icon

Aké mlieko po umelom mlieku?

sebi1005
18. apr 2017

Mám 2 ročného valibuka a umelé mlieko mu prestáva chutiť, tak chcem prejsť na mlieko klasické. Lekár je proti, ale mňa viac zaujíma názor mojho syna ako názor doktora...v tejto otázke...Niektorí hovoria, aby som prevárala aj trvanlivé...niektorí vravia, že plnotučné trvanlivé neprevárať...ale zase vraj dávať plnotučné trvanlivé nie je zdravé...no proste všetci radia a nič neporada. Tak dajte nejké rady vy skúsenejšie....ďakujem.

Strana
z2
zlaticko118
25. apr 2017

Mne nechce vobec pit kravske mlieko a to by som chcela prejst nanho uplne miesto umeleho :(

ukulela
25. apr 2017

@sebi1005 automatove mlieko je tiez dobra volba. len ho musis prevarit, resp staci zohriat na spominanych 70 stupnov -to je teplota pasterizacie. ak mas odkial bravat, tak je to mozno najlepsia volba z pohladu, ze je to plnotucne mlieko, ziadne odstredene ... treba ale pocitat s tym, ze na 5ty den uz bude kysnut ... alezas ak ti prekysne, urobis tvaroh 🙂 urobis z neho velmi jednoducho aj domaci jogurt napr. takze ak mas odkial, brala by som to.

3petka
25. apr 2017

@sebi1005 Ahoj, môj drobec má za pár dní rok a už teraz ho učím na normálne mlieko. Dr. mi povedala že kľudne môžem ale že určite nie trvanlivé a mám ho prevariť a má to byť plnotučné. Väčšinou kupujem v obchode ale zvykli sme si chodiť aj neďaleko od nás do výroby pre čerstvé mlieko, tiež pasterizované ale nie až tak ako tie v obchode. Viem že nie všetci majú takú možnosť. A tiež mi poradila, že môžem kľudne do neho dať aj zo dve odmerky UM, ak chcem. Takže za pár mesiacov chcem aby už bol na normálnom mlieku.

1katicka
25. apr 2017

Nam sa dcera takto v 2,5r sama odstavila od UM.ked som 2 tyzdne vylievala nedopite flasky, prestala som jej ho dalej davat.nenahradzala som ho nicim inym.a bol koniec pitia mlieka z flase.asi uz nepotrebovala to cuckanie, ani UM.samozrejme mlieko a mliecne vyrobky ma v jedalnicku kazdy den,tak ako aj pred tym.ja by som UM mliekom nenahradzala.ak si potrebuje len flasku pocuckat, moze tam mat cokolvek ine.kravske mlieko ma ine zlozenie nez UM/materske.kravskym do seba nedostane to co UM.jedine omnoho viac bielkovin, kravske ma 5x viac nez UM/materske.a vapnik moze dostat aj z inych zdrojov, nemusi denne vypit liter mlieka.su ine potraviny ktore ho obsahuju omnoho viac.kravske mlieko je proste ine nez UM a ja by som asi kravskym nenahradzala vyzivu v takom rozsahu ako bolo UM.skor by som podla toho upravila jedalnicek.pravdepodobne mu uz netreba to UM ako doteraz.chce sa "odstavit".inak by v piti zotrval aj nadalej🙂 a pre deti jednoznacne cerstve plnotucne.

Strana
z2