracie prostriedky na sušičku?
Ahojte , ja len takú jednoduchú otázku .. možem položiť pracie prostriedky hore na sušičku ? Nebude tomu vadiť to teplo ? Respektíve či je to bezpečné 🫤 je to koli miestu , ďakujem za rady a skúsenosti
Jasné, že je to ok. Veď tam vôbec nie je teplo, nebála by som sa toho. Už si vôbec tú sušičku použila? 🙂 Iba tak sa pýtam.
Jasné, že je to ok. Veď tam vôbec nie je teplo, nebála by som sa toho. Už si vôbec tú sušičku použila? 🙂 Iba tak sa pýtam.
@lujziana44 áno 😅 mne sa práveže zdalo že je hore trochu teplo ale to možno ide zozadu tej sušičky ?
@lujziana44 áno 😅 mne sa práveže zdalo že je hore trochu teplo ale to možno ide zozadu tej sušičky ?
@anonym_autor v lete v aute ich vozis? Stalo sa im uz nieco?
Akoze je tam teplo, my mame hlavne medzi prackou a susickou dost teplo, tiez som rozmyslala uz, ci tym prostriedkom, ktore tam hore mam, to teplo nevadi, ale zatial sa nicomu nic nestalo 😅 mame malinku kupelnu, mozno preto sa tam to teplo aj viac drzi, alebo to bude susickou (tiez sme boli obmedzeni dost vo vybere, kedze som potrebovala uzku)
@anonym_autor v lete v aute ich vozis? Stalo sa im uz nieco?
@viestta viem , že to myslíš dobre ale v poslednom čase si v diskusiách strašne sarkastická , ak nechceš poradiť v dobrom , scrolluj ďalej 😎
@anonym_autor prepac, nechcelo sa mi kudrlinky vypisovat, ked tvoja otazka nema logiku
@viestta nie každá otázka ani odpoveď tu vždy má logiku 😎 dakedy som tvoje odpovede čítala rada , no ako vravím v poslednom čase ich rovno prehliadam
Akoze je tam teplo, my mame hlavne medzi prackou a susickou dost teplo, tiez som rozmyslala uz, ci tym prostriedkom, ktore tam hore mam, to teplo nevadi, ale zatial sa nicomu nic nestalo 😅 mame malinku kupelnu, mozno preto sa tam to teplo aj viac drzi, alebo to bude susickou (tiez sme boli obmedzeni dost vo vybere, kedze som potrebovala uzku)
@vikusjk máme to rovnako , malá kúpeľňa , veľká teplota keď suším .. včera som ich tam položila a keď som išla doplniť práci gél všimla som si , že sa trošku varia 😃 nechám ich ale zatiaľ tak 😁
@anonym_autor ak sušičku veľmi netrasie a nespadne ti to, tak môžeš.
Desať rokov mám tam všetko prášok, gély aj tablety, color catcher , aviváž, odstraňovač skrv atd
@anonym_autor sa zamysli nad odpoveďou na otázku ktorú ti dala @viestta - ak by si sa len trochu zamyslela, našla by si odpoveď na svoju otázku ... o ničom inom to nebolo ...
je možné že chceš mudrovať ako sa šíri teplo zo sušičky, či vrchom alebo zozadu - ale to si mala tak koncipovať otázku. lebo na tvoju otázku ti viestta odpoveď dala ...
moja odpoveď je - nič sa im nestane. tak ako sa im nestane v lete v aute tých pár chvíľ...
@anonym_autor sa zamysli nad odpoveďou na otázku ktorú ti dala @viestta - ak by si sa len trochu zamyslela, našla by si odpoveď na svoju otázku ... o ničom inom to nebolo ...
je možné že chceš mudrovať ako sa šíri teplo zo sušičky, či vrchom alebo zozadu - ale to si mala tak koncipovať otázku. lebo na tvoju otázku ti viestta odpoveď dala ...
moja odpoveď je - nič sa im nestane. tak ako sa im nestane v lete v aute tých pár chvíľ...
@biba_18 ďalšia 😅
Baby ja som chcela len jednoduchú odpoveď na moju jednoduchú otázku. Zdôrazňujem JEDNODUCHÚ lebo viem , že je “jednoduchá”. 😁 Proste som s tým nemala skúsenosť , nechcela som tu rozprúdiť nič .. každopádne ďakujem všetkým za odpovede. Čo som potrebovala vedieť viem , pekný deň a víkend všetkým 🙂
Baby ja som chcela len jednoduchú odpoveď na moju jednoduchú otázku. Zdôrazňujem JEDNODUCHÚ lebo viem , že je “jednoduchá”. 😁 Proste som s tým nemala skúsenosť , nechcela som tu rozprúdiť nič .. každopádne ďakujem všetkým za odpovede. Čo som potrebovala vedieť viem , pekný deň a víkend všetkým 🙂
@anonym_autor ja sušičku nemám, ale syn má, a ma na nej položené pracie prostriedky.
@vikusjk máme to rovnako , malá kúpeľňa , veľká teplota keď suším .. včera som ich tam položila a keď som išla doplniť práci gél všimla som si , že sa trošku varia 😃 nechám ich ale zatiaľ tak 😁
@anonym_autor no akoze gel je asi ina vec, kedze je tekuty 😅 ale mojim lakom na vlasy sa tam zatial nic nestalo, to som sa bala, ze je to pod tlakom, cize ono ta teplota asi pocitovo je vysoka, ale realne asi nie nejako nebezpecna pre tieto produkty, teda dufam 🙈
@anonym_autor Daj si na sušičku, kde skladuješ tie pracie prostriedky, teplomer a odsleduj si, či a ako veľmi stúpa teplota. Možno máš len subjektívny pocit, že teplota veľmi stúpa, ale nemusí to tak byť, ale aj môže. Moja sušička sa vôbec zvrchu nezahrieva, teplo cítim, len keď položím ruku na sklenené dvierka a aj to až po dlhšom čase. Kamoška mala menšiu kúpeľňu a u nej som teda dosť cítila, že zo sušičky sála teplo a teda teplota v kúpeľni sa určite pri chode sušičky zvyšovala.
Kopírujem, čo mi vyhodila AI:
Pracie prostriedky by sa mali skladovať pri
stabilnej, izbovej teplote, ideálne v rozmedzí 10 °C až 25 °C. Hoci znesú aj mierne výkyvy, extrémne horúčavy alebo mráz môžu znížiť ich účinnosť, spôsobiť zmenu konzistencie (zhustnutie, hrudkovanie) alebo separáciu zložiek.
Tu sú podrobnosti pre rôzne typy pracích prostriedkov:
Ideálne podmienky: Chladné, suché a tmavé miesto, mimo priameho slnečného žiarenia a zdrojov tepla (napr. radiátorov).
Tekuté pracie gély: Sú citlivé na nízke teploty a pri teplotách pod bodom mrazu (0 °C a menej) môžu zamrznúť a separovať sa. Ak zamrznú, po rozmrazení ich treba dôkladne pretrepať, no ich čistiaca schopnosť môže byť znížená.
Pracie prášky: Vyžadujú suché miesto, pretože vlhkosť spôsobuje ich hrudkovanie a znižuje účinnosť.
Kapsule na pranie (PODS): Extrémne teplo alebo vlhkosť môžu spôsobiť, že sa obal kapsule predčasne rozpustí alebo zlepí.
Čomu sa vyhnúť:
Skladovanie v nevykurovanej garáži, pivnici alebo v aute počas zimy (mráz).
Skladovanie na priamom slnku alebo priamo nad/vedľa práčky a sušičky (vysoká teplota).
Tip: Vždy dbajte na to, aby boli obaly tesne uzavreté, čo pomáha chrániť prostriedky pred zmenami teplôt a vlhkosťou.
A ešte mrkni tento článok. Tam je, okrem iného, písané, že teploty do max 85°F, čo je cca 30°C a že najhoršie robia týmto prostriedkom výkyvy teploty.
https://www.housedigest.com/1458256/store-laund...
@anonym_autor hmm, ja mam pracku a susicku v jednom a teda nemam okolo nej vobec nic na radu opravara, pretoze to zevraj moze uskodit samotnej prackosusicke. Neviem, ako je to so samostatnymi susickami. Ale ak sa ti zdalo, ze sa ten gel varil, tak to podla mna nie je dobre. Asi sa nic nestane, ale zase pre pokoj na dusi, ak niekde najdes miesto ...
@anonym_autor hmm, ja mam pracku a susicku v jednom a teda nemam okolo nej vobec nic na radu opravara, pretoze to zevraj moze uskodit samotnej prackosusicke. Neviem, ako je to so samostatnymi susickami. Ale ak sa ti zdalo, ze sa ten gel varil, tak to podla mna nie je dobre. Asi sa nic nestane, ale zase pre pokoj na dusi, ak niekde najdes miesto ...
@chlebikova Vies aj povedat, ako by sa mohol varit gel pri teplote 60 stupnov? Pretoze pri takych teplotach susia susicky. Vysoke teploty pouzivaju na kratky cas.
@chlebikova Vies aj povedat, ako by sa mohol varit gel pri teplote 60 stupnov? Pretoze pri takych teplotach susia susicky. Vysoke teploty pouzivaju na kratky cas.
@anonym_831d5e autorka povedala, ze sa jej zdalo, ze sa trosku varia. Ja neviem, co myslela a odpovedala som jej bez zbytocnych ustipacnych reci v najlepsom umysle 🙂
My máme v kúpeľni podlahové kúrenie, ktoré vypínam len v letných horúčavách, od jesene do leta tam kúrime a gély mám z tej podlahy normálne teplé 😀 A je to tak už viac ako desať rokov…

Na sušičke nie je teplo.