icon

Upratovanie bez stresu: Ako sa vyrovnať s prachom?

12. júl 2026

Ahojte.. Už mesiac bývam sama a mám od mojej mamy takú troška nie že traumu ale také divné pocity ohľadne upratovania.. Ona mala vždy najväčší problém s mojim skladaním vecí, ak náhodou niečo trčalo a neboli komínky 100% rovnaké mala nervy.. Momentálne bývam v byte kde sa práši viac ako u našich a nebudem mať čas po práci upratovať a vysávať každý deň.. Celkovo mám taký divný pocit z návštev. Bojím sa, že by mi návšteva našla niekde prach alebo špinu.. Pritom ja sa o domácnosť starám. Raz týždenne veľké upratovanie a raz počas týždňa menšie, že povysávam, utriem prach ak vidím.. Uvažujem už nad robotickým vysávačom.. Máte niečo podobné?

anonym_1d8030
12. júl 2026

Myslis ci mame roboticky vysavac alebo uzkostne stavy z vlastnej matky?

crazy_cat_lady
12. júl 2026

Roboticky vysavac mame, uzkostne stavy z mamy nie

anonym_e6f000
12. júl 2026

Kúp si roboticky vysávač a chod k psychologické
Nie je normálne, aby si si myslela, že sa niečo stane ak z teba návšteva nájde zrnko prachu

januska12323
12. júl 2026

Návštevy nie sú povinné. Keď sa necítiš dobre aby videli tvoj byt stretnite sa vonku alebo u nich. Tvoja mama má nejakú poruchu, nie je normálne vyžadovať dennodenné upratovanie. Si už vo vlastnom tak si rob ako chceš ty.

autor
12. júl 2026
@januska12323

Návštevy nie sú povinné. Keď sa necítiš dobre aby videli tvoj byt stretnite sa vonku alebo u nich. Tvoja mama má nejakú poruchu, nie je normálne vyžadovať dennodenné upratovanie. Si už vo vlastnom tak si rob ako chceš ty.

@januska12323 ja som napríklad v šoku z toho keď mi nie jedna známa povedala, že vysáva každý deň :D ja na to nemám čas.

anonym_23a6fa
12. júl 2026

@anonym_autor myslis, ze niekoho z navstevy zaujima, ci mas prach?

anonym_d0b4f7
12. júl 2026
@anonym_autor

@januska12323 ja som napríklad v šoku z toho keď mi nie jedna známa povedala, že vysáva každý deň :D ja na to nemám čas.

@anonym_autor ani u nas sa navysava kazdy den, ani prach sa kazdy den neutiera a napriek tomu nemam pocit, ze by k nam nemohol kedykolvek ktokolvek prist a ze by som sa hanbila lebo mam bordel. Nepovaluju sa nam tu neodlozene veci, na to som pes a trvam na tom aby sa vsetko po pouziti odkladalo. Keby byvam sama, tak mi nema kto robit neporiadok, takze naozaj by som okrem prachu mala vzdy viac ako upratane.

januska12323
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nech si vysáva koho to zaujíma.

anonym_5bbad7
12. júl 2026

@anonym_autor Keď chceš mať denne povysávane, kúp si robotický vysávač.Inak raz týždenne urobiť dôkladnejšie upratovanie je dostačujúce/povysávas a vyutieras aj rohy, ktoré ti robotický vysávač vynechal/Platí, že čím menej zapratany priestor,o to ľahšia a rýchlejšia údržba.

marca12
12. júl 2026

@anonym_autor Tiez som to tak mala. Ale casom sa to zlepsilo. Ked mala prist mama na navstevu,tak som lietala s handrou do poslednej sekundy,aby nikde ani smietku nevidela. Dnes mi je to uz jedno. Moja domacnost,moje pravidla a ked sa niekomu nepaci,nech nechodi.

marsmykkok
12. júl 2026

Bohužiaľ je to aj o dnešnom trende v interiérovom dizajne... Tie moderné nízke poličky 20cm od zeme sú lapačmi prachu, zatiaľ napríklad čo na komodu vo výške 1 metra sa ti prach tak neusadí. Rovnako parkety, dlažba, to všetko víri prach, do kobercov sa usadil kedysi a nebolo to tak vidno. Nehovorím o bielom nábytku kde naozaj prach vidno okamžite... Teda možno mama nemá menej prašný byt, len nie tak moderný a nevidno tak prach u nej.