icon

Koľkokrát do týždňa periete?

27. sep 2025

Ahojte, sme 2 dospely a 2 rocne dieta. Byvame v byte a mame psa. Pride mi, ze pracka a susicka ide u nas nonstop. Minule na rodinnej oslave som zachytila konverzaciu dvoch zien, domacnost zlozena z tolkych ludi ako nasa, akurat bez psa, ako sa stazovali ze peru AZ 7-8x do tyzdna. Odvtedy sa nad tym zamyslam, ze ja vlastne nemam asi den, kedy by som neprala 2x, niekedy dokonca az 3x 🙀. Dnes mi ide uz stvrta pracka kedze periem aj postelne pradlo aj deky. Pride mi to strasne vela, neekologicke a neekonomicme, prosim vas, co robim zle? Pracku mam na 6kg.
Bielizen triedim takto:
-spodne pradlo plus uteraky
-tmave
-farebne
-biele
-kuchynske utierky
-vlnene svetre v tomto obdobi ked sa nazberaju
-postelna bielizen / deky, ale to v priemere asi 1x za tyzden
Sportove uz periem s klasickym pradlom, prestala som to rozdelovat kedze je to vzdy len par kusov.
Dakujem 😊

autor
28. sep 2025
@anonym_16b5ce

@kaca222 ale ved hodi do pracky len spodny diel pyzama, doteraz bolo leto, cize to boli len nejake kratke sortky. Ak nema velkost xxxxxl, tak tie sortky az tolko miesta v pracke nezaberu

@anonym_16b5ce sortky nosime s muzom celorocne. Tie periem so spodnym pradlom a uterakmi

anonym_16b5ce
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_16b5ce sortky nosime s muzom celorocne. Tie periem so spodnym pradlom a uterakmi

@anonym_autor no pozrime sa, tak sortky nosite celorocne, tak neviem co sa kaca , teda @kaca222 tak cuduje, ze menit kazdy den🤷‍♀️

mirus11
28. sep 2025

No ja beriem za tyzdeň ,2 niekedy 3x,pokiaľ prevliekam duchny,tak to dávať prať zvlášť.Som dospelá osoba a 2 deti(12,14)periem bledé zvlášť,tmavé zvlášť a ešte niečo čo sa naskytne.deti majú veľa oblečenia,takže my úplne stačí oprať cez víkend(všetci si dávame nové oblečenie každý deň,ja do roboty aj deti do školy)Muž chodí na týždňovky,tak ten si dá oprať keď príde domov.ale v týždni poväčšine neperiem vobec .

nelka93
28. sep 2025

Sme 2 dospelí, perieme kazdy 3.den cca 2 práčky. Uteráky perieme naraz, ked sa nazbiera plná práčka a to isté utierky. Posteľné periem zvlast

jednorozec007
28. sep 2025
@anonym_451926

@anonym_autor periem nonstop furt každý deň .. hlavne bolo leto a my všetci spoteni plus dieťa začína jesť takže všetko špinavé, ogrcnute alebo oslintane. Ja dosť často periem aj poťahy na gauči , obrusy a také cca raz za mesiac takže ešte aj to k tomu sa pridá.

@anonym_451926 tak ale ved pranie závisí aj od toho, koľko krát sa clovek prezlecie.Ked ma niekto na sebe kazdy den komplet ine oblečenie tak jasne že perie viac ako ten čo jedny rifle nosí 5 dni a k tomu mení iba tričká a spodné prádlo.Proste sa neporovnávaj.A hlavne keď máš malé dieťa, veď oni všetko upatlajú, seba aj Vas aj psa.

elis248
28. sep 2025

2 dospelí+2deti(škôlkari) + tretie dieťa na ceste. Za týždeň periem 1 kopa bledé oblečenie, 1 kopa tmavé+farebné oblečenie, 1 kopa uteráky+utierky. K tomu cca 1x za 2 týždne postelné prádlo, deky alebo čo sa vyskytne. Sušičku nemám. Práčka je na 6kg. Nerozumiem ako môže niekto prať každý deň aj 2 práčky.

anonym_f78085
28. sep 2025

Sme traja. Periem akokedy niekedy mi idú 4 pracky niekedy týždeň nic.

lucinka1324
28. sep 2025

@anonym_autor sme dvaja dospelí a malé dieťa. V priemere asi 2 práčky za týždeň. Farby netriedim. Keď je tam niečo veľmi tmavé tak hodím do práčky obrúsok na zachytávanie farieb. Spodné prádlo zvlášť neperiem, pridávam do prania sanytol. A oblečenie si oblečieme vždy viackrát ako len raz tak isto uteráky používame viac ako jeden deň 🙂

anonym_16b5ce
28. sep 2025
@lucinka1324

@anonym_autor sme dvaja dospelí a malé dieťa. V priemere asi 2 práčky za týždeň. Farby netriedim. Keď je tam niečo veľmi tmavé tak hodím do práčky obrúsok na zachytávanie farieb. Spodné prádlo zvlášť neperiem, pridávam do prania sanytol. A oblečenie si oblečieme vždy viackrát ako len raz tak isto uteráky používame viac ako jeden deň 🙂

@lucinka1324 toto netriedenie si neviem predstavit, nahadzat vsetko do pracky.

dianaaaaa
28. sep 2025

Sme dvaja a periem 2x do týždňa
+ niečo mimoriadne,keď periem záclony alebo psie veci
Máme 12 kg práčku

andy024
28. sep 2025
@anonym_16b5ce

@anonym_16b5ce ani ja, spodne pradlo a veci z ihriska spolu ... tiez pouzivam dezinfekciu ale pradlo vzdy triedim

minutka
28. sep 2025

Sme 2+1. Tricka menime denne, nohavice nie. Syn denne minie 1-2 outfity (stale sa prezlieka). Uteraky menim 2x tyz. Postelne kazde 3 tyz. Pracku mam vacsiu, vychadza mi to asi 4 pracky tyzdenne.

simca06022011
28. sep 2025

ked bola dcera mala pralo sa viac, aktualne ide za tyzden 9kg pracka: 2x tmave, 2x biele handry a utierky = 1x ak robim vleke upratovanie tak 2x... uteraky 1x mi zvycajne tiez vyjde cela pracka. A periny.. to mame 1x za tyzdne pracka... cize dokopy cca 7x do tyzdna ide pracka, aktualne stvrtok-piatok a potom este jedna v nedelu. periem viac naraz.
Specialne materialy idu osve, zvycajne len v zime.. ine funkcne oblecenie nemame na leto a tak... a to len ked treba a samostatne operiem, extra sa este potom peru bundy, a kadejake take veci.. a zabudla som na psove veci, to tiez ide osve...
cize pracka ide dost :D

simca06022011
28. sep 2025
@anonym_16b5ce

@anonym_16b5ce tiez nie, skusala som a biela nikdy z toho nie je biela :DDD ostavali mi take zasednute veci aj napriek papierikom. Ja svetle davam na 60°C s inym gelom ako farebne/cierne

anonym_16b5ce
28. sep 2025
@simca06022011

@anonym_16b5ce tiez nie, skusala som a biela nikdy z toho nie je biela :DDD ostavali mi take zasednute veci aj napriek papierikom. Ja svetle davam na 60°C s inym gelom ako farebne/cierne

@simca06022011 to v zamene manzeliek vzdy take neporiadne zeny natrieskaju vsetko do pracky a pride poriadna gazdina a chyta sa za hlavu ze co to maju ake zasednute biele pradlo.
Ja na cierne tiez gel, na biele a farebne prasok na pranie.

viera111111
28. sep 2025

Fuuu, tolke tak casto? My sme traja bez zvierata. Dcerja kazdy den oblieka vsetko ciste. Cely tyzdne zbieram a periem cez vikend. Oblecenie triedim na svetle a tmave. Samostatne periem spodne pradlo kazdy druhy tyzden. Osusky, uteraky, utierky a obliecky na vankus spolu, raz tyzdenne. Ostatne postelne kazdy druhy tyzden. Biele uz tiez periem so svetlym, kedze mam 2 tricka. Takze za vikened mi idu 4 alebo 5 praciek. Co preboha periete ze za tyzden mate 14 praciek. Chapem pri mensim detoch sa popisaju, pospinia ale aj tak to nemoze urobit 10 praciek. Bud mate male pracky alebo ich pustate poloprazdne. Niekedy a to hlavne v lete ked sa nosia kratasy, tak mam pocit ze pustam poloprazdnu pracku, ale dcerka nema az tolko oblecenia aby si vystacila na dva tyzdne

anonym_e8d88c
28. sep 2025
@anonym_16b5ce

@simca06022011 to v zamene manzeliek vzdy take neporiadne zeny natrieskaju vsetko do pracky a pride poriadna gazdina a chyta sa za hlavu ze co to maju ake zasednute biele pradlo.
Ja na cierne tiez gel, na biele a farebne prasok na pranie.

@anonym_16b5ce neporiadna žena určite nie som ale mám iné veci na práci ako 20 práčok za týždeň vyprať keď nemusím. Kedysi som aj ja triedila všetko a potom som zistila že je to iba stratu času. Mám bielu krásne bielu vôbec nie je zašednutá, asi len treba používať správne papieriky a pracie prostriedky 🙂

clementisa
28. sep 2025

Každý druhý deň a to sme traja dospelí no katastrofa a cez víkend aj dva krát tmavé bledé farebne biele každé zvlášť vždy si to rozdelím aby som celý víkend nestravila v práčovni

sense
28. sep 2025

2-4x do týždňa, sme 3

autor
28. sep 2025
@anonym_e8d88c

@anonym_16b5ce neporiadna žena určite nie som ale mám iné veci na práci ako 20 práčok za týždeň vyprať keď nemusím. Kedysi som aj ja triedila všetko a potom som zistila že je to iba stratu času. Mám bielu krásne bielu vôbec nie je zašednutá, asi len treba používať správne papieriky a pracie prostriedky 🙂

@anonym_e8d88c a ake pouzivas?

dvanastka
28. sep 2025

@anonym_autor periem raz do týždňa dve pracky. Sme traja.

nelinka15000
28. sep 2025
@callisia

@anonym_autor my sme traja a periem 2x, max 3x do týždňa. V lete viac, keď aj vankúše a periny periem. Nechápem čo toľko furt periete každá. To púšťate poloprázdnu práčku či čo?

@callisia
Budú mať elektrá aspoň dobré tržby, keď budú stále všetci nové práčky kupovať pri toľkých praniach behom týždňa😃
Tiež nevydržia večne.

autor
28. sep 2025
@dvanastka

@anonym_autor periem raz do týždňa dve pracky. Sme traja.

@dvanastka wau, ako to dosiahnes? Ako triedis? Len biele a ostatne? Alebo?

anonym_e1770f
28. sep 2025

Denno denne. Deky, obliečky. Uteráky, osušky, utierky spolu na 60 st. Triedim ich na farebné, biele. Potom triedim na 40 st. čisto cierne, biele len s bielym, pastelové farby, atď. Proste neperiem hala bala. Neexistuje aby som dala farebné s čiernym alebo bielym. Proste to oblecko musi žiariť 🤣🤣🫣

dvanastka
28. sep 2025
@anonym_autor

@dvanastka wau, ako to dosiahnes? Ako triedis? Len biele a ostatne? Alebo?

@anonym_autor presne tak. Veď za týždeň nič nieje úplne špinavé. Spodné prádlo a ponožky si meníme každý deň za čisté. Takže dávam dokopy jednu várku svetle a jednu tmavé prádlo. Biele veci ani moc nemáme. Nenosíme skoro nič biele.

avocado123
28. sep 2025

My sme 3ja - 2ja dospelí a 1 skoro 3 ročné dieťa.
Manželove veci - všetko dokopy periem tak raz za skoro 3 týždne na 60ke. Ak samozrejme má nejaké "krajšie" veci, ktoré sa nesmú prať na vysokých stupňoch, tak to dám to môjho prádelného koša čo mám spolu s našim dieťaťom. My v podstate vynosíme celú skriňu a až potom to dám prať. Možno tak raz za 10 dní jedna práčka. Svetlé a tmavé to mám rozdelené. Na 40ke periem. Uteráky spolu s posteľnými obliečkami, ktoré mením približne raz do týždňa, niekedy aj 2 týždne. Čiže ja fakt periem dosť málo keď vidím ako sa tu zapájate do diskusie. To by ma šľak trafil 😅😂 Sušičku nemáme. Takže toľko asi.

smajcii
28. sep 2025

Keby toľko triedim, asi sa tá chudera práčka neprestane nikdy točiť 😁
Triedim na svetlé a tmavé, posteľné a utierky dávam prať väčšinou so svetlým, pretože toho toľko nemáme 😁 používam dezinfekciu, takže myslím, že stačí aj na 60. No a vyjde to teda max. 2x do týždňa, sme 2 dospelí a 1 dieťa. Nemám sušičku, ale iba jeden sušiak, takže pekne jedna práčka sa vyperie a kým to neuschne, tak neperieme 😁

luluciaa
Autor odpoveď zmazal
dankabetka
28. sep 2025

@anonym_autor ahoj, u nas tak 9-10 pracok tyzdenne, 5kg pracka ( mam ju uz 13 rok...vtedy som nad detmi neuvazovala, aby som kupila velku, a vymenit ju ked funguje je mi luto )
Periem : uteraky 1x tyzdenne, obliecky 2x do mesiaca ( teda po 2 tyzdnoch ale na preskacku, raz nase, raz detom...takze kazdy tyzden jedny ), spodne pradlo 1x , tricka po kazdom pouziti, mikiny, bundy 1x tyzdenne, nohavice ak chalani oblecu nahodou 3x ...uz oslavujem, zvacsa 2 dni maximálne za sebou, pyzama po 2-4 nociach, oblecenie zo zahrady po vikende.....a tak stale dookola 😅
Perieme stale, sme 2+2( chalani 6 a 9 rokov ), perem na 40 a 60, na 30 len vynimocne na 90 som neprala nikdy😉

anonym_7d3074
28. sep 2025

Sme 2 dospelí a máme 6 detí. Periem raz do týždňa. Vtedy ide práčka celý deň.