3 týždňový práve dojedol a zasa chce jesť?
Ahojte mam druhe babo. Ale som nejako mimo prvy mi toto nerobieval. Krpcek sa mi najedol teraz o pol 7 vecer ame na UM na nutrilone a uz mi place a hlada a oblizuje vsetko co mu prejde okolo nosa mame 3 tyzdne a spapa 120ml. Len negrgol ked muzovi papal az nejako po hodke aj grcol trochu. Tak rozmyslam, dat mu takto po 2och hodinach alebo nie. Len sa jeduje. Davam mu aj caj fenyklovy aj ked mi pride ze moj maly vobec neprdka. Uz som normalne zabudliva po 2,7 roku co robit. Toto je trosku tvrdsi oriesok kedze sme sa narodili aj troaku so zdravotnymi problemami
Dávala by som častejšie, aj každé dve hodiny,. zrušila by som čajik, to mu len oklames bruško.
@bobana297 možno mu skúste rozdeliť dennú dávku na častejšie a po menej. Aj môj mal nutrilon a dávali sme to tak. Trvalo dlhšie, kým si bruško zvyklo na mliečko, ale už ho papa do teraz, má 10 mesiacov a chuti mu. Tiež ho bolelo bruško, dávali sme espomisan a probio maxik. Čajík by som nedávala, môjmu napr nerobí dobre do teraz. V brušku sa mu to akoby zgrcne. Veľa šťastia, nech to drobčeka prejde rýchlo.
@bobana297 nesmiete dávať mlieko častejšie ako každé 3 hodiny, nestihne mu ho stráviť a môže mať z toho kolíky. A 3 týždňovemu bábätku 120ml??? To je veľmi veľa. Keď tak sa poraďte s Dr. Ale určite vám povie, že ho prekrmujete. Zmeňte mlieko, nesedí mu keď sa z neho nenasyti. A plakať môže preto lebo vypil viac ako je objem jeho žalúdka a bolí ho. Keď sa vám zdá, že po takom množstve sa stále oblizuje a hľadá, skúste mu dať len cumel.
@bobana297 je to prvykrat, co toto robi? Pravdepodobne mu zacali koliky, zacinaju zvycajne v 3 tyzdñoch a trvaju do konca 3.mesiaca, moje baby to mali vsetky tri, proste vecer strasny rev, aj ked boli najedene, hladali prso ci flasu, chytili, pustili, revali, zase chytili...pomahalo len nosit a cakat, co pride 23 hodina a bude klud.
Nema reflux? Alebo skryty reflux?
Zmente mlieko, vyzerá to tak,že Nutrilon mu nerobí dobre.. nás Nutrilon prúdom vygrcal, dali sme Sunar a je fajn, to aké mlieko dáte vy je na vás .. a čajík takému malinkému by som nedávala, a čo sa týka kojenia ako často ho kojite, či je už len čisto na ume ? Samozrejme môže trpieť kolikami, nás to mal od začiatku po 4-5 mesiac, potom to preetalo.. keď to bolo strašné a nepomohla rurka ( ktorá sa často nedáva sme skúšali teplú vodičku, masáže brúška, kľudne ho polož na bruško, pupikom sme masírovali bruško, niekedy sa prdky uvoľnili no ozaj som siahla po infacol lieku, nie je nechutný je to sladkučke, nám neuškodil ale v najhoršich časoch ozaj pomáhal 🙂
@nikpa moj mal tolko a tiez papal 120 ml a v 4 mesiacoch uz 210 .. Niektore deti su papkači.
@bobana297 Ja by som skor nedavala čajik. Moj od mala pije len vodu lebo čaj mu nerobi dobre a to ma uz skoro pol roka. A mozu mu zacat koliky a treba davat probiotika a ja som davala espumisan L na prdiky. Tiez mame nutrilon ale od prveho mesiaca do 3 bol stale na probio a espumisane..
@saskia_98 mame aj probitika aj sab simplex co davali na kramaroch tak v tom pokracujem. Aj ked niekedy rozmyslam ci neskusim vymenit ten sab simplex. Lebo maly je po operacii razstepu nad zadockom. A ja mam pocot ze ani neprdka. Zazila som ho asi 5 krat prdnut. Starsi prdkal jak pes ked bol malinky
@bobana297 castejsie mu nedavaj,bude mu zle,pretoze bude prejedeny- UM nie je materske mlieko,ak by si kojila,mozes aj kazdu hodinu. A co sa tyka caju,vodicky-to dolezite je-pretoze mlieko,je jedlo,a teda dieta potrebuje doplnit aj tekutiny,zapit si,takze kludne medzi mlieckom(staci davat tak 20-30ml), dat dietatku zapit. Naucis ho krasne na tekutiny,ktore ti potom,uz pocas prikrmov a zredukovania pitia mliecka,nebude odmietat. UM staci kludne kazde 2,5h., alebo podla budenia. Ak dieta kakalo,vtedy rychlo vyhladne,tak mozes aj skor,ale ibak brusko zbytocne nezatazuj,pretoze ti bude vrackat ;)
@bobana297 dieťa vypije koľko mu dáte, roztiahne si žalúdok a nemá problém. Len potom to má následky, deti sú zbytočne precpavane, obézne, majú koliky a pod. Nehovorím že je to váš prípad. Ale to nepustí, ak nalejete väčší objem mlieka ako má samotný žalúdok tak sa to musí niekde odzrkadliť. Každé dieťa je iné ale netreba to hneď od mala s jedlom preháňať. to je môj názor a skúsenosti ale samozrejme urobte tak aby vaše bábätko bolo spokojné a vy tiež 🙂
@bobana297 strasne vela mu davas. To sa nesmie. Roztiahnes mu zaludok a skor ako po troch hodinach mu nedavaj, nestihne to stravit a to potom len budu revy. Moj ked bol tak stary ako tvoj by tiez vypil kolko by som mu ýdala. On pravdepodobne place z ineho dovodu. Koliky, unava... tym mliekom sa len ukludnuje. Mojmu tento hlad presiel asi do 5teho tyzdna. Potom boli koliky, ale nastastie aj tonrychlo preslo. Teraz ho trapi reflux. Chudacik stale vracia. 4 mesiace ma.
@bobana297 určite by som nemenila mlieko ako tu niekto radi kým nemá iné problémy načo. Vyhodila by som čaj malej nerobil dobre, keď tak radšej trochu prevarenej vody. Zo začiatku mi to aj mala robila keď tak plakala zarobila som jej a vipila možno pol deci, ozaj pár glgov len jej to proste asi chýbalo 😂😂a bol pokoj. Potom sa to ustalilo a človek mohol nastaviť hodinky podľa nej a vždy presnú dávku ani o glg viac 😂
@bobana297 aj moja mala bola jedak..v porodnici mi povedali ze na nasej malej zbankrotuju ,lebo vypila plnu flasku kazde dve hodiny..stale plakala ,stale len ked sa najedla bolo dobre..skoda ze az po dvoch dnoch zistili ze ona je naozaj hladna ked stale place..🙂..vobec sa toho neboj,kazde dieta je ine..uprav davkovanie,vysad caj zatial a uvidis ,treba skusat..
@bobana297 moja druha dcerka bola taka, ze vecer plakavala a my sme az po par tyzdnoch zistili, ze ona vecer chcela po hodine este raz papat...cez den jedla tak normalne a aj dobre spinkala, ale vecer reeeeev.. sice mala aj trochu koliky, ale ako sme jej zacali davat hodinu po vecernom jedle zas papat, tak bolo po placi 🙂 trvalo to mozno mesiac , potom uz papala normalne len raz...
a este.. skus mu dat kludne 150.... ci vypije.. ak ano, tak je hladny a zvladne viac ako 120
a este, feniklovy caj nemusi robit robre kazdemu dietatu...

@bobana297 zmente mlieko nutrilon nic dobre.. cajik takemu malinkemu? No ako chcete.. a ked je hladny preco mu nedate aj po tych dvoch hodinach? Ci lepsie ked place?