icon

Periete detské nohavičky samostatne alebo s iným oblečením?

Včera o 07:08

Ahojte, periete detské nohavičky zvlášť ? Alebo s detským oblečením? Alebo pripadne s vašim spodným pradlom ?

Strana
z2
jaskolka
Včera o 07:14

Nie, normálne periem s ostatným oblečením. Veď to by som musela aspoň týždeň tie drobné "gaťušky"zbierať,aby bolo na jednu práčku 😃😃

anonym_70c7f7
Včera o 07:17

Žiadne spodné prádlo neperiem oddelene. Ani naše, ani detské. Až na koníkovi som sa dozvedela, že ho niektoré perú zvlášť. Ak teda nie sú od moču alebo stolice, vtedy zaperiem a dám prať so všetkým.

belllinka
Včera o 07:18

Prečo by sa malo prat oddelene?

anonym_91819a
Včera o 07:23

Nie, všetko spolu podľa farby. Výnimkou je posteľné prádlo, uteráky to periem zvlášť na vyššej teplote.

anonym_c9ed2b
Včera o 07:27

Periem všetko spolu, nedelím ani na detské a dospelácke,

anonym_d08973
Včera o 07:44

Delim vsetko podla farby a periem spolu, aj nase, aj detske, jedine postelne pradlo, utierky a uteraky zvlast, to tiez podla farieb a na 60 a parny program. Zaclony a spol., funckcne pradlo, softahell, vlnu, to snad da rozum, ze podla materialu program.
Teraz sa zamyslam, zenam nepride vobec "fuj" prat menstruacne nohavicky s ostatnym pradlom a detske gatky su problem? Pokial nie su okakane, tak hodin normalne spolu s trickami. A ked su okakane, tak preperiem v lavore so zlcovym mydlom a potom dam do pracky tiez. Ved preto sa to perie. Ja to ani s dezinfekciou neprehanam. V case covidu sme pocuvali, ze staci prat klasicky, praci prach, gel, rozlozi bielkovinove obaly, to iste aj bakterie maju v bunkovych stenach, ze to staci...Cim viac strachu z bakterii, cim viac sterility, tym horsie z dlhodobeho hladiska. A ked vidim, ako deti davaju do ust spinave ruky, hoci ich upozornujem do nemoty, jedia sneh popri ceste 🫣, tak uz sa nicoho nebojim. Ked preziju toto...😅.

momoqui
Včera o 08:06

@anonym_autor ja samostatne nohavickz a na vyssej teplote.

klip0
Včera o 08:08
@jaskolka

Nie, normálne periem s ostatným oblečením. Veď to by som musela aspoň týždeň tie drobné "gaťušky"zbierať,aby bolo na jednu práčku 😃😃

@jaskolka ani 7 gatiek by nebolo na jednu práčku 😁 ani 14 ak dve deti. Vlastne ani 21 ak tri 😅 možno na tú malú detskú hrackarsku

doriiis
Včera o 08:13

V živote som neprala detské veci zvlast

anonym_540e14
Včera o 08:14

Spodne pradlo a ponozky periem zvlast na 60. Ale vsetko nase spolu. Nedelim na detske a dospelacke

zltamyska
Včera o 08:16
@anonym_d08973

Delim vsetko podla farby a periem spolu, aj nase, aj detske, jedine postelne pradlo, utierky a uteraky zvlast, to tiez podla farieb a na 60 a parny program. Zaclony a spol., funckcne pradlo, softahell, vlnu, to snad da rozum, ze podla materialu program.
Teraz sa zamyslam, zenam nepride vobec "fuj" prat menstruacne nohavicky s ostatnym pradlom a detske gatky su problem? Pokial nie su okakane, tak hodin normalne spolu s trickami. A ked su okakane, tak preperiem v lavore so zlcovym mydlom a potom dam do pracky tiez. Ved preto sa to perie. Ja to ani s dezinfekciou neprehanam. V case covidu sme pocuvali, ze staci prat klasicky, praci prach, gel, rozlozi bielkovinove obaly, to iste aj bakterie maju v bunkovych stenach, ze to staci...Cim viac strachu z bakterii, cim viac sterility, tym horsie z dlhodobeho hladiska. A ked vidim, ako deti davaju do ust spinave ruky, hoci ich upozornujem do nemoty, jedia sneh popri ceste 🫣, tak uz sa nicoho nebojim. Ked preziju toto...😅.

@anonym_d08973 myslím, že to bolo autorkou myslené opačne, že tie naše veci sú fuj oproti tým detským nohavičkám

petamich
Včera o 08:17

Nie neperiem samostatne

zltamyska
Včera o 08:19

Ja delím veci podľa teploty, spodné prádlo všetko spolu aj s domácim oblečením, uterákmi atď periem na 60 parný program

ankare
Včera o 08:36

@anonym_autor nerozlišujem prádlo podľa členov domácnosti, ale podľa farby 😅 veď ja som rasistka 😅🤣

lasona
Včera o 09:05

Periem vsetko spolu, este to tak triediť...

betulinka1
Včera o 09:15

@anonym_autor ja som prala detske veci zvlast velmi dlho. Spodne pradlo, ponozky, uteraky na teplote 60 alebo 90. Plus potom sušička. Podla mna aj do 10 rokov. Teraz uz periem spolu s našim ale pri 60 + sušička.

pr85
Včera o 09:33

@anonym_autor Perieme spolu a naším oblečením.

anonym_3d60d8
Včera o 09:43

Periem spolu dávam dezinfekciu

danica2711
Včera o 09:49

@anonym_autor s úprimným záujmom by som bola rada, keby si mi vysvetlila, PREČO by som to mala prať zvlášť

januska12323
Včera o 10:09

Prečo to chceš prať zvlášť?

jaskolka
Včera o 10:10
@klip0

@jaskolka ani 7 gatiek by nebolo na jednu práčku 😁 ani 14 ak dve deti. Vlastne ani 21 ak tri 😅 možno na tú malú detskú hrackarsku

@klip0 však to 😃😃

autor
Včera o 12:11
@lasona

Periem vsetko spolu, este to tak triediť...

@belllinka tak ja napríklad mne a mužovi periem spodné prádlo oddelene a na 60tke. Bežné oblečenie periem na 30tke.
@anonym_70c7f7 ja teda osobne periem zvlášť tiež 🙂
@anonym_d08973 vieš čo dezinfekciu tiež nedávam, ale spodné prádlo (naše dospelácke) periem na 60tke, predsa len tam je tých baktérií viacej. A preto neviem, ci s detskými vecami keď to je na 30tke, či to nie je málo. Predsa len sa aj to dieťa nie vždy tak dobre utrie od moču, atď. A s našim pradlom mi to tiež príde take nehygienicke trochu
@klip0 no práve ja tak periem 7 nohavičiek a mi to príde take neekonomické 😅
@danica2711 z hygienických dôvodov
@lasona ale potom dávate aj aviváž? Lebo to je ďalší problém ktorý ohľadom toho mám, do oblečenia (vrchného) dávam aj aviváž, ale do spodného pradla nie, tam to nie je vhodne

anonym_5ce043
Včera o 12:28

@anonym_autor periem zvlášť a nedávam na to aviváž, na 60, ostatné zvyknem na 40tke.. ale ja mám práčku čo si váži prádlo a podľa toho dá vodu

sussie1
Včera o 12:41

Periem dospelacke zvlast na 40°, to mam len svetlu a tmavu pracku, oblecenie aj spodne pradlo spolu, len podla farby. Detske samostatne na 40°. Pouzivam praci gel a sanytol dezinfekciu do prania, teraz maju novu s vonou, je uplne super 🙂 Postelne zvlast.

michaela329
Včera o 12:46

@anonym_autor samostatne iba spodné pradlo a ponožky na 60. Detské veci oddelene od všetkých ostatných.
Periem v hypoalergénnom gély. Plakam v octe - detské veci dvakrát, kvôli ekzému.

evkatk
Včera o 16:31

Prať detské prádlo s dospelým je veľké riziko. Baktérie, kvasinky,... sa môžu prádlom preniesť aj spoločným praním ak nie je zakaždým to prádlo vyvárané na 100 stupňov a vždy žehlené. Infekcie prenesené z dospelého na dieťa môžu u dieťaťa spôsobiť doživotné problémy ako neplodnosť, zrasty na vaječníkoch, ktoré sú tenké ako nitka,... Dieťa ak ho niečo trápi, nevie povedať čo mu je a vážna urologická infekcia sa zistí, až keď je silný zápal, horúčky a to už je neskoro.

evkatk
Včera o 16:34

Plákať v octe znamená vždy vymieňať za nové. Od octu je prádlo zašlé a po niekoľkých takýchto praniach vyzerá horšie ako handra na zmývanie podlahy.

michaela329
Včera o 17:15
@evkatk

Plákať v octe znamená vždy vymieňať za nové. Od octu je prádlo zašlé a po niekoľkých takýchto praniach vyzerá horšie ako handra na zmývanie podlahy.

@evkatk periem tak pár rokov a píšeš poriadne hlúposti.

anonym_8fcca8
Včera o 17:19

@anonym_autor ja periem svoje nohavičky zvlášť na vyššiu teplotu s jemným prášok a extra pláchaním, detské veci len do určitého veku, pre malé bábätko tiež s jemným práškom, pre väčšie normálne všetko spolu teda okrem dievčenských nohavičiek

anonym_540e14
Včera o 17:51
@michaela329

@evkatk periem tak pár rokov a píšeš poriadne hlúposti.

@michaela329 ona v kazdej teme tara 🫣 ju treba preskakovat. Ona je uplne mimo

Strana
z2