10-mesačný synček odmieta umelé mlieko

maxim22
6. sep 2023

Dobrý deň,prosím poraďte. Mám 10m synčeka ,plne kojeny. Zo zdravotných dôvodov potrebujem prestať kojiť aj keď mám mlieka dosť. Skúšala som už rôzne druhy UM ale vsetko odmieta. Buď to ani neochutna,alebo po ochutnáni odmieta. Vodu mi z fľaše pije ale nie veľa. Nefunguje ani lyžička ,ani pohárik . Už som skúsila aj 10druhov fliaš. Ihneď ako vie že je tam mlieko,tak nechce. Je nejaka šanca ze prejdeme na UM?

luliu
6. sep 2023

@maxim22 ak už pekne je, tak už nepotrebuje mlieko, moja dcéra odmietala v takom veku mlieko, jedla ho len v polospanku, lebo som chcela, aby mala mlieko, ale potom som s tým prestala. Jedla pomaly všetko, takže živiny dostávala odtiaľ

anavixy
6. sep 2023

Suhlasim, pokial papa dobre a nie je viac dojceny ako krmeny normalnym jedlom (s ohladom na vek), tak mlieko ako take nepotrebuje, ale treba mu ho najradit v podobe mliecnych vyrobkov. Pokial mlieko potrebuje, tak potom asi jedine skusat… a posledna vec, si si celkom ista, ze musis prestat dojcit?

andreatytler
7. sep 2023

@maxim22 Skusili ste tak ze mu da flasu niekto iny ako ty?
Od teba totizto ocakava materske mlieko a ked mu davas umele, tak odmieta. Od ineho cloveka to moze prijat. Najlepsie aj niekde inde ako na tom istom mieste kde si ho kojila, aby sa mu to vobec nespajalo s kojenim.

jana65l
7. sep 2023

@maxim22 bola som na tom ako ty ..nedalo sa ho odstaviť nič nejedol do dvoch rokov skoro iba moje mlieko ..bohužiaľ som ho kojila aj keď som brala lieky ..nie je mi nič je ok ..proste sa ho nedalo odstaviť ..všetky mlieka som vyskúšala aj všetky fľaše ..ani za ten svet ..radšej rical od hladu

syslik81
7. sep 2023

ak uz normalne je tak netreba mlieko ..nasad mliecne vyrobky pestru stravu a bude ok ..

luckajozko21
7. sep 2023

@syslik81, @anavixy, @luliu baby radite uz nedavat mlieko (v pripade, ze dieta naozaj pekne papa pocas dna). Ako by ste potom riesili to, ze dieta sa este v noci cca 2x budi na jedenie. Nakoji sa a zaspi. Co mu ponuknut, ak vodu odmieta? A ako riesit zaspavanie? Ked pred spanim je dieta zvyknute, ze dostane mlieko a ide spinkat.
Nie som v takejto situacii a ani momentalne neuvazujem nad odstavenim mojho dietata, iba ma to zaujima. Dik 🙂

syslik81
7. sep 2023

ja som mojej dala vodu .. par dni mrmrala ale zvykla si ... ale namiesto flase preferovala pohar so soscikom-ci ako sa to vola

cookie29
7. sep 2023

ani sa mu necudujem, uprimne. Ja som to parkrat ovonala normalne ma z toho naplo. Ale teda skusala si miesat? Ja viem, ze mamicky to skusali takto, odsavali a do MM pridali trosku komercneho preparatu a pomaly postupne zvysovali podiel a vacsinou sa podarilo.

anavixy
7. sep 2023

@luckajozko21 my, alebo teda aspon ja, som pisala, ze ak dieta uz mlieko NEvyzaduje, tak v tom pripade ho ani nepotrebuje.. ked dieta este mlieko potrebuje/vyzaduje, ci uz cez den alebo v noci, tak samozrejme mu ho odopierat urcite nebudem 🙂 tam uz potom jedine skusat to um, pripadne kravske, rastline, alebo vodu..

mamusa123456789
7. sep 2023

Ak to s tým odstavením ešte chvíľku počká, tak skúšaj, ja som malú dostavila v 15 mesiacoch, ale asi 2 týždne som jej nukala už UM a ona si naň postupne zvykla, ale vždy si ešte vypýtala cici, až jedného pekného večera zalomila iba po nutrilone a odvtedy sme skončili... A to bola taky prisavnik, ze som myslela, ze ju budem ešte v škole kojiť 😁

maxim22
autor
19. sep 2023

@syslik81 aké mliečne výrobky? Lucinu,mozarellu odmieta …jogurt zje ..a čo take ešte?

syslik81
19. sep 2023

syry, jogurty, omacky-polievky,kase, tvaroh,puding neskor ked podrastie,