icon

11-mesačná odmieta umelé mlieko

avery2506
22. nov 2022

Ahojte baby tie co mate babatka v podobnom veku, mate niektorá problem ze babatko nechce UM? Je mozne ze to je dočasne? Celkom sa bojim ze ho prestane pit nechce ho ani v kaši. Ked nekojim od 5 mesiaca aspon to UM som jej davala chutilo jej hovori sa ze pre deti je to velmi dobre co sa týka imunity aj vsetkoho. Viete mi povedat k tomu nazor vas? Dakujem

mariet24
22. nov 2022

@avery2506 môj starší syn nepil UM od 8-9 mesiacov.... Len kašu s lyžičkou, fľašu nechytil do pusy ..

kacena4
22. nov 2022

m9j syn v tom veku bol bez UM davala som mlieko do omacok, jogyrty, syr, tvaroh...

katica06
22. nov 2022

@avery2506 dcéra mala 9-10 mes.keď začala odmietať UM, pediatrička mi povedala, že sa jej pravdepodobne zhusilo mlieko. To prechode trvá 15 rokov. Syry , jogurty a pod. jedlá bez problémov.

mogaa
22. nov 2022

@avery2506 no ak má pestrú stravu tak UM nepotrebuje.....

stannkal
22. nov 2022

@avery2506 okolo roka môže dieťa prestať piť UM ak ho odmieta, to je úplne v pohode. Neviem odkiaľ máš tu informáciu ze UM je dobre co s týka imunity, to platí o materskom mlieku. Normálna strava je určite lepšia. Moja dcéra tiež sama prestala s UM v 12mes.

angela85
22. nov 2022

Ja som obe moje deti kojila do jedného roku. Syn 11,5 mesiaca, dcéra 9,5. Syn potom ešte chvíľu nedával kaše,dcéra vôbec,iba obyčajné kravské a nič im není, aj celkom zdravé su

heln
22. nov 2022

@avery2506 nechce vobec, nevypije celu flasu ako doteraz, alebo len vynechava niektore davky?
aj ked je to asi jedno, lebo 11 mesacne, skoro rocne dieta by uz malo v podstate konzumovat normalnu plnohodnotnu stravu, takze mlieko ako take az tak nepotrebuje. vitaminy dostava v ovoci a zelenine, bielkoviny a tuky v mase, vajciach, syroch.... mozes jej obcas urobit krupicu z kravskeho mlieka, alebo "kakauko", cize nahradzat um inymi sposobmi.
moj v tom veku postupne prestal vynechavat jednotlive davky, najskor prestal pit poobede, potom nepil ani rano, neskor prestal pit pred spanim.....

avery2506
autor
22. nov 2022

@heln pila mliecko raz max dva krat denne konkrétne bebu comfort aj kase jedla nemala s tym problem. Zo dna na den prestala chciet bebu aj kase. A hej no nestresujem az tak velmi papa vsetko uz skoro len to Um jej uz nechuti asi ked ochutnala normálnu stravu

mareri
Odpoveď bola odstránená