icon

Použitie pekarbonátu sodného na farebné prádlo: postupy a rady

alex5896
24. jún 2026

Použili ste aj na farebnejšie prádlo okrem bieleho ? Mám svetlo zlte šaty či môžem použiť na fľaky a aký je postup napíšte ak ste skúšali nespraví flaky

anonym_60a8dd
24. jún 2026

@alex5896 sóda bikarbona teda neviem ci ti odstráni fľaky...nemáš doma žlčove mydlo? Pripadne v dmke majú aj tekuté na fľaky.. alebo perkarbonat sodny+taed aby ti stačilo vyprať na 40ke. Tiez najdes v každej drogérii.

alex5896
autor
24. jún 2026
@anonym_60a8dd

@alex5896 sóda bikarbona teda neviem ci ti odstráni fľaky...nemáš doma žlčove mydlo? Pripadne v dmke majú aj tekuté na fľaky.. alebo perkarbonat sodny+taed aby ti stačilo vyprať na 40ke. Tiez najdes v každej drogérii.

@anonym_60a8dd ahoj zmenili mi nadpis jedna sa o pekarbonat sodny či môžem použiť a ako na farebné oblečenia

veselo_neveselo
24. jún 2026

@alex5896 na farebne by som perkarbonat nedavala.
Ale daj krystalicku sodu (sodu na pranie) k praciemu prasku, to pomoze na lepsie vypratie.

k_a_j_k_a
24. jún 2026

Ja dávam aj na čierne, ale opatrne. Krásne vyčistí napr. fľaky pod pazuchami od antiperspirantu.
Biele namáčam a nechávam aj cez noc, pri farebnom a čiernom dávam zarovnanú polievkovú lyžicu priamo do prania.

anonym_60a8dd
24. jún 2026
@alex5896

@anonym_60a8dd ahoj zmenili mi nadpis jedna sa o pekarbonat sodny či môžem použiť a ako na farebné oblečenia

@alex5896 no ja davam aj na farebné, a normálne davam na 60ku, ale su to väčšinou bavlnene veci malej, zatiaľ nic nezostalo flákať, ze by to vytiahlo farbu..preto som písala ze perkarbonat+taed lebo ked dáš taed, môžeš to prebrať na 40..lebo bez toho sa ti aktivuje až pri 60ke co môže byt na nejake ľahké letné šaty vysoká teplota..

alex5896
autor
24. jún 2026
@anonym_60a8dd

@alex5896 no ja davam aj na farebné, a normálne davam na 60ku, ale su to väčšinou bavlnene veci malej, zatiaľ nic nezostalo flákať, ze by to vytiahlo farbu..preto som písala ze perkarbonat+taed lebo ked dáš taed, môžeš to prebrať na 40..lebo bez toho sa ti aktivuje až pri 60ke co môže byt na nejake ľahké letné šaty vysoká teplota..

@anonym_60a8dd oki ďakujem a čo je tead 🤣 sry

anonym_60a8dd
25. jún 2026
@alex5896

@anonym_60a8dd oki ďakujem a čo je tead 🤣 sry

@alex5896 tiez prasok..aktivátor perkarbonatu pri nižšej teplote.. v drogérii je hned vedľa perkarbonatu alebo su aj balíčky ze je to tam spolu, je to tam napisane..

alex5896
autor
25. jún 2026

Toto ? Ďakujem teda za rady