icon

Poriadok a údržba domácnosti: Tipy a triky

Dnes o 16:40
anonym_4e7b80
Dnes o 16:44

mam jedno aj druhe

anonym_88fb0b
Dnes o 16:46

Ten serial sa vola Law and order (Zakon a poriadok)

anonym_a48a20
Dnes o 16:47

Ja tiež

autor
Dnes o 16:48

@anonym_autor vychovávala ma mama k poriadku. Každú sobotu upratovanie celého domu, k tomu zahrada a pod. Brala som to ako samozrejmosť. Dlho mám svoju domácnosť. Najprv som preberala to naučené, že všetko musí byť tip top. Upratané. Aj navarené. Ale to ako druhoradé. Teraz, ako som v strednom veku, nevidím v tom zmysel. Často proste nemám poriadok, prvoradé je, že rodina má domácu stravu, ja tiež samozrejme 😊 a ostatné je mi už akosi ukradnuté. Radšej ideme na výlety, do prírody, čítanie kníh, spoločná TV a pod. A niekedy nemám ani výčitky. Často sa zamýšľam, či ma viedli dobre 🙁. Život je predsa krátky a mňa akoby "naučili" že prvoradá je domácnosť a poriadok v nej. Teraz mi príde, že to je celé zle. Stále balancujem.... Čítať si v kľude knihu alebo behať s handrou?

autor
Dnes o 16:50
@anonym_autor

@anonym_autor vychovávala ma mama k poriadku. Každú sobotu upratovanie celého domu, k tomu zahrada a pod. Brala som to ako samozrejmosť. Dlho mám svoju domácnosť. Najprv som preberala to naučené, že všetko musí byť tip top. Upratané. Aj navarené. Ale to ako druhoradé. Teraz, ako som v strednom veku, nevidím v tom zmysel. Často proste nemám poriadok, prvoradé je, že rodina má domácu stravu, ja tiež samozrejme 😊 a ostatné je mi už akosi ukradnuté. Radšej ideme na výlety, do prírody, čítanie kníh, spoločná TV a pod. A niekedy nemám ani výčitky. Často sa zamýšľam, či ma viedli dobre 🙁. Život je predsa krátky a mňa akoby "naučili" že prvoradá je domácnosť a poriadok v nej. Teraz mi príde, že to je celé zle. Stále balancujem.... Čítať si v kľude knihu alebo behať s handrou?

@anonym_autor radšej ani návštevy nemáme. Nemienim mať domácnosť, ak sa neligoce, aby ju niekto hodnotil

januska12323
Dnes o 16:52

Úplne stačí prevádzkový poriadok. Chceš aby si ťa deti pamätali s handrou ako ty tvoju mamu?

marsmykkok
Dnes o 17:02
@anonym_autor

@anonym_autor Za mňa je dobrý zlatý stred, ak sa človek cíti dobre v bordeli a neprekáža mu to je to často o tom že psychicky sa necíti ok a je mu to jedno... Ale zase netreba byť otrokom domácnosti. Snažím sa robiť poriadok priebežne, ak mám viac energie stihnem za deň viac, ak menej len niečo, nesilím to, ale zase nechcem žiť ani v prachu a so špinavou podlahou na ktorú sa lepím...

viestta
Dnes o 18:03
@anonym_autor

@anonym_autor radšej ani návštevy nemáme. Nemienim mať domácnosť, ak sa neligoce, aby ju niekto hodnotil

@anonym_autor mama ine nepoznala, tak vas to tak ucila, Ty si zariad svoj zivot ako tebe vyhovuje.

anonym_c29add
Dnes o 18:10
@anonym_autor

@anonym_autor :D neriešim, robotický vysavac s mopom,myčka, sušička...aj robota mám na varenie thermomix ..takže v podstate doma len varím a chodíme vonku hlavne ide leto takže budeme zas o niečo dlhšie vonku, niesom otrok aby som furt behala s handrou načo to je dobre ? Len si zbytočne žerieš nervy a detom je jedno keď nieje v tvojom prípade víkend neupratane ale radšej by sa s tebou hrali alebo išli na výlet 🙂

autor
Dnes o 18:41
@marsmykkok

@anonym_autor Za mňa je dobrý zlatý stred, ak sa človek cíti dobre v bordeli a neprekáža mu to je to často o tom že psychicky sa necíti ok a je mu to jedno... Ale zase netreba byť otrokom domácnosti. Snažím sa robiť poriadok priebežne, ak mám viac energie stihnem za deň viac, ak menej len niečo, nesilím to, ale zase nechcem žiť ani v prachu a so špinavou podlahou na ktorú sa lepím...

@marsmykkok ja sa práve necítim dobre v bordeli, ale možno to je taký "vzorec správania naučený", možno mám obs.komp.poruchu. Ja naozaj neviem. Ale našim to nevadí, ani si nevsimnu. Mne je tiež v duši lepšie ak si radšej čítam knihu, idem do prirody. Potom ideme k známym, kde ani vlas na zemi nie je, záves ladí s obrúskami na stole a pripadam si ako nula. Ale, viem, že to nie je jej chyba, ale moja....v seba hodnotení, spracovaní, postoji. Ukľudním sa, ale aj tak. Už som v strednom veku. Veľa som ubrala... Lebo viem, že život je krehký a treba žiť každý jeden deň. Tak sa snažím. Len niekedy mám akoby "slabšiu chvíľu". Priala by som sa toho navždy zbaviť ❤️

cimage
Dnes o 18:56

Ja mam v zime vzdy lepsie upratane ako teraz a v lete. Je to tym, ze sme viac doma, skoro je tma, tak upratujem. Teraz sme radsej vonku, v zahrade a vobec ma neserie, ze nemam vylestenu domacnost. Upratujem pocas varenia, najeme sa, umyjeme riad a ideme von.

anonym_7e8254
Dnes o 19:15

Pre každého je niečo iné neporiadok a niečo iné poriadok
A upratovanie raz do týždňa nieje veľa, možno veľa naraz časovo
Tak si to rozdel na dni...ak teda aj chces viac poriadku a keď nechceš,tak je to tvoja vec🙂

anonym_26824d
Dnes o 21:07

Kazdy den:riad (umývačka)
Pondelok a streda a piatok: umyvadla, WC, vaňa
Utorok a stvrtok: smeti, podlahy