Koľko skutočne stojí čistenie páperovej bundy?
Ahojte, koľko je taká bežná cena za vyčistenie paperovej bundy? Dnes som zaniesla krátku zimnú paperovu bundu Hilfiger do čistiarne a ostala som prekvapená že vyčistenie stojí 17€. Je to ok cena?
ja periem aj paperove bundy v pracke, co je ale dolezite, rovno z pracky idu do susicky. Su stale ako nove. Pochybujem vsak, ze by sa dali iba oprat a nechat volne uschnut... zo susicky su take pekne "nacechrane", nafuknute, skratka ozaj ako nove.
Nemas ani nejaku kamosku so susickou? Zase taka bunda sa operie 1x cez sezonu a 1x po sezone pred uskladnenim, tak keby si za to kamosku hoc na kavu zavolala / dala jej nejaku lepsiu cokoladku, nemyslim, ze by s tym mala problem. Ja som uz niekolkokrat u nas prala kamoskam, ked mali pokazenu pracku. A zase kamoska mne piekla medovniky, kedze som zistila, ze sa pokazila moja rura prave vo chvili, ked uz boli povykrajovane na plechoch.
Hej stojí to cca takto. Keď 2 krát zanesieš do čistiarne, za tú cenu môžeš kupovať novú. Ja všetko dám do práčky a hotovo, zatiaľ všetko prežilo.
Ok ďakujem tak aspoň budem vedieť do budúcna že to tak stojí 😊
ja periem páperky doma a potom ju rozložím na vešiak po ležiačky a súší sa asi 5 dní. Aby perie v nej vyschlo. Potom riadne povytriasať.
Ano je to taketo drahe, lepsie sa ti oplati vyprat setrne v pracke a dobre vysusit.
@ivana11155 na to si netrúfam, možno keby mám nejaké lacné bundy doma že ak nejakú zničím nebude mi to vadiť ale bojím sa to testovať na drahších bundách 😕 hlavne máme vrchom plnenú práčku a moc s ňou nie som kamarátka
Áno, je to také drahé 😏 Ja som raz doma vyprala drahú mužovu páperovú bundu, no už by som to nikdy viac neurobila 😃 Urobili sa v nej hrčky, guľky, no hrôza ako vyzerala. V čistiarni to za poplatok našťastie napravili - a to na štítku bundy bolo povolené šetrné pranie v práčke (no sušičku nemám, asi to bol ten problém...)
prečo? Jedna má 15 rokov a druhá 9. Stále sú v pohode. Tá 15 ročná má už zničené rukávy ale od nosenia nie zničené perie. Treba vedieť aj prať 🙂
Ja periem doma tiež v práčke, ale takéto veci si nechávam na leto keď je prudké slnko. Normálne vyperiem v pračke a dam osušiť na balkón. Raz za pol hodinu poriadne popretriasam aby sa to perie nepolepilo a je ako nová.
Aj znackove sportove paperky periem doma v specialnom geli. A zo susicky vyjdu ako nove z obchodu.
Nemas dovod sa urazat... tiez mam dve Hilfigerky, zhora plnenu pracku a periem ich normalne... su v pohode, ked ich ponatriasas... perie v nich je rovnake ako v inych paperkach, akurat sme zaplatili 200e za znacku
@maximiliana ja sa neurazam len sa pýtam či je tá cena ok nepýtam sa ako kto perie paperove bundy 🤷

Ja Ti napisem,ze len 17? To cistenie sa vobec neoplati, je to drahe.