icon

Prečo práčka krčí oblečenie pri nižších otáčkach?

Dnes o 15:09

Ženy, takto mi dokrčilo obliečky pri 800 otáčkach. Po opratí som riadne vytrepala, rovno zavesila. Idem to rozžehliť 🫣 Práčka má aj 1000, 1200 otáčok. 800 sa mi nezdá tak veľa. Aj vám to robí práčka?

Prečo práčka krčí oblečenie pri nižších otáčkach?
anonym_a9e3be
Dnes o 15:11

možno veľa prádla

anonym_6ab7b7
Dnes o 15:12

Kupit pracku, co vie aj zehlit.

patka06
Dnes o 15:12

@anonym_autor Samozrejme, bežná vec pri žmýkaní. Zaleží na materiále,

autor
Dnes o 15:18
@patka06

@anonym_autor Samozrejme, bežná vec pri žmýkaní. Zaleží na materiále,

@patka06 ináč toto mi napadlo, na foto v otázke sú obliečky z Lidl 100% bavlna renforcé. Lebo teraz mám v ruke obliečku Ikea Bergpalm 100 bavlna a nie je taká dokrkvaná a lepšie sa žehlí. Takže asi chyba renforcé úpravy 🫣

autor
Dnes o 15:18
@anonym_a9e3be

možno veľa prádla

@anonym_a9e3be neprepchávam práčku

guiseppinka
Dnes o 15:26

Najnizsie otacky pouzivam iba na zaclony a zavesy. Vsade inde max, co to da.. aktualne 1400.

viestta
Dnes o 15:33

@anonym_autor to nie je prackou a otackami, to je materialom. Niektora bavlna je obzvlast krciva, hlavne povlakova veba.

autor
Dnes o 15:34
@viestta

@anonym_autor to nie je prackou a otackami, to je materialom. Niektora bavlna je obzvlast krciva, hlavne povlakova veba.

@viestta aj som si myslela. Nabudúce žiadna sanfor alebo renforce úprava 🫣

biba_18
Dnes o 15:35

ja mám renforce a nemám také pokrčené 😏

autor
Dnes o 15:46
@viestta

@viestta tieto sú nové, prala som ich 1x, myslíš, že to prejde časom? Lebo sa sakra zle žehlia. Aj parím aj vlhčím kropením 🤨

viestta
Dnes o 15:49
@anonym_autor

@viestta tieto sú nové, prala som ich 1x, myslíš, že to prejde časom? Lebo sa sakra zle žehlia. Aj parím aj vlhčím kropením 🤨

@anonym_autor neviem ci ich to casom prejde, mam tiez take, Zehli ich gravitacia, nie ja

autor
Dnes o 15:51
@viestta

@anonym_autor neviem ci ich to casom prejde, mam tiez take, Zehli ich gravitacia, nie ja

@viestta takto sa mi darí ožehliť na maximálnu teplotuba kropenie+ para.

viestta
Dnes o 15:54
@anonym_autor

@viestta takto sa mi darí ožehliť na maximálnu teplotuba kropenie+ para.

@anonym_autor ja postelne nezehlim, zavesim vytrasene, hned zo snury poskladam, strcim do skrine na spodok kopky, o zvysok sa postara gravitacia. Zehlenie postelneho som uz davno vzdala, zabity cas na robote, ktoru vidno akurat dovtedy kym sa v tom niekto nevyspi

autor
Dnes o 16:00
@viestta

@anonym_autor ja postelne nezehlim, zavesim vytrasene, hned zo snury poskladam, strcim do skrine na spodok kopky, o zvysok sa postara gravitacia. Zehlenie postelneho som uz davno vzdala, zabity cas na robote, ktoru vidno akurat dovtedy kym sa v tom niekto nevyspi

@viestta ja nemám problém so žehlením. Žehlím aj pre penzión😃

anonym_9e6edf
Dnes o 16:09

@anonym_autor Ja práve z tohoto dôvodu kupujem už len kvalitné krepové obliečky a plachty s lycrou. Takže posteľné prádlo nežehlím vôbec.

autor
Dnes o 16:14
@anonym_9e6edf

@anonym_autor Ja práve z tohoto dôvodu kupujem už len kvalitné krepové obliečky a plachty s lycrou. Takže posteľné prádlo nežehlím vôbec.

@anonym_9e6edf krep nemám rada.

autor
Dnes o 17:10
@viestta

@viestta škoda, že som nepozrela AI skôr

autor
Dnes o 17:11
@viestta

@viestta naprieč tomu, že som mala 800 otáčok, tak prádlo dokrkvalo a zlámalo bavlnu 🤥

anonym_5e46c7
Dnes o 17:40

@anonym_autor kúp si sušičku. Ako to poskladáš ešte teplé, tak to aj ostane