icon

Použitie pracej sódy: Tipy a skúsenosti

Včera o 08:31

Ahojte
mate skusenosť vid foto
sódu som dala do práčky ( mame zhora plnenu) a urobil sa mi akoby povlak na bubne vyzeral akoby zájdený
načo / kde použivate tieto prípravky
dostala som to od rodiny a je mi to luto vyhodiť
dikes

Použitie pracej sódy: Tipy a skúsenosti
anonym_535763
Včera o 08:37

Perkarbonatom vieš vyčistiť asi všetko 🙂. Je super aj na fľaky od potu na bielych tričkách (treba vymiešať akoby pastu s vriacou vodou). Rovnako tak zájdené oblečenie,ponožky namočiť. Rúru od vysávača tým čistím, špáry na dlažbe, keď mám spáleninu na hrnci,… praciu sódu vieš využiť podobne.

kocuris
Včera o 08:40

Perkarbonat je bomba. Na vodný kameň, povlaky, termosky, práčku. Proste delo. Pozor na dávkovanie, po zaliatí horúcou vodou silno šumí, buble... Leptavý trochu, bieli trochu. Treba návod prečítať alebo pozrieť video návody na onstagrame alebo YouTube. Určite nevyhadzuj. Skvelý pomocník aj perkarbonat aj pracia sóda.

viestta
Včera o 08:48

Kolko si tej sody dala? Ja pridavam tak za polievkou lyzicu rovno do bubna pod pradlo a k tomu normalne prostriedok na pranie ak mam velmi spinave pradlo. Tak isto perkarbonat

kocuris
Včera o 08:59
@viestta

Kolko si tej sody dala? Ja pridavam tak za polievkou lyzicu rovno do bubna pod pradlo a k tomu normalne prostriedok na pranie ak mam velmi spinave pradlo. Tak isto perkarbonat

@viestta presne, súhlas, treba dávkovať opatrne... Radšej dvakrát spraviť s menšou dávkou.

anonym_841f07
Včera o 10:02

Je to super len dávaj menej
A ja dávam do každého prania lyžicu alebo malú odmerku

roja01
Včera o 10:25

A ja davam sody hocikolko sa mi vysype zo sacku a ziadny povlak nemam. Ja sodu pouzivam iba ked periem na 60 - 90st.C, ako prostriedok proti vodnemu kamenu, ktory sa tvori najma pri vysokych teplotach.
Kedysi davno vybral opravar z mojej pracky priesvitnu hadicu veducu k vypustnej hadici a vtedy som v nej videla mnoho usadeneho vodneho kamena. Normalne z nej tie kamene vysypal. Vtedy mi odporucil pridavat do bubna tu sodu pri prani na vyssich teplotach.

rozculena
Včera o 14:03

do každého prania dávam jednu malú odmerku prášku,jednu odmerku sódy aj perkarbonátu. Nemám žiadny povlak.
perkarbonát občas nasypem do odtoku v dreze,umývadle aj v sprcháči a zalejem vriacou vodou.
čistila som s tým aj drevené varešky

kocuris
Včera o 14:19

Teraz som doniesol z garáže plastový kanister zvnútra povlak asi dlho voda stála v ňom. 2 lyžice perkarbonátu, 1 a pol litra vriacej vody dnu. Vylial som po 2 minútach... Vyšumelo. Krásne čistý. Ako z výrobnej linky.

kocuris
Včera o 14:20
@rozculena

do každého prania dávam jednu malú odmerku prášku,jednu odmerku sódy aj perkarbonátu. Nemám žiadny povlak.
perkarbonát občas nasypem do odtoku v dreze,umývadle aj v sprcháči a zalejem vriacou vodou.
čistila som s tým aj drevené varešky

@rozculena skúšal som odtoky. Ide to ale ke to slabšie ako Sifo. Sifo je hydroxid sodný. Granulát. Iné bomby.

kocuris
Včera o 14:21

Sifo ale do prania nejde. Iba umývadlo, vaňa, drez.

rozculena
Včera o 14:30
@kocuris

@rozculena skúšal som odtoky. Ide to ale ke to slabšie ako Sifo. Sifo je hydroxid sodný. Granulát. Iné bomby.

@kocuris používam ten tekutý,keď sa odtok upchá,ale len do sprchy.inde stačí perkarbonát

kocuris
Včera o 14:41
@rozculena

@kocuris používam ten tekutý,keď sa odtok upchá,ale len do sprchy.inde stačí perkarbonát

@rozculena ak so to robí pravidelne, stačí aj perkarbonát. Ak raz mesiac alebo 2, treba chémiu silnejšiu. Aspoň u nás. Raz som dal sifón dole a hneď som sa povracal. Bol tam nános tuku a si 0,5 cm skulina na odtok vody. Odvtedy vždy Sifo. 1x mesačne. A pokoj.

kocuris
Včera o 14:42

Hydroxid to zožere tie tuky...